oaednews

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

"Αν φύγει η Ελλάδα, θα διαλυθούμε"


"Είναι βέβαιο, με μαθηματική ακρίβεια, ότι αν βγει η Ελλάδα, θα ακολουθήσουν και άλλοι: Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία" δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, Ρομάνο Πρόντι.

Εκδήλωση EURES για εργασία νοσηλευτών και ιατρών στη Γερμανία


Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Απασχόλησης EURES της Ελλάδας και με την Υπηρεσία EURES της Γερμανίας, οργανώνει εκδήλωση για την ενημέρωση Ελλήνων νοσηλευτών και ιατρών καθώς και πτυχιούχων της Ιατρικής Σχολής, που επιθυμούν να εργαστούν ή να συνεχίσουν την ειδικότητά τους στη Γερμανία.

Συναγερμός για έκρηξη της ανεργίας


Περίπου 50 εκατ. θέσεις εργασίας έχουν χαθεί από τότε που ξεκίνησε η κρίση
Διεθνής Οργανισμός Εργασίας: Η λιτότητα στην Ευρωζώνη πνίγει την απασχόληση
"Η" 19/5
Της Ναταλίας Δαφνή
Εφιαλτικά διαγράφονται τα σενάρια για την απασχόληση διεθνώς, καθώς ο αριθμός των ανέργων βαίνει αυξανόμενος, και δεν διαφαίνονται ελπίδες για βελτίωση στο άμεσο μέλλον.

Οι κυβερνήσεις καλούνται να εξεύρουν λύσεις, καθώς η ανεργία πνίγει την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, και προκαλεί κοινωνικές αναταραχές, που σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν κύκλο βίας. Σύμφωνα με τον ILO, οι άνεργοι φθάνουν παγκοσμίως τα 187,5 εκατομμύρια, εκ των οποίων οι δύο στους πέντε είναι νέοι μεταξύ 15-24 ετών.