oaednews

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση ΠΕΥ ΟΑΕΔ για το Πολυνομοσχέδιο

Συνάδελφοι,

Η συνέχιση των αντεργατικών νομοθετημάτων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων η θεσμοθέτηση του περιορισμού της απεργίας για τα πρωτοβάθμια σωματεία. Το νέο χτύπημα που επιχειρεί η κυβέρνηση στον πυρήνα της λειτουργίας των συνδικάτων ακολουθεί, αναμφίβολα, προηγούμενες προσπάθειες περιστολής ή και ποινικοποίησης της απεργίας. Ο "Νόμος Γεροβασίλη" που τιμωρεί όσους συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία για την αξιολόγηση είναι ακόμα νωπός.

Η πιο εύκολη δουλειά του κόσμου; -Η TUI ζητά 4 άτομα που δεν θα κάνουν τίποτα

Για όσους περνούν τις ημέρες τους αναζητώντας τρόπους να αποφύγουν την εργασία, υπάρχει μια δουλειά που πραγματικά σας ενθαρρύνει να μην κάνετε απολύτως τίποτα.
Το ταξιδιωτικό πρακτορείο TUΙ αναζητά 4 «επαγγελματίες – τεμπέληδες» ουσιαστικά για να κάθονται και να μην κάνουν απολύτως τίποτα.

Γερμανία: Κέρδος 290 δισ. στην κρίση από τα χαμηλά επιτόκια

Χάρη στα χαμηλά επιτόκια η Γερμανία κατέβαλε τα τελευταία χρόνια πολύ λιγότερα χρήματα από τα προβλεπόμενα για την εξυπηρέτηση του χρέους της και υπολογισμοί της Bundesbank κάνουν λόγο για 290 δισ. ευρώ.

Η αλήθεια είναι ότι το κοινό νόμισμα επεφύλασσε στους γερμανούς αποταμιευτές δυσάρεστες εκπλήξεις. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και λόγω των χαμηλών επιτοκίων, οι χρηματικές περιουσίες των Γερμανών συρρικνώθηκαν αισθητά: μόνον το 2017, κατά 38 δισ. ευρώ όπως κατέδειξε πρόσφατη έρευνα. Πρόκειται όμως μόνο για τη μισή αλήθεια.

Λάρισα: Εξελίξεις στο εστιατόριο της οργής – Η απόφαση του ιδιοκτήτη μετά το σάλο για τις απολύσεις!

Το θέμα πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις μετά τις καταγγελίες υπαλλήλων. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στη Λάρισα ανακοίνωσε την απόφασή του...
Όπισθεν ολοταχώς έκανε η ιδιοκτησία γνωστής αλυσίδας εστίασης στις απολύσεις που είχε ανακοινώσει σε δύο εργαζομένους στη Λάρισα επειδή αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων.

ΟΑΕΔ Ρόδου: Άφησαν μια νευραλγική υπηρεσία με τέσσερα άτομα

Υπάλληλοι - ήρωες είναι οι άνθρωποι που σήμερα εργάζονται στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ και προσπαθούν να εξυπηρετήσουν χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους για να πάρουν την ανεργία τους.
Γιατί απέμειναν 4 συνολικά άτομα για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν χιλιάδες ανθρώπους που με την σειρά τους περιμένουν να εισπράξουν την ανεργία τους.

Αστυνομικός διευθυντής σε πολίτη: «Πρόσεξε γιατί είσαι δημόσιος υπάλληλος»

Με περίεργο τρόπο αντέδρασε ο αστυνομικός διευθυντής Χίου σε πολίτες που αντιδρούν στον επιχειρούμενο από χθες διπλασιασμό της χωρητικότητας της μοναδικής δομής διαμονής προσφύγων και μεταναστών στη ΒΙΑΛ. Οπως φαίνεται από το βίντεο του politischios, ο αστυνομικός διευθυντής μιλάει ανοιχτά σε διαδηλωτή με την υπόμνηση της επαγγελματικής του ιδιότητας ως δημοσίου υπαλλήλου! «Πρόσεχε γιατί είσαι δημόσιος υπάλληλος!», του λέει.

Επαναπροσλήφθηκαν οι εργαζόμενοι που εκβιάστηκαν για να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων

Επαναπροσλήφθηκαν οι δύο απολυμένοι εργαζόμενοι, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι εκβιάστηκαν από τον εργοδότη τους, προκειμένου να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων που τους καταβλήθηκε, με την παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).