oaednews

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Γιατί ψήφισε ΟΧΙ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής


Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Με έπεισε για το όχι η κόρη μου» (Συνέντευξη) «Θέλω να κάνεις αυτό που ορίζει η ψυχή σου, η συνείδησή σου και η καρδιά σου. Θα είμαι πάντα κοντά σου, γιατί μας έμαθες να αγαπούμε την κοινωνία. Εκείνο που δεν θέλω είναι να διαψεύσεις τους νέους ανθρώπους που εκτιμούν τη μέχρι τώρα στάση σου. Μια ψηφοφόρος σου».


Μου ήρθε αστραπιαία στη μνήμη ο στίχος του Βαλαωρίτη «Πάρε ένα σβόλο, Μήτρο, και διώξε εκείνα τα σκυλιά που μου χαλούν το φύτρο».

Σαρώνουν η ανεργία και οι εργασιακές ανατροπές



Η στατιστική αύξηση της απασχόλησης κατά 0,3% το πρώτο τετράμηνο του 2011 οφείλεται αποκλειστικά στη μερική και προσωρινή εργασία
Διατήρηση της ανεργίας στην Ελλάδα σε υψηλά επίπεδα και ταυτόχρονο βάθεμα της οικονομικής κρίσης, προβλέπει η Κομισιόν στην τετραμηνιαία επισκόπηση για την«απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση», η οποία δημοσιοποιήθηκε χτες. Στην έκθεσή της, η Κομισιόν διαπιστώνει ότι «η αγορά εργασίας στην ΕΕ ανακάμπτει αργά και άνισα ανάμεσα στα κράτη - μέλη», επιβεβαιώνοντας τη βαθιά κρίση και την ανισομετρία στην καπιταλιστική ανάκαμψη.

Φευγουν οι Έλληνες

Της Xαράς Kαλημέρη
Mια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό αναζητούν όλο και περισσότεροι Έλληνες, κυρίως νέοι επιστήμονες, μέσα από ιστοσελίδες, ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και με τη βοήθεια των πανεπιστημίων.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

Η ύπατη αρμοστεία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον του 2ου πακέτου μέτρων.


Με μια παρέμβαση  – έκπληξη η Ύπατη Αρμοστεία  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ  ουσιαστικά ... “επιτίθεται” στο νέο  πακέτο μέτρων λιτότητας που έχουν δρομολογηθεί για την επίλυση της κρίσης χρέους της χώρας μας, τονίζοντας πως ενέχει τον κίνδυνο παραβίασης των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων!