oaednews

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Νέο πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ, για 10.000 προσλήψεις ανέργων στον ιδιωτικό τομέα

Εντός των ημερών υπογράφεται η απόφαση για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά στην πρόσληψη 10.000 νέων ανέργων.Tα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι τα εξής:
1. Το πρόγραμμα θα έχει συνολική διάρκεια 12 μηνών
2. Ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν προσλήψεις και να λαμβάνουν ένα σημαντικό μέρος του μισθού από τον ΟΑΕΔ υπό μορφή επιδότησης. Δηλαδή, η εταιρεία θα προσλαμβάνει αλλά ένα μέρος του μισθού θα το πληρώνει ο ΟΑΕΔ

Ανάπτυξη για το 2980 βλέπει ο Γιακουμάτος!!!

"Μόνη λύση για να μειωθεί η ανεργία είναι να επιδοτηθεί η απασχόληση και θα πρέπει ο κ. Βρούτσης να το κάνει άμεσα", δήλωσε στον Αlpha 989 ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Με ανάπτυξη η ανεργία θα πέσει το 2980, είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

ΠΕΥ ΟΑΕΔ:Ανακοίνωση για κάρτες απεριορίστων διαδρομών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
Συνάδελφοι,
Σας κάνουμε γνωστό ότι η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει έρθει σε συμφωνία με τον Ο.Α.Σ.Α.  και έχει υπογράψει συμφωνητικό για έκπτωση κατά 23% σε ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς εντός λεκανοπεδίου Αττικής..
 Το ΔΣ της Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, αποφάσισε να χορηγήσει στα μέλη της πρόσθετη έκπτωση 2%.
Συνεπώς, η συνολική έκπτωση για τα μέλη της Π.Ε.Υ. διαμορφώνεται σε 25%.

Οριακοί εργαζόμενοι

pelop.gr
Στο πλαίσιο μιας άτεγκτης οικονομικής πολιτικής, οι εργαζόμενοι βιώνουν μια διαρκή μετάβαση από μια κατ' ευφημισμόν «κοινωνία της αφθονίας» σε μια διαφορετική, το κυρίαρχο γνώρισμα της οποίας είναι η αυξανόμενη εργασιακή επισφάλεια, αποστέρηση και μακροχρόνια ανεργία. Ειδικά στην Ελλάδα, η κρίση του ήδη υπολειμματικού κοινωνικού κράτους επέδρασε δραστικά στη μετάβαση αυτή.