oaednews

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Έρευνα ΕΚΠΑ: Απαισιόδοξοι μεν, έτοιμοι να κινητοποιηθούμε δε...

Το πείραμα

Ανεργία, συσσίτια, σπίτια χωρίς ρεύμα, άνθρωποι χωρίς σπίτια, αυτοκτονίες… Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης είναι μηδαμινές μπροστά στις επιπτώσεις σε ανθρωπιστικό επίπεδο. Τις ψυχολογικές επιδράσεις των όσων ο ελληνικός λαός ζει και βλέπει γύρω του τα τελευταία 5 χρόνια αναλύει μία μεγάλη έρευνα του Εργαστηρίου Ψυχολογικών Εφαρμογών & Επικοινωνιακού Σχεδιασμού του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σύμφωνα με την έρευνα μπορεί η απαισιοδοξία μας να έχει αυξηθεί, αλλά παράλληλα έχει αυξηθεί και η πρόθεση μας να κινητοποιηθούμε για να την ανατρέψουμε.

Αντισυνταγματική , χωρίς αναδρομική ισχύ, η εισφορά αλληλεγγύης στις συντάξεις άνω των 1000 ευρώ

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ως αντισυνταγματική την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για περίπου 1,5 εκατ. συνταξιούχους που έχουν συντάξεις πάνω από 1000 ευρώ .
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το πρωί, μιλώντας σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές , ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος η απόφαση δεν διατάσσει την αναδρομική εφαρμογή της .

Ράπισμα στο ΔΝΤ από τη Διεθνή Συνδικαλιστική Ομοσπονδία

Πληθαίνουν οι φωνές εναντίωσης στις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζει τοΔιεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αντίθετη με τη σκληρή γραμμή που ακολουθεί το Ταμείο στην Ελλάδα, είναι η Διεθνής Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ITUC).
Την ώρα που το ΔΝΤ πιέζει ασφυκτικά αποτελώντας «αγκάθι» για το κλείσιμο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και «θεσμών», η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας, Σάραν Μπάροου, με σημερινές της δηλώσεις συμπαρατάσσεται με τη ΓΣΕΕ και υποστηρίζει, ότι οι απαιτήσεις του ΔΝΤ -που επιμένει στα μέτρα λιτότητας- οδηγούν σε περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων σε μείωση μισθών και συντάξεων, ενώ εμποδίζουν τις προσπάθειες για ανάκαμψη.

ΑΔΕΔΥ:κινητοποίηση για τη σωτηρία των ασφαλιστικών μας Ταμείων


Ημερομηνία: 25/05/2015
Η ΠΕΥ ΟΑΕΔ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 28 Μαΐου 2015 και ώρα 12:30μμ
Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Σταδίου 29)
κινητοποίηση για τη σωτηρία των ασφαλιστικών μας Ταμείων
Το Μ.Τ.Π.Υ. (Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων), το Ε.Τ.Ε.Α. (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης), στο οποίο εντάχθηκε το Τ.Ε.Α.Δ.Υ. και το Τ.Π.Δ.Υ. (Εφάπαξ), όπως και όλα τα μεγάλα Ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Η ευθύνη είναι διαχρονική και βαραίνει όλες τις Κυβερνήσεις οι οποίες με την πολιτική που ακολούθησαν οδήγησαν τα Ταμεία στη σημερινή τους κατάσταση. Η κατάργηση των κοινωνικών πόρων, η διασπάθιση των χρημάτων μας στο Χρηματιστήριο, το κούρεμα PSI το Μάρτιο του 2012, που αφαίρεσε από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία 13 δισ. ευρώ, τα δομημένα ομόλογα, οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών και η πολιτική ελαχιστοποίησης των προσλήψεων, έχουν οδηγήσει στην εξάντληση των αποθεματικών των Ταμείων μας με αποτέλεσμα να αδυνατούν σήμερα να ανταποκριθούν ακόμα και σ’ αυτές τις μειωμένες παροχές τους.

Δημιουργία Μητρώου που βρίσκονται σε ένδεια από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα


Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βύρωνα πρόκειται να καταγράψει τα άτομα που διαβιούν σε καθεστώς φτώχειας και κατοικούν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.
Σκοπός αυτής της καταγραφής είναι η δημιουργία ενός Μητρώου οικονομικά αδυνάτων στις

Πάνω από 100.000 επαγγελματίες στην ρύθμιση του ΟΑΕΕ.




 Σε πάνω από 100.000 υπολογίζονται οι αιτήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών σε όλη τη χώρα, που εξέφρασαν την επιθυμία να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές τους προς τον ασφαλιστικό τους φορέα,

Ομάδα εργασίας θα εντοπίσει τα οικονομικά μη ενεργά άτομα .


Ειδική ομάδα που θα αναλάβει τον εντοπισμό, την καταγραφή και την παρακολούθηση των οικονομικά μη ενεργών ατόμων,

Κοινωνικός Τουρισμός 2015: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ .



Φέτος έχουν δικαίωμα να κάνουν διακοπές το διάστημα από την 1η Οκτωβρίου 2015 μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου 2016.