oaednews

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

enikos.gr :Εκπρόσωπος εργαζομένων ΟΑΕΔ

Εκπρόσωπος εργαζομένων ΟΑΕΔ: Εφαρμόζονται ήδη προγράμματα από ιδιώτεςhttp://www.enikos.gr/economy/257174,Ekproswpos_ergazomenwn_OAED:_Efarmozonta.html
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΟΑΕΔ, Γιώργος Μακράκης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή, Μαίρης Πολλάλη, για τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί κλεισίματος του ΟΑΕΔ.
«Περιμένουμε απαντήσεις. Δεν γνωρίζουμε κάτι συγκεκριμένο. Έχουμε ενδείξεις εκχώρησης αρμοδιοτήτων του οργανισμού, προγραμμάτων απασχόλησης σε ιδιώτες. Τέτοιοι πειραματισμοί εφαρμόζονται ήδη», σχολίασε αρχικά ο κ. Μακράκης και συνέχισε:

Επικίνδυνα σχέδια για τον ΟΑΕΔ

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014( Ριζοσπάστης)

Επικίνδυνα σχέδια για τον ΟΑΕΔ
Σχέδια για παραπέρα συρρίκνωση του ρόλου του ΟΑΕΔ και ενεργότερη εμπλοκή στα προγράμματα «απασχόλησης» και τον πακτωλό κονδυλίων, που δίνονται γι' αυτά, των ιδιωτικών εταιρειών, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτά, υπάρχουν σενάρια τα οποία προβλέπουν τη «διχοτόμηση» του ΟΑΕΔ, ο οποίος θα κρατήσει μόνο τις λεγόμενες «ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», τις οποίες θα προωθεί σε ακόμα πιο στενή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται, με το αζημίωτο, σε προγράμματα «απασχόλησης», μαθητείας και κατάρτισης, ενώ τα επιδόματα θα περάσουν στην ευθύνη του ΙΚΑ.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΑΕΔ



Απαίτηση η προστασία των ανέργων

Η προστασία των ανέργων, η πλήρης και σταθερή εργασία, η αύξηση και η διεύρυνση των επιδομάτων στο σύνολο των ανέργων, η προστασία της μητρότητας και των οικογενειακών επιδομάτων δεν μπαίνουν στη συζήτηση που άνοιξε γύρω από το ρόλο του ΟΑΕΔ. Η δήλωση του υπουργού Εργασίας είναι ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Ανοιχτό ΔΣ Ομοσπονδιας Υπαλληλων ΟΑΕΔ


Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε πως την Πέμπτη 21 Αυγούστου και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί ανοικτό ΔΣ στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο κτίριο της Διοίκησης με θέμα τις εξελίξεις στον Οργανισμό.