oaednews

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

ΟΤΕ: εργασία από το σπίτι για 13.000 υπαλλήλους, στον ΟΑΕΔ είναι απλά Κυριακή

Eξ’ αποστάσεως εργασία (remote work) σε ευρεία κλίμακα ξεκινά ο Όμιλος ΟΤΕ από την Δευτέρα 16/3, προστατεύοντας τους ανθρώπους του και συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια για επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-2019 στη χώρα μας.

Κορονοϊός: Απομάκρυνση εγκύων και ευπαθών ομάδων από την εργασία

Εξεδόθη από το υπουργείο Εργασίας ερμηνευτική εγκύκλιος για την παροχή άδειας ειδικού σκοπού για εργαζομένους στην οποία περιλαμβάνονται και οδηγίες για εγκύους και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για κορονοϊό: Βαδίζουμε ακριβώς στα βήματα της Ιταλίας και ο κόσμος στον δρόμο γελάει

Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, έκανε ηχηρή παρέμβαση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά οι εξελίξεις δείχνουν ότι η Ελλάδα βαδίζει ακριβώς στα βήματα της Ιταλία και την ίδια ώρα ο κόσμος στον δρόμο γελάει.

Ημίμετρα απο τη Διοίκηση για τον κορονοϊό

Πολλά τα μηνύματα συναδέλφων για τα ημίμετρα της Διοίκησης σχετικά με τα ραντεβού! Αναρτώ  εδώ ένα, με την επισήμανση ότι το να τηλεφωνεί ο εργαζόμενος στον πολίτη και να του λέει έλα στην υπηρεσια το μόνο που λύνει είναι ο συγχρωτισμός, δημιουργώντας όμως πλήθος άλλων προβλημάτων. «Κλείνουν τις Υπηρεσίες

Είναι πολιτικό ζήτημα ο κορωνοϊός;

Είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης η πρόληψη του κορωνοϊού ισχυρίζονται τα κυβερνητικά στελέχη, το πολιτικό προσωπικό, οι δημοσιογράφοι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Πρόκειται για μισή αλήθεια και συχνά η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ψέμα. Προφανώς μια επιδημική κρίση απαιτεί και την ατομική ευθύνη. Αλλά δεν αρκεί. Ένας επιθετικός ιός, με χιλιάδες θύματα σε λίγους μήνες και άγνωστη εξέλιξη, δεν είναι ένα σκέτα ταξικό ζήτημα. Η διαχείρισή του όμως είναι πολιτική. Και δεν μπορούμε να κρύβουμε την πολιτική διάσταση κάτω από το χαλάκι της ατομικής ευθύνης.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Από το σωματείο του Ειδικού Προγράμματος Πτυχιούχων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα



1)Προς τον αξιότιμο Υπουργό Εσωτερικών, κοΘεοδωρικάκο Παναγιώτη
2)Προς τον αξιότιμο Υπουργό Υγείας, κοΚικίλια Βασίλειο
3)Προς τον αξιότιμο Υπουργό Εργασίας, κοΒρούτση Ιωάννη
4) Προς τον αξιότιμο Υπουργό Ανάπτυξης, κο Γεωργιάδη Άδωνι
5)Προς τον αξιότιμο Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ., κοΠρωτοψάλτη Σπύρο
************************