oaednews

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Επιχειρείν .............


Τις ιδιαιτερότητες της Κρήτης και της κρίσης σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν τρεις νεαροί κρητικοί στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν και να σταθούν στα πόδια τους επαγγελματικά.

Συλλαλητήριο ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα-Όλοι στο δρόμο


Πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων, θα πραγματοποιήσουν από κοινού, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, (ΑΔΕΔΥ) την ερχόμενη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 18.00 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος.

Στην εποχή των μνημονίων


Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην κοινωνία θα βρίσκεται στο επίκεντρο των συνεδριάσεων της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που αρχίζουν αύριο και θα διαρκέσουν ως την Παρασκευή στη Μονή Πετράκη.

Θλιβερή πρωτιά


Τη θλιβερή πρωτιά στην ανεργία των νέων και των γυναικών εξακολουθεί να έχει η Ελλάδα, μεταξύ των χωρών της ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Τον περασμένο Ιούνιο, η ανεργία στην Ελλάδα έφτασε στο 24,4% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, έναντι 23,5% το Μάιο. Τον ίδιο μήνα, η ανεργία των νέων (κάτω των 25 ετών) ανήλθε στο 55,4%, των γυναικών στο 28,1% και των ανδρών στο 21,7%.

Ύφεση 3,8% και 24,7% ανεργία το 2013 στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού


Κατατέθηκε στη Βουλή τη Δευτέρα το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2013. Η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να βυθίζεται στην ύφεση, καθώς η συρρίκνωση αναμένεται να αγγίξει το 3,8% φέτος και το 6,5% το 2013

ΓΓΝΓ: Οι Νέοι δεν είναι το πρόβλημα αλλά η Λύση στο πρόβλημα της κρίσης

«Η πολιτική για την Νεολαία πρέπει να ξεφύγει από τους παραδοσιακούς «κεντρικούς σχεδιασμούς» και τα «μακροπρόθεσμα 5ετή αναπτυξιακά προγράμματα» και να προσανατολιστεί στην άμεση εξάλειψη των νομικών και άλλων εμποδίων που βάζουν φρένο στην δημιουργική πορεία των νέων».

Ξεκίνησε η καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος στον ΟΑΕΔ - Ποιοι και πόσα δικαιούνται

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 1 Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2012.

Ανακοίνωση

Απο 1/10/2012 ενεργοποιείται η νεα διαδικτυακή πύλη (portal) ΟΑΕΔ