oaednews

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Με κάμερες τα περιπολικά και υπό επιτήρηση τα blogs



Με το βλέμμα στις κινητοποιήσεις του φθινοπώρου ετοιμάζεται η κυβέρνηση να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στους διαδηλωτές, λαμβάνοντας νέα μέτρα για τις συγκεντρώσεις και τις κάμερες στους δρόμους.

Μέτρα 2,7 δισ. ευρώ για την απασχόληση




Πακέτο μέτρων ύψους 3,9 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας για τον επόμενο χρόνο ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Υπουργική σύσκεψη για την ανεργία Τα προγράμματα που θα εφαρμοστούν από τον ΟΑΕΔ, θα παρουσιάσει ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης



Υπουργική σύσκεψη για την ανεργία

Τα προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας, διατήρησης των θέσεων απασχόλησης και δημιουργίας θέσεων κοινωνικής εργασίας, τίθενται σήμερα Τετάρτη επί τάπητος στην ευρεία υπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

αυξάνεται το τεκμαρτό εισοδήματος που πρέπει να έχει ένας μακροχρόνια άνεργος προκειμένου να λαμβάνει το σχετικό ειδικό επίδομα

 Θα ωφεληθούν περίπου 600.000 άτομα.(ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΕΛΟΣ!)
Μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης συνολικού ύψους 2,7 δισ. ευρώ θα θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην Κυβερνητική Επιτροπή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. 

Συνδυασμένες πολιτικές έως 3,9 δισ. ευρώ για την ανάσχεση της ανεργίας



Στα 3,9 δισ. ευρώ αναμένεται να ανέλθουν οι πόροι που μπορούν να διατεθούν για την ανεργία από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2011 και μέχρι τις 30 Αυγούστου του 2012, σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν, κατά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και στην οποία καθορίστηκαν οι βασικές προτεραιότητες του κυβερνητικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Με προσφυγές στη Δικαιοσύνη αντιδρούν οι γιατροί στο άνοιγμα του επαγγέλματος



Σε κινητοποιήσεις ενάντια στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους προσανατολίζονται οι γιατροί, προειδοποιώντας ότι θα προσφύγουν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


Πεντάμηνη «ανάσα» εργασίας για 55.000 ανέργους
Προγράμματα μέσω ΑΣΕΠ για τη κατάρτιση ανέργων και εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης στην Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Το κύριο πρόγραμμα αφορά 55.000 ανέργους, ενώ μπορεί να ανέλθει ώς τους 70.000. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο είναι η ανεργία»

Ερχεται βαρύς χειμώνας ανεργίας



«Σημαντική πρόκληση» θα είναι η ανεργία ειδικά των νέων σύμφωνα με τον γ.γ. του ΟΟΣΑ, Jose Agel Gurria.

Θέση της Ένωσης Ελλήνων Χημικών για το πόρισμα της Επιτροπής αναθεώρησης ΒΑΕ


Αναφερόμενοι στο πόρισμα της επιτροπής κρίσης των βαρέων και ανθυγιεινών, το οποίο δόθηκε σε Δημόσια διαβούλευση, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι γενικά αξιολογήθηκε αντικειμενικά η επικινδυνότητα της εργασίας των χημικών στην παραγωγικά διαδικασία, στον ποιοτικό έλεγχο, στην διασφάλιση ποιότητας στην παραγωγή και στην έρευνα και ανάπτυξη.