oaednews

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Με e-mail η κοινωνική πολιτική...

Ο  Υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως (βεβαίως-βεβαίως) κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε πως  έλαβε ένα e-mail από μία πολύτεκνη μητέρα η οποία του έγραψε πως: «Είμαι μητέρα 16 παιδιών και πρέπει να πληρώσω το ειδικό τέλος κατανάλωσης».

Απελπισμένοι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους στα ορφανοτροφεία


Οικογένειες σε απελπισία κατακλύζουν την εισαγγελία ανηλίκων στην Αθήνα για να αφήσουν τα παιδιά τους σε κάποιο ίδρυμα μη μπορώντας να τους προσφέρουν τροφή και στέγη. Η κρίση τους έχει οδηγήσει στο απροχώρητο. Οικογενειακές ιστορίες που συγκλονίζουν

Κίνημα στο Δημόσιο υπέρ της αξιοκρατίας



Μίκα Κοντορούση
Πρόθυμοι να στηρίξουν ριζικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και να "δώσουν" συναδέλφους, εμφανίζονται δημόσιοι υπάλληλοι σε 15 υπουργεία σε έρευνα - έκπληξη.

Με εξετάσεις οι διευθυντές στο Δημόσιο κάθε τρία χρόνια


«Πανελλαδικές» γραπτές εξετάσεις θα προκηρύσσει κάθε τρία χρόνια το ΑΣΕΠ για την κάλυψη 20.000 θέσεων διευθυντών στο Δημόσιο. Το νέο «μοντέλο» για την προώθηση των αρίστων στην πυραμίδα των δημοσίων υπηρεσιών θα αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα από τις αρχές του 2012.

«Πόλεμος» αναλυτών για την ανεργία και το ΑΕΠ


Η ΕΛΣΤΑΤ απαντά και επιτίθεται στους οικονομολόγους της AlphaBank
Συνεχίζεται η διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ της Στατιστικής Υπηρεσίας και των αναλυτών της Alpha Bank για την εγκυρότητα των στοιχείων σε ότι αφορά στην εξέλιξη της ανεργίας και του ΑΕΠ.

Προϋπολογισμός και... αιθεροβάμονες Πηγή:www.capital.gr

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,1% του ΑΕΠ σε συνθήκες 5ετούς ύφεσης θέτει ως στόχο η κυβέρνηση για  το 2012.

Υπό συνθήκες πρωτόγνωρης ύφεσης και αβεβαιότητας η κυβέρνηση δεσμεύεται να μειώσει το έλλειμμα στο 6,7% του ΑΕΠ προ  PSI και  στο 5,4% του ΑΕΠ μετά PSI, ό,τι και αν γίνει φέτος, όσο μεγάλες και αν  είναι οι αποκλίσεις.

Επίθεση Alpha Bank στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.


Του Θανάση Παπαδή
Σφοδρή επίθεση στην Ελληνική Στατιστική Αρχή εξαπολύει η Alpha Bank, με αφορμή τα στοιχεία για το ΑΕΠ και την ανεργία. Αφήνονται σαφείς υπαινιγμοί για την ορθότητα των στοιχείων και επισημαίνεται ότι είναι τουλάχιστον απορίας άξιον πώς είναι δυνατό σε μία περίοδο, όπου ο τουρισμός βρέθηκε στο απόγειό του (Αύγουστος του 2011) η ανεργία στους βασικούς τουριστικούς προορισμούς να παρουσιάζει τρομακτική άνοδο.