oaednews

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

50 νέες προσλήψεις στην ΕΕΤΑΑ για 2 χρόνια

 Νέες προσλήψεις στην ΕΕΤΑΑ για 2 χρόνια - Ολη η προκήρυξη και τα δικαιολογητικά.

Ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ για την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου διάρκειας είκοσι τεσσάρων (24) µηνών, συνολικά πενήντα (50) ατόµων για την κάλυψη αναγκών της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. που εδρεύει στην Αθήνα και συγκεκριµένα των κάτωθι ειδικοτήτων µε τα αντίστοιχα απαιτούµενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα:

Πάνω από 4 εκατομμύρια άστεγοι στην Ευρώπη κινδυνεύουν λόγω του κορονοϊού

 Πάνω από 4 εκατομμύρια άστεγοι ζουν αυτή την στιγμή στην Ε.Ε., οι οποίοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο κίνδυνο λόγω του COVID-19, προειδοποιούν τα μέλη της επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και καλούν τα κράτη-μέλη της Ενωσης να λάβουν μέτρα για την εξάλειψη της αστεγίας ως το 2030.

Σε προσχέδιο ψηφίσματος που εγκρίθηκε με 33 ψήφους υπέρ, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΚ, η επιτροπή Αναφορών (PETI) εκφράζει βαθιά ανησυχία για την κατάσταση περισσότερων από 4 εκατομμύρια Ευρωπαίων άστεγων, καθώς η συνεχιζόμενη κρίση COVID-19 οδηγεί σε αύξηση των ανέργων και τους καθιστά ολοένα και περισσότερο εξαρτώμενους από την κοινωνική προστασία.

Νέο μισθολόγιο για εφοριακούς και εργαζομένους στην ΑΑΔΕ

 Το Υπουργείο Οικονομικών θέτει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο των εργαζομένων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το οποίο καταρτίστηκε κατόπιν πρότασης της Αρχής.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στόχος είναι η διαρκής αύξηση της απόδοσης της ΑΑΔΕ και η βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος και των υπηρεσιών της, προς όφελος των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου.

Τηλεργασία, γνώση και «δικαίωμα στην αποσύνδεση»

«Ο κόσμος μετά τον κορωνοϊό χρειάζεται ένα εξωφρενικά τολμηρό όραμα»

 Ο βραβευμένος με Νόμπελ, Μουχάμαντ Γιουνούς, ζήτησε έναν «εξωφρενικά τολμηρό» τρόπο σκέψης ώστε να αναδιαμορφωθεί η κοινωνία μετά τον κορωνοϊό, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός νέου τύπου τράπεζας για να βοηθήσει εκατομμύρια εργαζομένους, των οποίων τα μέσα βιοπορισμού επλήγησαν από την πανδημία.

Ο Μπαγκλαντεσιανός οικονομολόγος, γνωστός ως ο «τραπεζίτης των φτωχών», δήλωσε ότι η κρίση αποτελεί μια ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα πιο δίκαιο και πιο «πράσινο μέλλον» για τον κόσμο, που αυτή τη στιγμή είναι «μια ωρολογιακή βόμβα». Ο ίδιος επισήμανε τρεις προτεραιότητες: να σταματήσει η κλιματική αλλαγή, να αντιμετωπιστεί η ανισότητα στον πλούτο και να αποφευχθεί η μαζική ανεργία, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί να εξαλείψει θέσεις εργασίας.

Ισορροπία τρόμου στην αγορά εργασίας

Χριστίνα Κοψίνη

Εικονική πραγματικότητα στα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ για τον Οκτώβριο, με 648.000 προσλήψεις και 607.000 απολύσεις στο δεκάμηνο από πέρσι.

Μπορεί ο υπουργός Εργασίας να καυχάται διότι «η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία κατατάσσει την Ελλάδα ως μία από τις πλέον αποτελεσματικές ευρωπαϊκές χώρες στην προστασία των θέσεων εργασίας το δεύτερο τρίμηνο (Q2) του 2020, καθώς το ποσοστό των εργαζομένων που έχασε τη δουλειά του στην Ελλάδα δεν ξεπέρασε το 2% κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της πανδημίας, όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, ξεπέρασε και της Ιταλίας που κινήθηκε γύρω στο 5%», αλλά τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για τις ροές απασχόλησης τον Οκτώβριο και το τελευταίο δεκάμηνο δεν επιτρέπουν πανηγυρισμούς.

Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος

 Ο πρόεδρος του Εurogroυp, Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Πασκάλ Ντόναχιου, δεν θέλει να δεσμευτεί για το εάν οι ανασταλέντες κανόνες του Μάαστριχτ θα τεθούν ξανά σε ισχύ πριν από το 2023.


«Ελπίζω να μπορέσουμε να περιορίσουμε την πανδημία του κορονοϊού πριν από το 2023 και είναι πολύ πιθανό ότι θα επανενεργοποιήσουμε τους δημοσιονομικούς κανόνες όταν έρθει η ώρα», δήλωσε σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Die Welt.

Όταν ρωτήθηκε για το πότε, ο πρόεδρος του Εurogroυp δεν θέλησε να δεσμευτεί εάν αυτό θα καταστεί δυνατό πριν από το 2023.