oaednews

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Πώς θα γίνουν αποτελεσματικά τα προγράμματα απασχόλησης

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων 20 Αναπτυξιακών Συμπράξεων από 5 Περιφέρειες, που υλοποιούν έργα ΤΟΠΣΑ (τοπικά σύμφωνα για την απασχόληση) και ΤΟΠΕΚΟ (τοπικά σύμφωνα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες), πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση με στόχο την ουσιαστική σύμπραξη δυνάμεων των Αναπτυξιακών Συμπράξεων, η οποία θα αξιοποιεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις δυνατότητες συνεργασίας και κοινής δράσης για την επίτευξη των στόχων των έργων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Α.Σ. ΤΟΠΣΑ ΕΡΜΗΣ, στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 3 «Δικτύωση με άλλες Αναπτυξιακές Συμπράξεις» του Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση ΕΡΜΗΣ που επιδιώκει την προώθηση 90 ωφελουμένων στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα.

Απεργία εμποροϋπαλλήλων στις 3 Νοεμβρίου

Διαμαρτύρονται για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, αλλά και για την επαναφορά όλων των βασικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως οι μισθοί και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Ανεργοι και νέοι απορρίπτουν το Δημόσιο

«ΚΑΛΟΒΛΕΠΟΥΝ» ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ
Πλάτη" στο δημόσιο, αλλά και στο ενδεχόμενο προσλήψεων στους δήμους ως μέτρο για τη μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα, γυρνούν σχεδόν οκτώ στους δέκα άνεργους και νέους.

Θέσεις για τους «διαθέσιμους» ψάχνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Περιμένει αιτήματα από υπηρεσίες για την κάλυψη αναγκών τους σε προσωπικό
 Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την τοποθέτηση «διαθέσιμων» σε νέες θέσεις με έμφαση στους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων, οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις.

Συνάντηση Κώστα Μπάρκα, με τον προϊστάμενο του ΟΑΕΔ Πρέβεζας

Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Κώστα Μπάρκα, βουλευτή νομού Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με τον Προϊστάμενο του ΟΑΕΔ Πρέβεζας.

Εντολή για ελέγχους τήρησης ωραρίου στο Δημόσιο

Προθεσμία έως τις 8 Νοεμβρίου δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στους φορείς του Δημοσίου προκειμένου να του αποστείλουν στοιχεία σχετικά με την τήρηση του ωραρίου στο Δημόσιο αλλά και για την καθιέρωση ενιαίου συστήματος ελέγχου σε όλες τις υπηρεσίες.

"Δικαστήριο¨ για την τρόικα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το ενδεχόμενο σύστασης επιτροπής για την αξιολόγηση της Τρόικα εξετάζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στο σχέδιο έκθεσης που τέθηκε προς συζήτηση, η εν λόγω επιτροπή καλείται να κρίνει τη δράση της Τρόικα σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Ιρλανδία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν υπέγραψα αυτή τη συμφωνία, την κληρονόμησα - Οι 15.000 απολύσεις θα γίνουν!

- 25.000 διαθεσιμότητες έως το τέλος του 2013 και 15.000 απολύσεις έως το 2014!
- Κυριάκος Μητσοτάκης: "Οι δημόσιες επιχειρήσεις θα κλείσουν. Όσοι δεν προστατεύονται πλέον από την ιδιότητά του δημοσίου υπαλλήλου θα χάσουν τη δουλειά τους. Είναι κάπως σαν εφαρμογή στρατιωτικού νόμου"
- Διαψεύδει σημερινά δημοσιεύματα για 30.000 διαθεσιμότητες

Δημόσιο: νέο τσεκούρι στους μισθούς

Ούτε το πλαφόν των 1.900 ευρώ δεν τηρείται σε κάποιες υπηρεσίες του Δημοσίου
- Μισθοί για ... λίγους και καλούς την ώρα που οι μειώσεις στο δημόσιο έφτασαν το 40%
- Ποινικές διώξεις στις διοικήσεις που δεν εφάρμοσαν το ενιαίο μισθολόγιο

Μείωση λειτουργικών δαπανών για τον ΟΑΕΔ


 Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ΟΑΕΔ έχει επέλθει σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών και των δαπανών στέγασης: διαβάστε το δελτίο τύπου

Εκτίναξη κατά 190% κατάγραψε η ανεργία των πτυχιούχων...


Εκτίναξη κατά 190% κατέγραψε η ανεργία των Ελλήνων πτυχιούχων για την περίοδο 2008 – 2012, σύμφωνα με δεδομένα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ.

Από την 1η Νοεμβρίου οι αιτήσεις στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Ξεκινά την Παρασκευή και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για 10.000 θέσεις στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Εκτός οι νηπιαγωγοί από τις προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

Αφαιρέθηκαν οι 600 θέσεις των νηπιαγωγών από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με αποτέλεσμα οι θέσεις να μειωθούν σε 7.400. Οι θέσεις αυτές αφαιρέθηκαν καθώς διαπιστώθηκε ότι κανείς άλλος φορέας εκτός του Υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να προσλάβει νηπιαγωγούς. Οι πιστώσεις που προβλέπονταν για την πρόσληψη νηπιαγωγών μέσω του ΟΑΕΔ μεταφέρθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο και πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες μια νέα φάση πρόσληψης αναπληρωτών με πιστώσεις του ΕΣΠΑ αποκλειστικά για τα ολοήμερα νηπιαγωγεία.

Επιταχύνονται οι αλλαγές στους Φορείς του Δημοσίου

Εγκύκλιο με την οποία ζητάει την αποτύπωση της πορείας υλοποίησης των καταργήσεων ή συγχωνεύσεων Υπηρεσιών ή Φορέων του Δημόσιου Τομέα, καθώς και την παροχή στοιχείων περί οικονομικού οφέλους από αυτές τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις, απέστειλε σε όλα τα Υπουργεία, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ανεργία μάστιγα και για τους Ελληνες ναυτικούς

Τα σοβαρότερα προβλήματα αυτήν τη στιγμή για την ύπαρξη του Έλληνα ναυτικού είναι η ανεργία, οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, το ασφαλιστικό και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τονίζει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, ο οποίος σχολιάζοντας την πρόταση του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να εισηγηθεί προς τον πρωθυπουργό την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτικών, τη χαρακτηρίζει ως σωστή κίνηση.

Η υψηλή ανεργία πλήττει τώρα και τους δασκάλους

Tο παρόν και το μέλλον για το επάγγελμα του δασκάλου, τους φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων και τους υποψηφίους που θέλουν να εισαχθούν σε αυτά, παρουσιάζει το «ΕΘΝΟΣ - ΠΑΙΔΕΙΑ».

Σύμφωνα με στοιχεία από τις τελευταίες Πανελλαδικές Εξετάσεις, περισσότεροι από 15.000 υποψήφιοι όλων των κατηγοριών επέλεξαν ένα από τα εννέα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης.