oaednews

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Μήπως το δικαίωμα στην τεμπελιά είναι η απάντηση στην ανεργία;

«Αν η εργατική τάξη, ξεριζώνοντας από την καρδιά της το διεστραμμένο πάθος που την κυβερνά και διαστρεβλώνει τη φύση της, ύψωνε το ανάστημά της για να σφυρηλατήσει έναν ατσάλινο νόμο που θα απαγόρευε σε όλους να δουλεύουν περισσότερο από τρεις ώρες την ημέρα, η γη θα ένιωθε να γεννιέται πάνω της ένας καινούριος κόσμος...». Τάδε έφη Πωλ Λαφάργκ.
Το επαναστατικό δοκίμιο του γαμπρού του Μαρξ, ερέθισε δραματουργικά τον Θοδωρή Γκόνη, ο οποίος-σε συνεργασία με την Ελένη Στρούλια-έγραψε το κείμενο της ξεχωριστής παράστασης «Η οδύνη των ανέργων και το δικαίωμα στην τεμπελιά» που ανεβαίνει στις 8 και 9 Ιουνίου, στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Kόντρα Βρούτση – Στουρνάρα για τη... μεσοπρόθεσμη ανεργία

Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Κατά πέντε ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες διαφέρουν οι εκτιμήσεις που έχουν από τη μια μεριά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και από την άλλη, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, για την ανεργία μέχρι το 2018.

Οι ποσοστιαίες μονάδες αυτές «αντιστοιχούν» ούτε σε πάνω από 200.000 άτομα και «μετρώνται» σε 1,35 δισ. ευρώ (λιγότερες) τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές και σε αντίστοιχα λιγότερες δαπάνες για συντάξεις (-5,8%), μιας και το κράτος έχει «κλειδώσει» πλέον τη συνεισφορά του στα ασφαλιστικά ταμεία σε ένα συγκεκριμένο ποσό «βρέξει -χιονίσει».

Πιο συγκεκριμένα: 

ΑΣΕΠ: Έως 17/6 οι αιτήσεις για 149 τελωνειακούς στο ΥΠΟΙΚ

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην προκήρυξη 2Κ/2014 του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 149 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του κλάδου Τελωνειακών, στο υπουργείο Οικονομικών.
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά, μέσω του διαδικτυακού τόπου της Αρχής, στην επιλογή «Online Υπηρεσίες».
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων λήγει την Τρίτη 17 Ιουνίου, στις 21:00.

Νεες μειωσεις μισθων στο Δημοσιο με νέο μισθολόγιο

Χαρακτηριστική του πλαισίου που θα ισχύσει είναι τοποθέτηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη. «Θα υπάρξουν στοχευμένες μειώσεις σε μισθούς προκειμένου να επιβραβευθούν οικονομικά οι πιο παραγωγικοί.
Σε αυτούς που δεν θα κοπεί ο μισθός  θα θεωρούνται «άριστοι», και η μη μείωση θα μεταφράζεται σε  μπόνους το οποίο λόγω των περιορισμένων «οικονομικών» της χώρας, πιθανότατα το μπόνους θα είναι «συμβολικό».

Τα προσωρινά αποτελέσματα για τις κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ

Τα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις για το 2014 έδωσε στη δημοσιότητα o (ΟΑΕΔ).

Φιλόδοξο πρόγραμμα Ραχόι για την ανεργία

H κυβέρνηση της Ισπανίας θα εγκρίνει έναπρόγραμμα ύψους 6,3 δισεκατομμυρίων ευρώ- εκ των οποίων τα 3,63 δισεκατομμύρια θα προέλθουν από το δημόσιο τομέα, την επόμενη εβδομάδα με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και θα μειώσει το βασικό συντελεστή του εταιρικού φόρου στο 25% από το 30% προκειμένου να καταστήσει τις επιχειρήσεις περισσότερο ανταγωνιστικές, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.
Αντίθετα απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξηση του ΦΠΑ, παρά τις συστάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ανασχηματισμός!!!!

Αν αναλάβει ο Άδωνις το Υπουργείο Εργασίας θα βάλει εισιτήριο για τους ανέργους που θα προσέρχονται στον ΟΑΕΔ !!!!!!!!!!!!!

Πες μου ένα ψέμα ν” αποκοιμηθώ: Το κοινωνικό μέρισμα και λοιπά (προεκλογικά) νανουρίσματα

κείμενο που μοιράζεται στους ΟΑΕΔ της Αθήνας από: άνεργοι/άνεργες από τις γειτονιές της αθήνας
Τη στιγμή που ξεκινάς να διαβάζεις το παρόν κείμενο -αν δεν το έχεις ήδη καταλάβει-έχουμε σωθεί! Η Ελλάδα έχει βγει στις αγορές, η Κομισιόν προβλέπει 0,6% ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας στο 26% (από 27,3%) το 2014 και τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά και τις Κυριακές ώστε να μπορέσει να ξοδευτεί το πρωτογενές πλεόνασμα που τρέχει απ” τα μπατζάκια μας.  Εν ολίγοις, επιβεβαιώνεται αργά αλλά σταθερά το όραμα του νυν πρωθυπουργού (και τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης) ο οποίος το Σεπτέμβριοτου 2011 από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είχε ευχηθεί “να γιορτάσουµε σε 10 χρόνια, το 2021, στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 την οικονοµική µας απελευθέρωση, ελεύθεροι από τους δανειστές, το ∆ΝΤ και τη «βοήθεια» των εταίρων”.
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτού του πρωτόγνωρου εορταστικού κλίματος για την προγραμματισμένη επανάσταση και την απελευθέρωσή μας σε 7 χρόνια από τώρα, η κυβέρνηση αποφάσισε να χαρούμε και εμείς οι άνεργοι/ες, μοιράζοντας 450 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ υπό τη μορφή εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης-κοινωνικού μερίσματος.