oaednews

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δημ. υπαλλήλων – Οι διατάξεις


Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που αφορά στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ένα θέμα που επί πολλά χρόνια συζητείτο αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Ανακοίνωση από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ

Συναδέλφισσες/οι ,
Είναι γνωστό ότι μετά τις αρνητικές εξελίξεις που είχαν διαμορφωθεί και αφορούν το μέλλον της εκπαίδευσης και του θεσμού της Μαθητείας στον Ο.Α.Ε.Δ. και ενόψει της νέας νομοθετικής παρέμβασης, η οποία θα ακολουθήσει από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Ομοσπονδία μας ανέλαβε πρωτοβουλίες.
Προτεραιότητά μας ήταν να διαμορφώσουμε ένα ισχυρό μέτωπο, αποτελούμενο από τους Διοικητικούς παράγοντες,  και την Εκπαιδευτική Κοινότητα (εκπαιδευτικοί μόνιμοι και ωρομίσθιοι, γονείς και κηδεμόνες) του Ο.Α.Ε.Δ., από τους Κοινωνικούς Εταίρους που διοικούν και χρηματοδοτούν τον Οργανισμό, από Κοινωνικούς φορείς κ.λ.π.

Ουσιαστική συμβολή της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ε.Κ. ζητεί ο Γ. Δραγασάκης

Την ενεργό και ουσιαστική συμβολή της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ.) στην προσπάθεια για αποκατάσταση των κοινωνικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Επιτροπής.
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, ο κ. Δραγασάκης, αφού επεσήμανε ότι έπειτα από έξι χρόνια κρίσης, ύφεσης και λιτότητας η Ελλάδα έχει οπισθοχωρήσει από το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο, υιοθετώντας σε αρκετές περιπτώσεις όχι τις βέλτιστες αλλά τις χείριστες πρακτικές, τόνισε την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.
Εξειδικεύοντας τον κυβερνητικό σχεδιασμό, έθεσε ως προτεραιότητες:

Σύλλογος Αναπληρωτών -Ωρομίσθιων για την απεργία της 3ης Δεκεμβρίου

Ο Σύλλογος Αναπληρωτών – Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών  Αττικής  & Νήσων  ΟΑΕΔ συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε.  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Κύπρος: Στο 15,1% η ανεργία τον Οκτώβριο

Σε υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκε και τον Οκτώβριο η ανεργία στην Κύπρο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.
Σύμφωνα με τη Eurostat, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο του 2015 στο 15,1% από 15% τον Σεπτέμβριο του 2015 και 16,4% τον Οκτώβριο του 2014.
Το ποσοστό είναι το τέταρτο υψηλότερο στην Ε.Ε. μετά την Ελλάδα,