oaednews

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Καραμεσίνη: Τι θα ισχύσει για νέα προγράμματα και προσλήψεις εργασιακών συμβούλων στον ΟΑΕΔ

Την τοποθέτηση ότι το βοήθημα υπέρ των μακροχρόνια ανέργων δεν πρέπει να κοπεί, γιατί «δεν είναι προνοιακό», πραγματοποίησε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ κα Μαρία Καραμεσίνη, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στα dikaiologitika.gr.

Επιβαρύνσεις σε μισθούς και συντάξεις από τους νέους φόρους

- Ξεπερνάει τα 100 ευρώ ο επιπλέον φόρος για τα μικρά και τα μεσαία εισοδήματα 
- Ποιοι θα πληρώσουν επιπλέον φόρο άνω των 1.000 ευρώ το χρόνο
- Τι σημαίνει η μείωση του αφορολόγητου, πόσο επιβαρύνει η εισφορά αλληλεγγύης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΑΕΔ



Ο ΟΑΕΔ εγκαινιάζει νέα διαδικασία αναζήτησης και επιλογής υποψηφίων για πρόσληψη ανέργων από τις επιχειρήσεις Μια νέα διαδικασία επιλογής υποψηφίων για πρόσληψη ανέργων από τις επιχειρήσεις και τους εργοδότες εγκαινιάζει την ερχόμενη εβδομάδα ο ΟΑΕΔ, με στόχο την άμεση και καλύτερη σύζευξη της προσφοράς και ζήτησης εργασίας.
 Στο εξής ο Οργανισμός παρέχει στους ενδιαφερόμενους εργοδότες - επιχειρήσεις πρόσβαση στα στοιχεία βιογραφικού των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ανέργων, με βάση την επαγγελματική ειδικότητά τους και την περιοχή στην οποία διαμένουν, ενώ ο εργοδότης θα έχει επίσης πρόσβαση σε πληροφορίες για την εργασιακή εμπειρία, το επίπεδο εκπαίδευσης και τις δεξιότητες του ανέργου. Προϋπόθεση είναι οι εργοδότες- επιχειρήσεις να έχουν παραλάβει κλειδάριθμο από τα ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ της περιοχής τους, με τον οποίο έχουν πρόσβαση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίας του ΟΑΕΔ (e- services).