oaednews

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Κινητικότητα: Εγκύκλιος ΥΠΔΑ για την εφαρμογή των περιγραμμάτων θέσεων εργασίας

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ο πρώτος κύκλος της Κινητικότητας, εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία ενημερώνει τους φορείς για την εφαρμογή του συστήματος των Περιγραμμάτων Θέσεων Εργασίας. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Σε συνέχεια της ως άνω σχετικής εγκυκλίου στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ), όπως προβλέπεται στο ν. 4440/2016 (ΦΕΚ 224/Α΄) και ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ο πρώτος κύκλος της διαδικασίας, σας γνωρίζουμε, κατά λόγο αρμοδιότητας, τα εξής:

Χρόνια πολλά από το ΚΠΑ2 Πτολεμαΐδας

Χρόνια πολλά! Με υγεία και δημιουργία !!! Από το ΚΠΑ2 ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ.

Έφτασε η ώρα για το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ» – Ξεκινούν οι αιτήσεις

Μέσω της επίσημης διαδικτυακής πύλης η οποία θα «ανοίξει» εντός των επομένων ημερών θα καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι τις αιτήσεις τους για την υπαγωγή στο νέο «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον». Η ενεργοποίηση της πλατφόρμας, προϋπόθετε την ολοκλήρωση του Οδηγού Εφαρμογής του προγράμματος, κάτι το οποίο έγινε τις προηγούμενες ημέρες. Συνεπώς, ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας θα δημοσιευθεί και επισήμως ο οδηγός, ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα.
Για να υπαχθούν στο πρόγραμμα, οι δικαιούχοι θα κάνουν χρήση του τυποποιημένου, στην εν λόγω πλατφόρμα, Εντύπου Υποβολής Αίτησης. Επίσης, θα επιλέγουν, εάν επιθυμούν χορήγηση δανείου και το χρηματοπιστωτικό οργανισμό που θα εξετάσει την πιστοληπτική τους ικανότητα.

«Why Europe Matters»: Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση δίνει για τους νέους της Ελλάδας

Έως 31 Δεκεμβρίου μπορούν να συμμετάσχουν νέοι 16-25 ετών

«Why Europe Matters»: Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση δίνει «φωνή» στους νέους της Ελλάδας


Στόχος της δημοσκόπησης-έρευνας είναι να δώσει τη δύναμη στη νέα γενιά να ορίσει τις δικές της προτεραιότητες στην Ευρωπαϊκή ατζέντα

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece προτρέπει όλους τους εφήβους από 16 ετών και τους νέους μέχρι 25 ετών να πάρουν μέρος στην Πανευρωπαϊκή Δημοσκόπηση «Why Europe Matters», που διοργανώνει ο εκπαιδευτικός οργανισμός επιχειρηματικότητας Junior Achievement Europe σε συνεργασία με τις κορυφαίες βιομηχανίες της Ευρώπης, μέλη της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας Βιομηχάνων-Εuropean Round Table of Industrialists (ERT). 

Δικαστική απόφαση σταθμός από τα Τρίκαλα για δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ

«Κούρεμα» δανείου σε ποσοστό 90% για Τρικαλινό δανειολήπτη

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr με δικαστική απόφαση στα Τρίκαλα ανοίγει ο δρόμος να ενταχθούν στο «Νόμο Κατσέλη» και τα στεγαστικά δάνεια του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) τα οποία πλέον διαχειρίζεται ο ΟΑΕΔ.

Υψηλό ενδιαφέρον για τα ακίνητα ΟΑΕΔ?

euro2day.gr
Υπάρχουν 32 αιτήματα τα οποία αφορούν σε 29 ακίνητα που κατέχουν ασφαλιστικά ταμεία και ο ΟΑΕΔ. Θα ακολουθήσει η πρόσκληση προς ιδιώτες για μακροχρόνια εκμίσθωση.
Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 η προθεσμία υποβολής προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους Φορείς του Δημοσίου, στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των εποπτευόμενων Φορέων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΚΑ & ΟΑΕΔ), εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων.

Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ για τον νέο κανονισμό παιδικών σταθμών - Οι ρυθμίσεις

Με εγκύκλιο προς τις 7 Αποκεντρωμένες Διοικήσεις το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει για τον τρόπο λειτουργίας των Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, με βάση τον νέο Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας.
Οι αιτήσεις εγγραφής υποβάλλονται από 10 Μαΐου μέχρι 31 Μαΐου.
Οι Δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί λειτουργούν από τις 7.00 έως τις 16.00 με δυνατότητα παράτασης δύο (2) ωρών, κατόπιν απόφασης του αρμοδίου οργάνου διοίκησης. Επίσης, αναπροσαρμόζεται το διάστημα κατά το οποίο ο σταθμός δύναται να διακόπτει τη λειτουργία του, ήτοι για ένα μήνα κατά τη διάρκεια των μηνών Μαΐου-Σεπτεμβρίου, στην περίπτωση που ο σταθμός λειτουργεί το μήνα Αύγουστο λόγω κορύφωσης των επαγγελματικών υποχρεώσεων των γονέων κατά τη θερινή περίοδο.

Γεροβασίλη: Αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση μέσα στο 2018



Την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών μέσα στη δημόσια διοίκηση και το 2018, προανήγγειλε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, με συνέντευξη της,  στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».
Δίνοντας έμφαση στις αλλαγές που προωθούνται η κ. Γεροβασίλη, σημείωσε:
«Η υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων έχει ήδη ξεκινήσει. Σας θυμίζω το νέο σύστημα στοχοθεσίας και αξιολόγησης, την επιλογή διοικητικών Γενικών Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων, τα νέα ψηφιακά οργανογράμματα και το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας που εξορθολογίζει το καθεστώς των μετακινήσεων στον δημόσιο τομέα. Αυτές είναι μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν τον εσωτερικό τρόπο λειτουργίας του Δημοσίου συνολικά και συνιστούν πραγματική τομή για τα διοικητικά πράγματα της χώρας. 

Κατασχετήρια σε λογαριασμούς μισθοδοσίας!!!

Κατασχετήρια σε λογαριασμούς μισθοδοσίας από την εφορία έχουν εντοπίσει το τελευταίο διάστημα πολλοί  συμπολίτες και συνάδελφοι, που αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στις εφορίες και την υψηλή φορολογία.
Πανικός, ταλαιπωρία, απόγνωση για τον απεγκλωβισμό των χρημάτων μισθοδοσίας.
Καλό είναι να δηλωθεί ο ακατάσχετος λογαριασμός

Εγκαταλελειμμένο και κατεστραμμένο το πρώην κτίριο του ΟΑΕΔ στη Λεπτοκαρυα Τρικάλων




Σχόλιο δικό μας:  
Δυστυχώς σε λίγα χρόνια την ίδια εικόνα θα έχουμε και στο εγκατελειμένο κτίριο που στεγαζόταν το ΚΕΝΕ Τρικάλων. Λύσεις από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, ΤΩΡΑ προτού να είναι αργά) 


Απαράδεκτη είναι η εικόνα που παρουσιάζει το πρώην κτίριο του ΟΑΕΔ στη Λεπτοκαρυά Τρικάλων. Ένα κτίριο υψηλών προδιαγραφών που κάποτε αποτελούσε κόσμημα για την περιοχή σήμερα βρίσκεται έρμαιο του κάθε επιτήδειου.«Στις εργατικές κατοικίες της Λεπτοκαρυάς κτίστηκαν από τον ΟΕΚ κτίρια για τις κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων, χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για νηπιαγωγείο, στη συνέχεια φιλοξένησαν ένα mini market και τελευταία πριν εγκαταλειφθούν τη Δημόσια σχολή Φυσικού Αερίου του ΟΑΕΔ. Σήμερα έχουν γίνει σκουπιδότοπος και χώρος αφόδευσης, οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Για αυτή την αδιαφορία και αδράνεια ποιος θα δώσει λόγο;;; ποιος θα πληρώσει αυτή τη καταστροφή και εγκατάλειψη;;;;;

Προκήρυξη ΑΣΕΠ μονίμων καθαριότητας Δήμων: Η μοριοδότηση - Παραδείγματα

epoli.gr
Πολύ σύντομα αναμένεται να δημοσιευθούν οι προκηρύξεις για την πλήρωση των μόνιμων θέσεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων, καθώς ήδη έχουν εγκριθεί οι σχετικές θέσεις.
Η διαδικασία αυτή προβλέφθηκε με το ά. 24 του ν. 4479/2017, ως απάντηση στο σημαντικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην καθαριότητα των Δήμων μετά την κρίση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας τού έως τότε ισχύοντος καθεστώτος διαρκών παρατάσεων τής χρονικής ισχύος των συμβάσεων των ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας.

24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση Πέμπτη 14 του Δεκέμβρη 2017


ΑΔΕΔΥ
24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση
Πέμπτη 14 του Δεκέμβρη 2017
Συνάδελφοι, -σσες,
Στις 14 του Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων, που και η σημερινή Κυβέρνηση εφαρμόζει.