oaednews

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ για την Απασχόληση και την κατάρτιση

 “Είναι προτιμότερο οι λιγοστοί πόροι που διαθέτουμε να κατευθύνονται σε προγράμματα τα οποία δίνουν έμφαση στην απασχόληση και συνδυάζουν την κατάρτιση σαν ένα δευτερεύον στοιχείο”, τόνισε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη η οποία υπογράμμισε ότι παρά τη μείωση που σημείωσε η ανεργία στους νέους τα τελευταία χρόνια, το ποσοστό 47% που κυμαίνεται σήμερα, είναι “δυσθεώρητο”.

Στη διάρκεια εκδήλωσης, με θέμα: “Ανάμεσα στη γκρίζα ζώνη επισφάλειας και ανεργίας – Συζητώντας για τη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής για την εργασία των νέων”, που διοργάνωσε απόψε στη Θεσσαλονίκη η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, η κ. Καραμεσίνη υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν πάρα πολλά προγράμματα κατάρτισης για τους νέους στα οποία – όπως είπε - έχουν ξοδευτεί πάρα πολλά λεφτά και εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει στο εξής να δοθεί περισσότερη έμφαση στην απασχόληση και λιγότερη στην κατάρτιση.

«Δραπετσώνα: για να έχουνε ζωή»



«Δραπετσώνα: για να έχουνε ζωή»

Το ντοκιμαντέρ «Δραπετσώνα: για να έχουνε ζωή» του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου, μια παραγωγή του UNFOLLOW, μιλάει για τη Δραπετσώνα· για το ρεμπέτικο και την αντίσταση· για τα εργοστάσια που έβγαζαν τσιμέντο, γυαλί, γύψο και λιπάσματα· για την ιστορία των ανθρώπων που δούλεψαν εκεί, αγωνίστηκαν εκεί, έφτιαξαν σωματεία, αντιστάθηκαν στη Χούντα. Για τους ανθρώπους που τους σκότωσε το εργοστάσιο. Για τους ανθρώπους που και σήμερα αγωνίζονται για να επανέλθει η περιοχή στους κατοίκους και να σταματήσει το περιβαλλοντικό έγκλημα.

Aπεργία σε Vodafone, Wind –Κινητοποιήσεις εργαζομένων

Oι εργαζόμενοι στη Victus (τεχνική εταιρία, από κοινού θυγατρική των  Vodafone και  Wind για το κοινό μέρος του δικτύου τους) βρέθηκαν εδώ και μία βδομάδα σε δυναμικές κινητοποιήσεις και μαζικές συνελεύσεις μέσα στο χώρο εργασίας, που «νέκρωσαν» την επιχείρηση.
Αντιδρώντας ενάντια στο κύμα απολύσεων που ξεκίνησε η εργοδοσία (κατ’ εντολή των μητρικών  Vodafoneκαι  Wind), διεκδικούν:

Πέντε βήματα για την μονιμοποίηση συμβασιούχων σε Δημόσιο, ΟΤΑ

Τα πέντε βήματα της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για την μετατροπή των συμβάσεων εργαζομένων στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου, περιέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνάντηση που είχε σήμερα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) και με εκπροσώπους Σωματείων των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, από την Αθήνα και την Περιφέρεια.
Σύμφωνα με τον υπουργό τα βήματα θα είναι:

Μέσω ΕΣΠΑ οι προσλήψεις 21.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Το υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει πιστώσεις για τον διορισμό περίπου 21.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών,ώστε να στελεχώσουν τα σχολεία την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Τη δέσμευση ανέλαβε ο υπουργός Παιδείας Κ.Γαβρόγλου στη Βουλή: «Υπάρχει μια δυσκολία στο θέμα διορισμού μόνιμου προσωπικού στην εκπαίδευση. Εμείς έχουμε δηλώσει ότι θα προχωρήσουμε σε διορισμούς. Θα ανακοινώσουμε και τον αριθμό και τη διαδικασία, αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση». Ο υπουργός αναφέρθηκε σε εγκεκριμένες πιστώσεις για περίπου 21.000 αναπληρωτές «συν-πλην 1.000», ένα μεγάλο κομμάτι από τα ΕΣΠΑ και ένα μικρό από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Έως 3/4 οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ για 404 προσλήψεις στα δικαστήρια

Μέχρι τις 3/4 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ τις αιτήσεις για 404 μόνιμες προσλήψεις στα δικαστήρια - Οι αιτήσεις άνοιξαν από 20 Μαρτίου για την προκήρυξη 1Κ/2017 του ΑΣΕΠ, που αφορά 404 θέσεις τακτικού προσωπικού σε δικαστήρια και δικαστικές υπηρεσίες της χώρας.

Γνωστοποιείται ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 1Κ/2017 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 10/3-3-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων τεσσάρων (404) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας). Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., (Πολίτες → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄). 

Πριν το Πάσχα το επίδομα τέκνων

Επίσημη ανακοίνωση του ΟΓΑ για το επίδομα τέκνων 2017 

Η διοίκηση του ΟΓΑ παρείχε διευκρινήσεις για το επίδομα τέκνων και την πληρωμή του. Με επίσημη ανακοίνωση τονίζεται προς πάσα κατεύθυνση ότι «οποιαδήποτε ημερομηνία καταβολής του Οικογενειακού Επιδόματος που ακούγεται δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι για την βοήθεια των συμπολιτών μας, οι Υπηρεσίες του ΟΓΑ μεριμνούν ώστε η πρώτη δόση να καταβληθεί οπωσδήποτε πριν το Πάσχα, σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως».

Προσλήψεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δέκα (10) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών (του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) που δραστηριοποιείται στον έλεγχο και εκρίζωση της Βρουκέλλωσης (μελιταίος πυρετός) έτους 2017,

Στάσεις εργασίας των δασκάλων την επόμενη εβδομάδα

Στην κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας, την Τρίτη, 4 Απριλίου, αποφάσισε η ΔΟΕ, μετά από σχετικά αιτήματα συλλόγων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, η απόφαση πάρθηκε προκειμένου να οργανωθούν οι δράσεις και τα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν για την ανάδειξη του «τεράστιου» -όπως χαρακτηρίζει η ΔΟΕ- ζητήματος των μόνιμων διορισμών, και για να διευκολυνθούν

Τι είπε ο Σκουρλέτης για μονιμοποιήσεις συμβασιούχων

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) και με εκπροσώπους Σωματείων των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, από την Αθήνα και την Περιφέρεια

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το αίτημα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και των συναρμόδιων υπουργείων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί συνολικά το θέμα της εργασίας με συμβάσεις στο Δημόσιο τομέα και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Κομμάτι του γενικότερου αντιλαϊκού παζλ η λεγόμενη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

«Όλοι και όλες στον αγώνα. "Αποχή από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης» σε όλα τα επίπεδα". Να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο για την "αξιολόγηση" και την κινητικότητα».
Το παραπάνω κάλεσμα απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στους εργαζόμενους στο Δημόσιο, με τετρασέλιδη ανακοίνωση για το ζήτημα της «αξιολόγησης» των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία ρυθμίζεται από έναν ακόμα αντιδραστικό νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τον 4369/2016. (Ολόκληρη η ανακοίνωση στο συνημμένο)

ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Μεσολογγίου " ΒΡΕΣ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΟΥ"



Επιτυχημένες  εκδηλώσεις  στο πλαίσιο της   Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2017  πραγματοποιήθηκαν από πολλές ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ. Σειρά αυτή τη φορά είχε η ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Μεσολογγίου που πραγματοποίησε εκδήλωση  με θέμα:  
   " ΒΡΕΣ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΟΥ" 





Πρόσκληση:Πολιτική, επιστήμη και τέχνη στην εποχή της κρίσης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΠΥΡΩΝ
του Γάλλου κοινωνιολόγου Pierre Bourdieu
οι Εκδόσεις Πατάκη, ο IANOS και
ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας Νίκος Παναγιωτόπουλος
σας προσκαλούν

την Πέμπτη, 06.04.2017 στον Ιανό (Σταδίου 24) στις 20:30
σε μια συζήτηση με θέμα:
Πολιτική, επιστήμη και τέχνη στην εποχή της κρίσης

Επίσκεψη των μαθητών/τριών της ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ειδικότητας Βοηθών Φαρμακείου στη ΣΥ.Φ.ΦΑ.Σ.ΔΥ.Μ

Την Τρίτη, 28/3/2017 οι μαθητές της ειδικότητας Βοηθών Φαρμακείου, Α’ τάξης,  της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ  Κοζάνης συνοδευόμενοι από τις  καθηγήτριές
τους κ. Τούμπα Ιορδάνα και Πιτένη Αικατερίνη, επισκέφθηκαν την φαρμακαποθήκη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Φαρμακευτικών Συλλόγων Δυτικής Μακεδονίας(ΣΥ.Φ.ΦΑ.Σ.ΔΥ.Μ).