oaednews

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Φρένο για την επιστροφή στο Δημόσιο των υπαλλήλων από το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας

Περιπλέκεται η υπόθεση της επαναφοράς στο Δημόσιο των υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει από την υπηρεσία λόγω αυτοδίκαιης απόλυσης ή είχαν τεθεί -και εξακολουθούσαν μέχρι πρότινος να τελούν- υπό καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, η αποκατάστασή τους μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου για την εφεδρεία -κατ' εφαρμογή του μνημονίου-, «σκοντάφτει» στην επιλογή να μην διαταραχθεί η συμφωνία με την τρόικα για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Άρση της μονιμότητας και κατάργηση των συνδικαλιστικών αδειών εισηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δύο είναι τα σενάρια που έχει επεξεργαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την άρση της μονιμότητας των εργαζομένων στο δημόσιο. Το πρώτο, που είναι και το πιο ήπιο, προβλέπει την άρση της μονιμότητας μόνο όσων θα προσλαμβάνονται από εδώ και πέρα και όχι και των υπηρετούντων σήμερα, ενώ το δεύτερο αφορά όλους, δηλάδή και τους εν ενεργεία σήμερα υπαλλήλους και όσους θα προσληφθούν στο μέλλον.

Προσπάθειες να μην κοπεί το επίδομα μητρότητας του ΟΑΕΔ

Από 1η Ιουλίου μειώνονται οι εισφορές στο ήμισυ, που αφορούν τα δύο επιδόματα μητρότητας που χορηγεί ο ΟΑΕΔ σε χιλιάδες μητέρες με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλο ενδεχόμενο να κοπούν οι δύο αυτές πολλοί σημαντικές παροχές. 

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr ο ΟΑΕΔ καταβάλλει προσπάθειες να διατηρηθούν οι εν λόγω κοινωνικές παροχές. 

Όπως ήδη έχει ψηφιστεί από 1ης Ιουλίου μειώνονται στο 0,25% από 0,5% οι εισφορές που καταβάλλονται για τις Συμπληρωματικές Παροχές Μητρότητας και την Ειδική Παροχή Προστασίας της Μητρότητας που λαμβάνουν νέες μητέρες από τον ΟΑΕΔ, κατά την έναρξη της αδείας κυοφορίας, μετά τον τοκετό και εφόσον εισπράξουν το επίδομα από το ΙΚΑ για την αποχή από την εργασία λόγω κυοφορίας και λοχείας. Η μείωση αυτή στις εισφορές μετά την ψήφιση τους και την ισχύ τους από 1ης Ιουλίου, θα επιφέρει παράλληλα την μείωση των παροχών ή ακόμη και την κατάργηση τους. 

TO ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ:Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια!


Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια!
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η 1η Μάη είναι η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά αγωνιστικά τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ταξική πάλη με το κεφάλαιο και τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, διατρανώνοντας την απόφαση της να συνεχίσει ως το τέλος, ως τη νίκη. Αποτελεί σύμβολο στον αγώνα των εργαζόμενων για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Να μείνει στα χαρτιά η αξιολόγηση
Με το νόμο 4250/26-3-14 "Διοικητικές απλουστεύσεις - Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα - Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α' 161) και λοιπές ρυθμίσεις", που ψήφισε πρόσφατα, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προχωρά εκτός των άλλων σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Άνεργοι: Ο αόρατος κρίκος.




Παλιό σποτάκι απορρυπαντικού παινευόταν ότι το διαφημιζόμενο προϊόν έκανε τα τζάμια αόρατα. Τα έκανε τόσο διάφανα, που κινδύνευες ανά πάσα στιγμή να πέσεις πάνω και να κατακοπείς.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει σήμερα στην ελληνική κοινωνία με τους άνεργουςτους κάνει κυριολεκτικά αόρατους! Δεν τους βλέπεις πουθενά, δεν έχουν φωνή και υπόσταση. Δεν υπάρχουν.