oaednews

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Εκτός εργασίας 21.400 κάτοχοι μεταπτυχιακού-7.500 στη μερική απασχόληση με μισθό 403 ευρώ

Η κατάσταση που βιώνουν στα χρόνια της κρίσης οι άνεργοι ή οι υποαπασχολούμενοι εργαζόμενοι που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου ή διδακτορικού, αποτελεί αναμφίβολα μία από τις πιο χαρακτηριστικές εκδοχές των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, αλλά και μία από τις πιο οδυνηρές συνέπειες των αδιεξόδων που η ίδια η κρίση δημιούργησε για χιλιάδες άνεργους ή εργαζόμενους με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και εξειδίκευσης.

Υπ. Εργασίας: Ειδικά προγράμματα μόνο για μακροχρόνια ανέργους του ΟΑΕΔ

Δικαίωμα σχεδιασμού και υλοποίησης ειδικών προγραμμάτων απασχόλησης στο δημόσιο που θα απευθύνονται σε μακροχρόνια ανέργους, θα έχει στο εξής ο ΟΑΕΔ.

Σε τροπολογία που προστέθηκε στο σχέδιο νόμου «Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις» επισημαίνεται η διαδικασία εκπόνησης των προγραμμάτων αυτών που αναλαμβάνει ο ΟΑΕΔ και θα εγκρίνουν με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ), τα υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εργασίας. Στην ίδια απόφαση θα καθορίζονται και θα εξειδικεύονται τα εξής, αναφορικά με τα προγράμματα απασχόλησης σε μακροχρόνια ανέργους: α) Οι φορείς υποδοχής τους. β) Τα κριτήρια επιλογής και ένταξής τους σε αυτά. γ) Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόδειξη της συνδρομής των όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής των υποψηφίων. δ) Η διαδικασία ένταξης, η διάρκεια και οι όροι απασχόλησης.

Μέτρα ελάφρυνσης δανειοληπτών του τέως Ο.Ε.Κ. που καθίστανται άνεργοι

Μέτρα ελάφρυνσης δανειοληπτών του τέως Ο.Ε.Κ. που καθίστανται άνεργοι

Τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου "Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις" με ρυθμίσεις που έχουν στόχο την ελάφρυνση των δανειοληπτών του τέως Ο.Ε.Κ. που καθίστανται άνεργοι.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις εισάγεται η δυνατότητα επαναλαμβανόμενων δωδεκάμηνων αναστολής της καταβολής μηνιαίων δόσεων για την εξόφληση δανείου που χορηγήθηκε αποκλειστικά από το στεγαστικό κεφάλαιο του τέως Ο.Ε.Κ. για την αποπεράτωση, επέκταση, αναμόρφωση, επισκευή, αγορά ή ανέγερση κατοικίας ή έχει παραχωρηθεί κατοικία ή αγορασμένο διαμέρισμα, υπέρ ανέργου ο οποίος είναι τουλάχιστον από τετραμήνου εγγεγραμμένος στο μητρώο του ΟΑΕΔ ως άνεργος, επιδοτούμενος ή μη, ή μακροχρόνια άνεργος.

Ο ΟΑΕΔ πάει θέατρο...


     Η ΠΕΥ ΟΑΕΔ, καλεί τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ και τους φίλους τους  σε μια ομαδική θεατρική "εξόρμηση".  Σε συνεννόηση με το θέατρο «Βρετάνια» (Πανεπιστημίου 7,Κέντρο
Τηλ.: 2103221579
) έχουμε κλείσει θέσεις στην παράσταση «Το ημέρωμα της Στρίγγλας» του Σαίξπηρ  για την Κυριακή  6 Νοεμβρίου και ώρα 7:15μμ, στην προνομιακή τιμή των 14 ευρώ (από 20 ευρώ που έχει η γενική είσοδος).

Επειδή ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες για τον τρόπο πληρωμής του εισιτηρίου μπορείτε να απευθύνεστε στη συνάδελφο  Άννα Κουρομιχελάκη   μέχρι 28/10 (mail: a.kouromixelaki@oaed.gr  τηλ: 6977782550)

Νέα ημερομηνία εκδίκασης για το συνάδελφο Πέτρο Καπετανόπουλο, νέα Στάση εργασίας την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

Θέμα: Νέα ημερομηνία εκδίκασης, νέα στάση εργασίας. Παναττική Στάση Εργασίας την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 (11.00πμ έως λήξη ωραρίου)

 

Συνάδελφοι,

Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί, η προγραμματισμένη για τις 14 Οκτωβρίου εκδίκαση της υπόθεσης του Συναδέλφου Πέτρου Καπετανόπουλου αναβλήθηκε εκ νέου για την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου. Παραμένουμε σταθερά στο πλευρό του συναδέλφου μέχρι την οριστική αθώωσή του.  Συμμετέχουμε ξανά και για όσο χρειαστεί στην Παναττική Στάση Εργασίας, συμπαρατασσόμενοι  στον συνάδελφο από το ΚΠΑ Περιστερίου Πέτρο Καπετανόπουλο, ο οποίος δικάζεται εξ αναβολών, γιατί δεν ανέβαλε ο ίδιος να υπάρξει άνθρωπος.

«TTIP: Οι Επιπτώσεις στην Ελληνική Δημοκρατία, στην Οικονομία, στην Κοινωνία»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ της πρώτης Ελληνικής μελέτης με θέμα
«TTIP: Οι Επιπτώσεις στην Ελληνική Δημοκρατία, στην Οικονομία, στην Κοινωνία»

Έκδοση ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece

Συνέχεια της παρουσίασης της μελέτης που έγινε την περίοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.ΔΕ.Α.) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 17 Σεπτεμβρίου 2016, δίνουμε στη δημοσιότητα την πρώτη Ελληνική μελέτη με θέμα: «TTIP: Οι Επιπτώσεις στην Ελληνική Δημοκρατία, στην Οικονομία, στην Κοινωνία»/ ISBN:978-618-82830-0-8.

Η σύνταξη της μελέτης ανατέθηκε από τους ΦτΦ  στις Ομάδες
α) Εργαστηρίου Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Ανάπτυξης  Α.Π.Θ  [Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Σχολή Ο.Π.Ε., Α.Π.Θ. |
Ειρήνη Οζούνη, Υποψ. Διδάκτορας, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Σχολή Ο.Π.Ε., Α.Π.Θ. |
Στέργιος Σερέτης, Δρ. Πολιτικής Οικονομίας του Διεθνούς Εμπορίου, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Τμήμα Ιατρικής, Α.Π.Θ. και Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου]
β) Alternative Trade Network/ Κοοπερατίβα Έρευνας & Ανάπτυξης [Λίνα Μουργή, Dipl.-Ing, Μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης | Έλενα Τζαμουράνου,Dipl.-Ing, Μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης | Γιώργος Βελεγράκης, Υποψήφιος διδάκτωρ, Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Επιστημονικός συνεργάτης]
Οι δύο ομάδες  συνεργάστηκαν μεταξύ τους και παρουσιάζουν την εργασία τους σε ενιαίο κείμενο.