oaednews

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Στάση εργασίας στον ΟΑΕΔ

neakriti.gr
Ημερομηνία δημοσίευσης: 
Τελευταία ενημέρωση: 
Στάση εργασίας σήμερα των  υπαλλήλων στον ΟΑΕΔ , 11.30 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε προσωπικό που έχουν ως αποτέλεσμα παράλληλα με τα προβλήματα σε υλικοτεχνική υποδομή την ταλαιπωρία των συναλλασσόμενων με την υπηρεσία.
Μέγα θέμα και η πτώση του ηλεκτρονικού συστήματος που ελλοχεύει τον κίνδυνο μη πληρωμής των επιδομάτων ανεργίας και του δώρου Χριστουγέννων.
Τη Διοίκηση του Οργανισμού βλέπει απέναντι στο πρόβλημα που έχει προκύψει ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Κρήτης Κώστας Μπέζος μιλώντας στο Ράδιο 9,84.
Επισημαίνει ότι οι συνάδελφοί του έρχονται αντιμέτωποι με εξοργισμένους πολίτες σε καθημερινή βάση, πολίτες που πιστεύουν ότι οι ίδιοι είναι εκείνοι που κωλυσιεργούν και ζητά υπομονή και σεβασμό κι από τις δύο πλευρές. Παράλληλα εκφράζει την ελπίδα σύντομα ν' αποκατασταθεί το πρόβλημα προκειμένου να πληρωθούν οι δικαιούχοι.

''Την ευθύνη φέρει η κεντρική διοίκηση του οργανισμού. Δεν μπορεί να παίζει με την αξιοπρέπεια τόσων ανθρώπων'' επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς μιλώντας στο Ράδιο 9,84.

Από τη σημερινή κινητοποίηση (φωτορεπορταζ)

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.30 π.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας και συγκέντρωση στις 12 μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ.
Διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι το μηχανογραφικό σύστημα του ΟΑΕΔ, που έχει ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρείες, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Οργανισμού, με αποτέλεσμα, όπως προειδοποιούν, να υπάρχει κίνδυνος για την καταβολή των Δώρων Χριστουγέννων και των επιδομάτων ανεργίας των ανέργων και ταυτόχρονα να καταταλαιπωρούνται οι υπάλληλοι του Οργανισμού.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με την υφυπουργό Ράνια Αντωνοπούλου, αλλά και με το γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη, οι οποίοι περιορίστηκαν να δηλώσουν ότι επιχειρούν να λύσουν το πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν σε καμία συγκεκριμένη δέσμευση. Η Αν. Υπουργός ανέφερε ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί οριστικά τον Ιανουάριο χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις.

Η Γ.Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ Άννα Μπολόφη. Ευχαριστούμε...


φώτο Γιάννης Βαρελάς

Διαμόρφωση μέτρων ελέγχου και κυρώσεων σε βάρος των ανέργων

Από Ριζοσπάστη
Στη διαμόρφωση μέτρων ελέγχου και κυρώσεων σε βάρος των ανέργων, σε περίπτωση που αρνηθούν να αποδεχτούν εργασία ή συμμετοχή σε πρόγραμμα κατάρτισης - απασχόλησης, με τους όρους που τους προτείνει ο ΟΑΕΔ, με την προκλητική απειλή της αφαίρεσης ακόμα και αυτού του γλίσχρου επιδόματος ανεργίας των 360 ευρώ το μήνα για τους επιδοτούμενους ανέργους και τη στέρηση της «κάρτας ανέργου» για τους μη επιδοτούμενους, προχωρά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Αυτό αποκαλύπτει σήμερα με το 1ο του θέμα ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», τονίζοντας ότι «με τον τρόπο αυτό, αυξάνεται η πίεση στους ανέργους να ρίξουν ακόμα πιο κάτω την απαιτητικότητά τους και να αποδεχτούν άθλιους μισθούς και συνθήκες δουλειάς, με επιπτώσεις και στους σημερινούς εργαζόμενους. Γίνεται φανερό ότι η πλήρης μετατροπή του ΟΑΕΔ σε σύγχρονο δουλεμπορικό δείχνει το τι θα προσφέρει στους εργαζόμενους η περίφημη ανάκαμψη! Την ίδια στιγμή, μειώνονται στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ για το 2017 τα κονδύλια που προορίζονται για τους ανέργους και αυξάνονται αυτά που πάνε στο κεφάλαιο».








Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2016
Α.Π. 76










ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ σας καλεί να συμμετάσχετε μαζικά στη σημερινή στάση εργασίας καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) .
Η αξιοπρέπεια των Υπαλλήλων του Οργανισμού, αλλά και των πολιτών που συναλλάσσονται με αυτόν, βάλλεται καθημερινά από τα πληροφοριακά συστήματα. Η αξιοπιστία του Οργανισμού που καλείται να δώσει μάχες με τον μεγαλύτερο κοινωνικό εχθρό, την ανεργία, επίσης βάλλεται καθημερινά.
Θεωρούμε τη σημερινή στάση εργασίας και τη συγκέντρωση των Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ στο Υπουργείο Εργασίας ως ενδεδειγμένη και αναγκαία.
Όλοι μαζί έχουμε χρέος να παλέψουμε για καλλίτερες συνθήκες εργασίας, για έναν Οργανισμό με αξιοπιστία στην Υπηρεσία του Πολίτη.
Να μη λείψει κανείς.



Για το ΔΣ


                                                             Ο Αντιπρόεδρος                            Ο Γ. Γραμματέας


                            Τσίγας Γεώργιος                          Καραούλης Γεώργιος

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Ανακοίνωση

Συνάδελφοι / σες

Το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στηρίζει και συμμετέχει στην Πανελλαδική στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ για την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου από 11:30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.
Διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Διεκδικούμε καλύτερη εξυπηρέτηση του Πολίτη.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας



Ανέστης Κώστογλου


Γεώργιος Τοπάλογλου