oaednews

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Ανακοίνωση Ο.Υ. ΟΑΕΔ, ΟΕΛ ΟΑΕΔ, ΠΕΥ ΟΑΕΔ, ΠΑΝΣΥΠΟ


Πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 19/ 4 η προκηρυχθείσα πανελλαδική  στάση εργασίας. Σημειώνουμε ότι η στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε μετά  από τρεις ημέρες κατάληψη στο Γραφείο της Διοικήτριας και τη Διοίκηση. Είχε προηγηθεί μία  κατάληψη στα Γραφείο της Υπουργού και του γραφείου του ΔΣ του ΟΑΕΔ. Μετά από όλες αυτές τις κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων εργαζομένων με τη διευθύντρια του γραφείου του Υφυπουργού Εργασίας, αποκλειστικά αρμόδιου για θέματα ΟΑΕΔ κ Μπάρκα.

Έξω από το Υπ. Υγείας θα συγκεντρωθούν οι καθαρίστριες τη Μ. Δευτέρα

Συγκέντρωση καθαριστριών τη Μ. Δευτέρα έξω από το υπουργείο Υγείας.
Συγκέντρωση την Μ. Δευτέρα στις 8.30 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας προγραμματίζουν οι καθαρίστριες που εργάζονται στο «Δρομοκαΐτειο» Νοσοκομείο, αφού, όπως αναφέρει το σωματείο εργαζομένων, παρά τις δεσμεύσεις από την πλευρά του υπουργείου ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις τους, απολύονται.

ΟΑΕΔ: Επιδότηση πρακτικής άσκησης σε μαθητευόμενους στο Δημόσιο

Την επιδότηση της Μαθητείας/Πρακτικής Άσκησης μαθητευόμενων των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. που θα απασχοληθούν στο Δημόσιο, σε φορείς του Δημοσίου Τομέα, στους Ο.Τ.Α., σε επιχειρήσεις Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις, σε συνεταιρισμούς, σε σωματεία κατά το έτος 2019 και τους λοιπούς όρους υλοποίησης της Μαθητείας/Πρακτικής Άσκησης των ΕΠΑ.Σ. περιλαμβάνει Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Αναδρομικά: Σκέψεις της κυβέρνησης για επιστροφή των ποσών - Στο τραπέζι 13η σύνταξη και 13ος μισθός στο Δημόσιο

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής της 13ης σύνταξης και του 13ου μισθού στο Δημόσιο μέσω των συντάξεων.Τα αναδρομικά από την περικοπή των δώρων και των συντάξεων λόγω του νόμου Κατρούγκαλου προβληματίζουν την κυβέρνηση η οποία όπως όλα δείχνουν είναι διατεθειμένη να καταβάλλει κάποια ποσά μετά την απόφαση του ΣτΕ. Ειδικότερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μελετάει λύσεις ώστε να είναι έτοιμο μετά την απόφαση του ΣτΕ να κάνει ανακοινώσεις καθώς το ότι η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο την πιέζει ακόμη περισσότερο.
Στα σενάρια που μελετά η κυβέρνηση είναι για τον δημόσιο τομέα η επιστροφή της 13ης σύνταξης και 13ου μισθού ενώ μελετάται και σενάριο επιστροφής κάποιων ποσών μέσω των συντάξεων λόγω της μείωσης που υπέστησαν από τον νόμο Κατρούγκαλου.

Δώρο Πάσχα: Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή του - Τι να κάνετε αν δεν σας καταβληθεί

Πλησιάζει η ημέρα καταβολής του Δώρου Πάσχα, καθώς το αργότερο είναι μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 24/4/2019, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.Τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος αλλά μόνο σε χρήμα.
Διευκρινίζεται ότι προϋπόθεση καταβολής του επιδόματος Πάσχα 2019 είναι η ύπαρξη απασχόλησης (εργασιακής σχέσης) του μισθωτού μέσα στο χρονικό διάστημα από 01-01-2019 μέχρι 30-04-2019. Βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα.