oaednews

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ για το επεισόδιο στη 2η ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος  

Τηλ. 2109924316-2109989647

FAX. 2109924316

e-mailomosp.ypal@oaed.gr

 

Αρπρωτ 463/5-2-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ καταδικάζει την επίθεση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια  διεξαγωγής rapid testέξω από τη σχολική μονάδα της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης από αυτοαποκαλούμενους εθνοφρουρούς και προστάτες του Συντάγματος. Οι αυτοαποκαλούμενοι εθνοφρουροί οι οποίοι φορούσαν στολές παραλλαγής και εθνόσημα δημιούργησαν έντονα επεισόδια έξω από τη σχολή του ΟΑΕΔ προκαλώντας και απειλώντας εκπαιδευτικούς και μαθητές.

 Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι παρόλο που ενημερώθηκε εγκαίρως η Αστυνομία, άνδρες της εμφανίστηκαν περίπου μία ώρα αργότερα, ενώ μια ολόκληρη σχολική μονάδα τελούσε υπό κατοχή ακραίων στοιχειών, που έβριζαν και απειλούσαν  εκπαιδευτικούς και μαθητές. Αποτελεί, επίσης, απορίας άξιο, πως οι αστυνομικοί, όταν έφτασαν, όχι μόνο δήλωσαν αδυναμία απομάκρυνσης  της ολιγομελούς ομάδας, αλλά ζήτησαν από εκπαιδευτικούς να τους ακολουθήσουν στο τμήμα για να τους υποβληθούν μηνύσεις από αυτούς που θέλησαν να διακόψουν τη διαδικασία διεξαγωγής των τεστ.

 

Την ώρα που η Κυβέρνηση νομοθετεί την παρουσία της αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια, αδυνατεί να παρέμβει σε επεισόδια έξω από σχολικές μονάδες, αδυνατεί να απομακρύνει ακραία ταραχοποιά στοιχεία, που εμποδίζουν τη διεξαγωγή rapid test και απειλούν καθηγητές και μαθητές. 

Σε αναστολή τουλάχιστον τουλάχιστον 620.000 εργαζόμενοι

 Με βάση τα στοιχεία του περασμένου μήνα και το Φεβρουάριο υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 620 χιλιάδες εργαζόμενοι θα τεθούν σε αναστολή σύμβασης, ενώ ουδείς μπορεί να προβλέψει πόσο θα ανέβει ο αριθμός αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για επαναφορά περιοριστικών μέτρων στο λιανεμπόριο και σε άλλες δραστηριότητες που λειτουργούν π.χ. με ραντεβού.

Η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο


 Του ανταποκριτή μας Γιώργου Χριστοφίδη 

Το Λονδίνο κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου 2020, όπως φανερώνουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας (ONS).

Πιο συγκεκριμένα, ενώ το ποσοστό της ανεργίας σε εθνικό επίπεδο ανήλθε στο 5%, στην πρωτεύουσα έφτασε στο +6,5% το διάστημα αυτό. Περίπου 885.000 Λονδρέζοι βασίζονται επί του παρόντος σε κυβερνητική υποστήριξη για την κάλυψη των μισθών τους ωστόσο το πρόγραμμα στήριξης θέσεων εργασίας (furlough scheme) λήγει τον Απρίλιο, γεγονός που δημιουργεί φόβους για περαιτέρω άνοδο της ανεργίας εκτός κι αν επεκταθεί. 

Lockdown και… υπερεργασία: Οι κλάδοι όπου 1 στους 3 εργαζόμενους δούλεψε πάνω από 48 ώρες

 Με μελανά χρώματα περιγράφει το ΙΝΕ ΓΣΕΕ την πορεία της ελληνικής οικονομίας και βασικών δεικτών, όπως οι μισθοί, η ανεργία, ο χρόνος εργασίας που παρουσιάζουν επιδείνωση και στο γ΄τρίμηνο του 2020, περίοδο στην οποία αναφέρεται το τελευταίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων που εξέδωσε το Ινστιτούτο.

Βαθιά πληγωμένη η οικονομία

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης, η ελληνική οικονομία, βαθιά πληγωμένη, βρίσκεται σε μια πειραματική κατάσταση άρσης της αναστολής βασικών δραστηριοτήτων της. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΙΝΕ ΓΣΕΕ και του Levy Economics Institute, αλλά και πολλών άλλων φορέων και οργανισμών, η ύφεση το 2020 υπολογίζεται πως θα είναι μεγαλύτερη από 10%, ενώ υπάρχει μεγάλη ανησυχία και ως προς την εξέλιξη της ανεργίας στη μετα-Covid εποχή.

Απρόκλητη επίθεση σε εκπαιδευτικούς της 2ης ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΟΑΕΔ

Ταχ. Δ/νση: 17456 ΑΛΙΜΟΣ

Email:  oel@oaed.gr                                                                            Αθήνα : 04/02/21

                                                                                                        Αρ. Πρωτ.: 4

        

                                        

ΘΕΜΑ: «Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση κατά συναδέλφων από εξωσχολική ομάδα ατόμων»

 

 

Το Δ.Σ. της ΟΕΛ καταδικάζει απερίφραστα τη φραστική επίθεση, τον προπηλακισμό και την άσκηση σωματικής βίας που δέχτηκαν η Διεύθυνση, οι Εκπαιδευτικοί και οι Μαθητές της 2ης ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 03/02/21 από ομάδα εξωσχολικών ατόμων που διαμαρτύρονταν για τη διενέργεια rapid test Covid-19, που πραγματοποιούνταν στο Σχολείο.