oaednews

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Το «ναυάγιο» του τουρισμού με θύματα τους εργαζόμενους

Ο ελληνικός τουρισμός ετοιμάζεται να ζήσει το μεγαλύτερο πλήγμα εδώ και δεκαετίες με πτώση έως και 80% στην τουριστική κίνηση. Εκατοντάδες ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία κινδυνεύουν με λουκέτο, οι εργαζόμενοι βρίσκονται για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με το ξήλωμα των εργασιακών τους δικαιωμάτων και η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει κανένα σχέδιο. Το καλοκαίρι που έρχεται ακόμη κι αν μας βγάλει από την καραντίνα θα φέρει μαζί του, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, μαύρα μαντάτα για την «ναυαρχίδα» της ελληνικής οικονομίας.
Κίνδυνος πλήρους κατάρρευσης εσόδων 

Τα μαύρα σενάρια για εργασιακά-ασφαλιστικό λόγω πανδημίας

Εφιαλτικά σενάρια, με την ανεργία να ξεπερνά το 20% και την ύφεση να προσεγγίζει το 12% καλούνται να εξετάσουν οι επιστήμονες αλλά και το κυβερνητικό επιτελείο, για την επόμενη ημέρα της πανδημίας στη χώρα μας.
Οι αυτονόητες δημοσιονομικές ανατροπές αναμένεται να τινάξουν στον αέρα και τις προβλέψεις για το ασφαλιστικό, καθώς εκτιμάται ότι θα μειωθούν δραματικά τα έσοδα του e-ΕΦΚΑ, ενώ το κράτος αναλαμβάνει σημαντικές επιπλέον επιβαρύνσεις, στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης που υλοποιεί.

Δημοσκόπηση: 6 στους 10 φοβούνται την ανεργία με την πανδημία

Ανασφάλεια για το εργασιακό τους μέλλον έχουν οι περισσότεροι πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά». Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι έχουν επηρεαστεί αρνητικά τα οικονομικά και η ψυχολογία τους, ενώ κρίνουν πως είμαστε στη μέση της υγειονομικής κρίσης. Θετική είναι πάντως η άποψή τους για τα μέτρα της κυβέρνησης και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.