oaednews

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Ελληνικές «πατέντες» φοροδιαφυγής- Εικονικοί υπεύθυνοι, υπερήλικες, μετανάστες

Υπερήλικες, εικονικοί υπεύθυνοι, αλλοδαποί, κάτοικοι εξωτερικού χωρίς περιουσιακά στοιχεία και πολλά άλλα κόλπα «επιστρατεύονται» από εταιρείες προκειμένου να εισφοροδιαφεύγουν ή να δημιουργούν συστηματικά οφειλές.

Ιταλία: Το «έξυπνο βραχιολάκι» της Amazon φτιάχνει ένα νέο εργασιακό κάτεργο

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση του επιχειρηματικού ομίλου του ηλεκτρονικού εμπορίου «Amazon», να εφαρμόσει το μέτρο της επίβλεψης και καθοδήγησης των κινήσεων των εργαζομένων της με ένα ‘έξυπνο βραχιολάκι’.

Επίδομα ανεργίας σε εργαζόμενους που δεν πληρώνονται -Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Επίδομα ανεργίας δικαιούνται εργαζόμενοι που είναι εγκλωβισμένοι σε επιχειρήσεις χωρίς να πληρώνονται υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει καταγγελία κατόπιν μονομερούς βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας.
Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας του ΟΑΕΔ προβλέπει ότι  οι ασφαλισμένοι που άσκησαν το δικαίωμα του νόμου προβαίνοντας στις ενέργειες αυτές μπορούν να τύχουν επιδότησης, εφόσον υποβάλουν σχετική αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ εντός 60 ημερών από την επομένη της επιδόσεως στον εργοδότη της αρχικής εξωδίκου δηλώσεως ή της αγωγής εναντίον του, προσκομίζοντας πλέον των λοιπόν απαιτούμενων για την επιδότηση δικαιολογητικών:

Κοπή πίτας στο ΚΠΑ2 ΒΟΛΟΥ Καλή χρονιά!!!



Μητσοτάκης: Αξιολόγηση στο Δημόσιο για να πιάνει τόπο το κάθε ευρώ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης μίλησε ενώπιον πολιτών και φορέων της Ηλείας κάνοντας αναφορά, μεταξύ άλλων και στο Δημόσιο. Όπως είπε: «O δημόσιος τομέας μπορεί να βελτιωθεί. Επαναλαμβάνω,  απολύσεις δεν θα γίνουν, αξιολόγηση όμως θα υπάρχει παντού! Και τη χρειαζόμαστε την αξιολόγηση για δυο λόγους. Για να ξέρει ο πολίτης τι τόπο πιάνει το κάθε του ευρώ αλλά και για να επιβραβεύσουμε τους ικανούς».