oaednews

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας, για την άμεση προκήρυξη των θέσεων του ν. 2643/98

 Σε κίνδυνο βρίσκονται πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας στο δημόσιο, που αφορούν άτομα με αναπηρία και οι συγγενείς α΄ βαθμού ατόμων με βαριά αναπηρία. Αιτία το γεγονός ότι δεν έχουν προκηρυχθεί εδώ και επτά χρόνια!


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) απέστειλε σχετική επιστολή προς το νέο υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, ζητώντας την παρέμβασή του για να διορθωθεί η συγκεκριμένη αδικία. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ν. 2643/98, το κράτος υποχρεούται να προκηρύσσει σε ετήσια βάση, μέσω του Ο.Α.Ε.Δ, τις θέσεις του άρθρου 3 που αφορούν στο δημόσιο τομέα, για όλες τις κατηγορίες των προστατευόμενων του νόμου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα άτομα με αναπηρία και οι συγγενείς α΄ βαθμού ατόμων με βαριά αναπηρία.

ΣΥΑΤ – Ο e-ΕΦΚΑ χρειάζεται προσλήψεις νέου προσωπικού, όχι project manager

Την έντονη διαφωνία τους, στην προοπτική πρόσληψης project manager στον e-ΕΦΚΑ, όπως γνωστοποιήθηκε στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής, ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, εκφράζουν οι εργαζόμενοι στην Κοινωνική Ασφάλιση.  Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων (ΕΤΕΑΕΠ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΠ ΜΜΕ) υπογραμμίζει ότι για να διεκπεραιωθούν οι χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις αυτό που λείπει από τον e-ΕΦΚΑ δεν είναι ο project manager, αλλά υπάλληλοι  και εκσυγχρονισμός των υποδομών.