oaednews

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΑΕΔ: Πρόσκληση για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των εποπτευόμενων Φορέων του (ΦΚΑ, ΟΑΕΔ) με τίτλο: «Ανάκτηση των Ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας - Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης», καλεί τους ενδιαφερόμενους Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπως Δημόσιους Φορείς, Υπηρεσίες  του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. του ευρύτερου δημόσιου τομέα, Ο.Τ.Α., Α.Ε.Ι. κλπ., καθώς και λοιπά νομικά πρόσωπα κοινωφελούς ή ανθρωπιστικού χαρακτήρα, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τα ακίνητα των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων.

Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Νίκος Πετρόπουλος

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, και ιδιαίτερα στην κόρη του και  συνάδελφο  Μαριάννα Πετροπούλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΕΕ
26/9/17
ΦΤΩΧΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Απόψεις για τα περιστατικά άσκησης βίας

γράφει ο Συνάδελφος Πέτρος Καπετανόπουλος

Λοιπόν αγαπητοί συνάδελφοι, αρκετοί πιθανόν να διαφωνήσετε ή και να με βρίσετε,οφείλω όμως να τοποθετηθώ όπως το αντιλαμβάνομαι.
Παντού γύρω μας κυκλοφορούν θυμωμένοι άνθρωποι.Το καταλαβαίνουμε όλοι μας.Στη γειτονιά,στο σχολείο των παιδιών μας,στην οδήγηση(απίστευτος εκνευρισμός)και βέβαια στο χώρο εργασίας μας,από τους πιο ευαίσθητους σε όλο το Δημόσιο Τομέα.
Ο θυμός αυτός,τις πιο πολλές φορές δεν απευθύνεται εκεί που θα έπρεπε,στους υπεύθυνους της εξαθλίωσης της χώρας.Απευθύνεται στους πιο κοντινούς ανθρώπους:Στο οικογενειακό περιβάλλον,στον άνθρωπο που έχει ακόμα δουλειά ενώ εμείς δεν έχουμε,στον ξένο γιατί θα μας κλέψει την πατρίδα(που εν τω μεταξύ έχει ξεπουληθεί για 100 χρόνια),στο δημόσιο υπάλληλο που φταίει για όλα τα χάλια αυτής της χώρας.
Αρκετές φορές ο θυμός δεν είναι ο σχετικά ήπιος θυμός που μπορεί να αντιμετωπιστεί, αλλά ξεφεύγει.
Στον Οαεδ της Πλ.Αττικής κινδύνεψε η ζωή ενός συναδέλφου από συναλλασόμενο,πιθανόν χρήστη ουσιών αν κατάλαβα καλά.

Επιστολή της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προς τους εργαζόμενους στο Δημόσιο


Δεν θα περάσει ο  απεργοσπαστικός σχεδιασμός της κυβέρνησης!
Συνεχίζουμε  αποφασιστικά την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση!
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017
Ημέρα δράσης ενάντια στην αξιολόγηση σε κάθε εργασιακό χώρο!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Μετά την επιτυχία της απεργίας-αποχής από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, που στήριξαν σε ποσοστό πάνω από 90% όλοι-ες οι εργαζόμενοι-ες στο Δημόσιο Τομέα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να θέσει σε εφαρμογή την απεργοσπαστική τροπολογία που ψήφισε, μαζί με τη Νέα Δημοκρατία, στη Βουλή.

Άγγελος Βώρος:αντικειμενικής μέτρησης των αποτελεσμάτων

Σε συνέχεια της επιτυχούς υλοποίησης των δύο έργων αναβάθμισης συνδέσεων
Υπηρεσιών ΟΑΕΔ, σας στέλνω την αναφορά αντικειμενικής μέτρησης των αποτελεσμάτων
τους μετά από ικανή χρονική περίοδο απρόσκοπτης λειτουργίας των 176 Υπηρεσιών ΟΑΕΔ
(ΠΔ, ΚΠΑ2 & ΕΠΑΣ) που επηρεάστηκαν από τις αλλαγές.

Άλλο ένα περιστατικό άσκησης βίας στο ΚΠΑ Πλ. Αττικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΥ ΟΑΕΔ

Άλλο ένα περιστατικό άσκησης βίας σε υπάλληλο του Οργανισμού σημειώθηκε χθες  25/9/2017 σε Υπηρεσία μας και συγκεκριμένα στο ΚΠΑ πλατείας Αττικής. Εξαγριωμένος πολίτης επιτέθηκε σε συνάδελφο επειδή του ζήτησε να προσκομίσει τα αναγκαία δικαιολογητικά εγγραφής, όπως ορίζουν  οι εγκύκλιοι του Οργανισμού!

Ο συνάδελφος υπέστη  κάταγμα στον ώμο με ενδεχόμενο υποβολής σε χειρουργική επέμβαση! Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε σωρεία άλλων περιστατικών άσκησης λεκτικής και σωματικής βίας, ως αποτέλεσμα ενός αποδομημένου κοινωνικού ιστού, όπου οι δημόσιοι Υπάλληλοι θεωρούνται συλλήβδην ένοχοι, πολλές φορές δε, αντιμετωπίζονται από τους συναλλασσόμενους πολίτες   ως νομοθέτες. Ειδικά στον Οργανισμό μας οι υπάλληλοι αισθάνονται απροστάτευτοι.

Έκθεση «κόλαφος» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την μεταχείριση των μεταναστών

Ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά του Αιγαίου εκφράζει το Συμβούλιο της Ευρώπης με έκθεση της Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (CPT).
Την ίδια ώρα, η Επιτροπή είναι ιδιαίτερα επικριτική για τη συνεχιζόμενη κράτηση των ασυνόδευτων παιδιών, ενώ απευθύνει συστάσεις και τις συνθήκες κράτησης των ενήλικων μεταναστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.