oaednews

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Συνολικά 30.000 εργαζόμενοι στην εφεδρεία- Δραματική περικοπή συντάξεων


Ο κύβος ερρίφθη. Τουλάχιστον 30.000 εργαζόμενοι τόσο του στενού όσο και του ευρύτερου δημόσιου τομέα αναμένεται να μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, όπως αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

ΑΔΕΔΥ: κήρυξη 3ωρης παναττικής στάσης εργασίας την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου


Απόφαση Γενικού Συμβουλίου 16 Σεπτεμβρίου 2011

Απόφαση "βόμβα" του ΣτΕ: Η ΔΕΗ δε δικαιούται, ούτε να εισπράξει φόρους, αλλά ούτε και να κόψει το ρεύμα!


Ο δικηγόρος Αθηνών και νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Χασιώτης, επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις λεγόμενες τότε “παρκο-εταιρίες” του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες έκαναν έλεγχο στάθμευσης των αυτοκινήτων και επέβαλαν και τα σχετικά πρόστιμα σε ιδιώτες, η ΔΕΗ δε δικαιούται να εισπράττει φόρους και να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σε πελάτες της, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο αρνούνται να καταβάλλουν το “τέλος ακινήτων”. Παράλληλα, ούτε οι άλλες ιδιωτικές εταιρίες - πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε είσπραξη φόρων ή διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Του κανενός το ρόδο

εφεδρικό μίσος

Υπάρχουν εργαζόμενοι που θριαμβολογούν επειδή σύντομα 4.000 εργαζόμενοι θα απολυθούν. Υπάρχουν νοήμονες ενήλικες που μισούν το "Δημόσιο" σαν αυτό να ήταν μία ενιαία και αδιαίρετη οντότητα η ύπαρξη της οποίας είναι κάτι κατεξοχήν κακό.

Αξιολογούνται όλοι στους οργανισμούς που καταργούνται

Στην παραδοχή ότι η Τρόικα ζητά απολύσεις μόνιμου και αορίστου χρόνου προσωπικού προχώρησε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κύριος Δημήτρης Ρέππας.

Μιμης Ανδρουλακης:ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η κρίση χρέους στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες της ευρωζώνης προσεγγίζει την οικονομική, κοινωνική και πολιτική καταιγίδα που έχουμε περιγράψει στο Βαμπίρ και Κανίβαλοι (2004). Όσο περνά μάλιστα ο χρόνος θα βλέπετε ότι πίσω από την κρίση δημοσίου χρέους υποβόσκει η δημογραφική γήρανση.

Κατατέθηκε στο ΣτΕ το Προεδρικό Διάταγμα για την εφεδρεία

Για επεξεργασία κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το Προεδρικό Διάταγμα για την εργασιακή εφεδρεία. Η επεξεργασία του ΠΔ -που κατατέθηκε από τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντ. Ρόβλια- θα γίνει στις 5 Οκτωβρίου 2011 από το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον Κ. Μενουδάκο και εισηγητή τον πάρεδρο Δ. Βασιλειάδη.

ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ. ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!