oaednews

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Πλεονάζον προσωπικό κρίθηκαν 4.933 υπάλληλοι των δήμων

Πλεονάζον προσωπικό κρίθηκαν μέσω αξιολόγησης του υπουργείου Εσωτερικών 4.933 υπάλληλοι των δήμων, τους οποίους θα πλήξει το επόμενο κύμα κινητικότητας, ενώ από αυτούς μόνο 1.210 μπορούν να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις. Σύμφωνα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, κριτήρια ήταν το ποσοστό των υπαλλήλων ανά κατοίκους, το κόστος της μισθοδοσίας σε σχέση με τα έσοδα κ.α., ενώ από τη μελέτη εξαιρέθηκαν 53 δήμοι με πληθυσμό κάτω των 6.000 κατοίκων, οι οποίοι ήδη λειτουργούν οριακά.

Τι μπορεί να μας πει η Google για την ανεργία;



Αν θέλει να μάθει κανείς τι πραγματικά συμβαίνει με την οικονομία, ίσως αντί να διαβάζει οικονομικές εφημερίδες και να παρακολουθεί ειδήσεις στην τηλεόραση, να έπρεπε να στραφεί στο διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα… στη μηχανή αναζήτησης της Google.
Αυτό τουλάχιστον κάνουν αρκετοί ερευνητές, οι οποίοι στρέφονται στα δεδομένα του διαδικτύου για να "ξεκλειδώσουν" τα μυστικά της οικονομίας… σε ταχύτητες ιντερνετικές!

Γερμανικό think tank: Γιατί απέτυχε το εργασιακό μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα

Σε άρθρο του ο Γερμανός οικονομολόγος Θόρστεν Σούλτεν, επικεφαλής του τομέα ευρωπαϊκής εργατικής πολιτικής του think tank WSI – Hans Boeckler Stiftung επισημαίνει, ειδικά σε ο,τι αφορά τις χώρες στις οποίες εφαρμόστηκε μνημονιακού τύπου πολιτική πως «σε αντίθεση με τις προσδοκίες της Κομισιόν, η αδύναμη εξέλιξη των μισθών δεν οδήγησε αυτόματα στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας».
Οπως δημοσιεύει και το capital.gr ο κ. Σούλτεν επικαλούμενος συμπέρασμα και μελέτες του ΔΝΤ τονίζει πως δεν αποδίδει το εργασιακό πρότυπο που έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα εξέφρασε
Ποιες είναι οι πέντε βασικές τάσεις στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας για το 2014-2015