oaednews

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

ΑΣΕΠ 3Κ2021: Ολόκληρη η προκήρυξη για τις προσλήψεις στο ΥΠΕΞ, ξεκινούν οι αιτήσεις

 Εκδόθηκε η 3Κ/2021 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πενήντα (50) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Το ΦΕΚ της προκήρυξης διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα).

Με παράσταση διαμαρτυρίας απάντησαν στις προκλητικές δηλώσεις του Υπ. Εργασίας για τη δεκάωρη εργασία

 Με παράσταση διαμαρτυρίας το πρωί της Τρίτης στο Υπουργείο Εργασίας, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας έδωσαν μια πρώτη απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Υπoυργου Εργασίας Κ. Χατζηδάκη, ότι η 10ωρη εργασία θα διευκολύνει τους φοιτητές στην εξεταστική τους, αφού πλέον θα δουλεύουν 40 ώρες σε 4 μέρες για να έχουν την πέμπτη μέρα για να δώσουν τα μαθήματά τους!

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ξεδίπλωσαν πανό που ανέγραφε «Όχι στην καθιέρωση της 10ωρης εργασίας - Πάρτε μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους φοιτητές» και απαίτησαν:

• Να μην υπάρξει σκέψη για την κατάθεση του νέου νομοσχεδίου που φέρνει τις εργασιακές ανατροπές του αιώνα.

Γ. Μουλκιώτης: «Η Κυβέρνηση αδίστακτα προωθεί τη φθηνή και απαξιωμένη εργασία»

 Ο Γιώργος Μουλκιώτης, βουλευτής Βοιωτίας και τομεάρχης Εργασίας, συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με αντικείμενο τα μέτρα της Κυβέρνησης για την Οικονομία, τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για τον εργασιακό νόμο και την λειτουργία του δημοσίου.

Παραπλανητικά Δελτία Τύπου της Διοίκησης για διαφημιστικούς λόγους’

 ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 27 / 04 /2021

ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10

ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ αρ. πρωτ. 14

ΤΗΛ FAX 2410-564501

Τηλ επικοινωνίας: 2431022099

εmail:eyoaedke@oaed.gr Πρoς:

Όλα τα μέλη μας συναδέλφους, Υπηρεσίες


Θέμα: ‘ Παραπλανητικά Δελτία Τύπου της Διοίκησης για διαφημιστικούς λόγους’’

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες μας δέχονται διαμαρτυρίες από άνεργους συμπολίτες μας οι οποίοι διαβάζοντας το από 15.12.2020 Δελτίο Τύπου του ΟΑΕΔ αιτήθηκαν την ένταξή τους “στο Βελτιωμένο Πρόγραμμα Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας για 3.000 ανέργους με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και στις γυναίκες”. Ορθώς όμως απορρίπτονται από την τριμελή επιτροπή αξιολόγησης διότι σαφώς και δεν υπάρχει ακόμη κανένα βελτιωμένο πρόγραμμα, (δεν υπάρχει ΦΕΚ)

Εμείς το γνωρίζουμε ότι το Γραφείο Τύπου της Διοίκησης βιάζεται να διαφημίσει δράσεις που δεν υπάρχουν για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους. Το Γραφείο Τύπου όμως της Διοίκησης δεν ενδιαφέρεται εάν προκαλείται ανούσιο διοικητικό βάρος στα ΚΠΑ και σύγχυση στους ωφελούμενους; Το κοινό αντιλαμβάνεται από την άλλη πλευρά ένα μόνο πράγμα: ότι παραπλανείται.

Δεν είναι αυτός όμως ο ρόλος του ΟΑΕΔ.

Καλούμε την Διοίκηση να αποσύρει το από 15.12.2020 Δελτίο Τύπου και με νέο Δελτίο Τύπου να ζητήσει συγνώμη από τους παραπλανηθέντες ανέργους συμπολίτες μας αναφέροντας ρητά ότι η εφαρμογή του προγράμματος θα ξεκινήσει με την έκδοση νέου ΦΕΚ.

Ρόλος του ΟΑΕΔ είναι η προώθηση των δράσεών του σε ανέργους και επιχειρήσεις και όχι η διαφήμιση και το ‘’ευκαιριακό promotion’’
Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας


Μπαζιάνας Γεώργιος Μακρή Κλεονίκη

2μηνη Παράταση μετά από τις πιέσεις για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

 Παρατείνεται για δύο ακόμη μήνες το πρόγραμμα για τους ωφελούμενους του ΟΑΕΔ, που είχαν προσληφθεί με οκτάμηνη σύμβαση.

Σύμφωνα με την την με αριθμ. 1.2018/22.04.2021 (ΦΕΚ 1712/26.04.2021 τεύχος B’) ΚΥΑ με Θέμα : Τροποποίηση της υπ’ αρ. 0.1503/27.3.2020 (Β’ 1256) κοινής υπουργικής απόφασης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς,

«Η κυβέρνηση δεν στηρίζει τους μικρομεσαίους, διευρύνει τις ανισότητες»

 

πηγη: efsyn
Το κίνδυνο για περισσότερα λουκέτα και μαζική ανεργία επισήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που έκανε με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας ότι διευρύνονται οι ανισότητες εις βάρος τον μικρομεσαίων και των εργαζομένων.