oaednews

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Με 78 υπαλλήλους ενισχύεται το ΣΔΟΕ

Με 78 υπαλλήλους θα ενισχυθεί άμεσα το προσωπικό της Ειδικής Γραμματείας Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να καλύψει τις ιδιαίτερα αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες στην Κεντρική Υπηρεσία ΣΔΟΕ Αθηνών, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής-Αιγαίου και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημερώνει για τον χρόνο ασφάλισης

Εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημερώνει για τον χρόνο ασφάλισης στο ΕΦΚΑ καθώς και τους «πλασματικούς» χρόνους σ’ αυτόν σε εφαρμογή του Άρθρου 34 του Ν. 4387/2016.
Με το νέο θεσμικό πλαίσιο παραμένουν αμετάβλητες οι ισχύουσες διατάξεις που καθορίζουν ποιοι θεωρούνται πλασματικοί χρόνοι ασφάλισης και επέρχεται αλλαγή μόνο ως προς τον τρόπο υπολογισμού του ασφαλίστρου αναγνώρισης των πλασματικών χρόνων ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος ή/και προσαύξηση του ποσού της σύνταξης, σε όσες περιπτώσεις απαιτείται η καταβολή εισφοράς.

Οι επιπτώσεις της φτώχειας και της εισοδηματικής ανισότητας

Τα ζητήματα του κινδύνου φτώχειας, της εισοδηματικής ανισότητας και των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών τους στην Ελλάδα, εξετάζει η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank στο τελευταίο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων.
Όπως σημειώνει η τράπεζα, το υψηλό ποσοστό νοικοκυριών σε κίνδυνο φτώχειας και η ανισοκατανομή του εισοδήματος έχει σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Ειδικότερα:

ΑΣΕΠ: Στο Εθνικό Τυπογραφείο τέσσερις νέες προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις

Οι πίνακες των θέσεων για τις 4 νέες προκηρύξεις προσλήψεων μονιμου προσωπικού έχουν εκδοθεί από το ΑΣΕΠ - Δείτε τις θέσεις αναλυτικά
Στο Εθνικό Τυπογραφείο προκειμένου να δημοσιευτούν για να ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού και της υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, βρίσκονται τέσσερις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για 244 θέσεις.Συγκεκριμένα πρόκειται:
  1. Η προκήρυξη 2Ε/2017

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα και ο αγώνας για μια θέση

Το «εισιτήριο» για μια θέση φιλοξενίας στους παιδικούς σταθμούς με το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το 2017 - 2018 που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ περιμένουν την επόμενη εβδομάδα να πάρουν 150.000 χιλιάδες αιτούντες με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων
Τι και αν υπάρχουν προαναγγελίες ότι δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός, τι και αν υπάρχει ελλιπής ενημέρωση στους «νέους» που δεν έχουν ξαναπάρει μέρος όλοι περιμένουν εν μέσω καύσωνα τα οριστικά αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ για το «μαγικό» voucher φιλοξενίας.

Τι ισχύει για το επίδομα αδείας και την καλοκαιρινή άδεια

Έναν πλήρη οδηγό χορήγησης της καλοκαιρινής άδειας, για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, έχει καταρτίσει η ΓΣΕΕ ενώ δίνει την δυνατότητα αυτόματου υπολογισμού. Παράλληλα γνωστοποιεί και τον υπολογισμό για το επίδομα αδείας

Σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ), η Συνομοσπονδία παρέχει πληροφορίες για τον τρόπο χορήγησης της άδειας, για την κατάτμησή της, καθώς επίσης και για το επίδομα αδείας που μπορεί να λαμβάνει ο δικαιούχος – εργαζόμενος. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει πλέον και on line εφαρμογή στο ΚΕΠΕΑ, από την οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να υπολογίσουν μόνοι τους την άδεια που δικαιούνται. Πιο αναλυτικά:
Χρόνος χορήγησης της άδειας

Τραγωδία στον Δήμο Ζωγράφου - Νεκρή 60χρονη εργαζόμενη στην καθαριότητα

To βράδυ της Παρασκευής 30 Ιουνίου γύρω στις 12, μέσα στο γενικό χαμό για να μαζευτούν οι τόνοι των σκουπιδιών, άφησε την τελευταία της πνοή, λίγο πριν ανέβει στο απορριμματοφόρο στο χώρο του γκαράζ του Δήμου Ζωγράφου, η 60χρονη Nτανιέλα Πρελορέντζου, μητέρα τεσσάρων παιδιών.
Η Ντανιέλα είχε γίνει τα δυο τελευταία χρόνια αόριστου χρόνου στην υπηρεσία καθαριότητας μετά από δικαστική απόφαση.

Το Χαμόγελο του Παιδιού καλείται να πληρώσει 4 εκατ. ευρώ σε φόρους και τέλη

Ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε πως το ποσό αυτό αφορά σε φόρους, εισφορές, ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας για το 2017.Όπως ανέφερε, πρόκειται για τεράστια ποσά που είναι αδύνατον να πληρώνονται.«Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ, δηλώνουμε τα πάντα. Ακόμη και στα παζάρια μας υπάρχει ταμειακή μηχανή»

Συνελήφθη 25χρονος για την γνωστή απάτη με δήθεν τροχαία συγγενών τους

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει τουλάχιστον άλλα τρία άτομα, τα στοιχεία των οποίων ερευνώνται. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και εξαπατούσαν ηλικιωμένους με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.