oaednews

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Δημοσιεύτηκαν οι 1.024 νέες θέσεις μαθητείας σε φορείς του δημόσιου (ΦΕΚ)

Τον καθορισμό του αριθμού των μαθητών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που θα πραγματοποιήσουν Μαθητεία – Πρακτική Άσκηση σε φορείς του Δημοσίου Τομέα κατά το σχολικό έτος 2017-2018, προβλέπει η Κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

12 + 1 παραστάσεις για να πάτε τα παιδιά τα Χριστούγεννα

1. «Μόμο». Το καταπληκτικό βιβλίο του Μίχαελ Έντε μεταφέρεται για πρώτη φορά στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου από την ταλαντούχα Ελένη Ευθυμίου.
Εθνικό Θέατρο, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, τηλ. 210 5288170-171, 210 7234567. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τρίτη έως και Παρασκευή για σχολεία, Σάββατο στις 16:00 και Κυριακή στις 11:00 για το κοινό. Τιμές εισιτηρίων: 10€, 7€ (παιδικό),  κάτοχοι κάρτας ΟΑΕΔ 5€ Κρατήσεις για σχολεία, συλλόγους: τηλ. 210 5288178. Προπώληση εισιτηρίων: http://www.ticketservices.gr/el/NationalTheatre/και στο tickets.public.gr

Δημόσιο: Πώς θα επιλέγονται τα επιτελικά στελέχη

Χρ. Βερναρδάκης:
«Οι γ.γ. των υπουργείων είναι ένα υβρίδιο μεταξύ πολιτικού μετακλητού στελέχους και επικεφαλής του διοικητικού μηχανισμού. Είναι μία πάγια παθογένεια της δημόσιας διοίκησης, επικεφαλής διοικητικού μηχανισμού να τίθεται πολιτικό πρόσωπο, αυτή η σχέση δημιουργούσε τόσο ισχυρά πελατειακά κυκλώματα ώστε ήδη το παλιό πολιτικό σύστημα αναγκάστηκε να απαγορεύσει την κάθοδό τους στις εκλογές», είπε.
«Η μεταρρύθμιση που κάναμε δεν έχει σχέση με υποχρεώσεις... Αυτό που ονομαζόταν "αποπολιτικοποίηση" ως γενική τακτική, στην Ευρώπη έχει άλλο χαρακτήρα. Σε εμάς είχε συγκεκριμένη κατεύθυνση, την αποκομματικοποίηση. Δεν μπορεί μία επιχείρηση ή ένας οργανισμός να εκσυγχρονιστεί εάν δεν αποκτήσει δύο πράγματα: νέο οργανόγραμμα και διοικητική συνέχεια στις αρμοδιότητες... στην δημόσια διοίκηση πρέπει να αποδοθούν αρμοδιότητες... Ο νεοφιλελευθερισμός και η στρατηγική αποδόμησης της δημόσιας διοίκησης ήθελε να μειώσει τις αρμοδιότητές της, να δώσει αυτές τις αρμοδιότητες στον ιδιωτικό τομέα ή εκτός πυρήνα της δημόσιας διοίκησης και πολιτικής», τόνισε ο κ. Βερναρδάκης.

ΑΣΕΠ: Όλη η προκήρυξη 16Κ/2017

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 16Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 41/1-12-2017/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εξήντα δύο (62) θέσεων μονίμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής,  Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Κεντρική Υπηρεσία- Εφορείες Αρχαιοτήτων- Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο), στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, στο Μουσείο της Ακρόπολης (Ν.Π.Δ.Δ.) και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Ν.Π.Δ.Δ.).Το ΦΕΚ της προκήρυξης διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

ΑΣΕΠ: Έρχεται προκήρυξη για 633 μόνιμες θέσεις σε σωφρονιστικά ιδρύματα (ειδικότητες)

Προ των θυρών βρίσκεται νέα μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 633 μόνιμων υπαλλήλων, οι οποίο θα στελεχώσουν  υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ειδικότερα τα καταστήματα φυλακών της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα προκήρυξη αναμένεται να βγει στον «αέρα», στις αρχές του νέου έτους.

Επιπλέον 44 εκατ. για νεοφυείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Αφορά ανέργους και ατομικούς επιχειρηματίες παροχής υπηρεσιών: ενισχύονται επιχειρηματικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 15.000 έως 60.000 ευρώ, για την κάλυψη 100% ισόποσων επιλέξιμων δαπανών για διάστημα μέχρι 24 μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης του επιχειρηματικού σχεδίου.

Εργατικό Κέντρο: Εξετάζεται η δυνατότητα χρηματοδότησης για την αποκατάσταση του κτιρίου μέσω του ΕΣΠΑ

Η αξιοποίηση του παλιού κτιρίου του Εργατικού Κέντρου, ενός μνημείου της ζακυνθινής αρχιτεκτονικής στην καρδιά της Πόλης που δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, παραμένει ζητούμενο και μετά από μεγάλο διάστημα αδράνειας, υπήρξε πρόσφατα επικοινωνία της Προέδρου και Διοικήτριας του ΟΑΕΔ Μαρίας Καραμεσίνη με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου Γιώργο Κωνσταντίνου.
Αντικείμενο της συζήτησης η οποία είχε περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα, ήταν η προοπτική ένταξης της αποκατάστασης του παλιού Εργατικού Κέντρου σε ένα από τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ. Την πρωτοβουλία αναμένεται να αναλάβει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που μπορεί να είναι φορέας υλοποίησης ενός τέτοιου έργου, αφού βέβαια προχωρήσει σε συμφωνία και ακολούθως σε υπογραφή σύμβασης με όλους τους ιδιοκτήτες, που εκτός από τον ΟΑΕΔ και το Εργατικό Κέντρο είναι και δύο ιδιώτες. Σε μια πρώτη αναφορά στο ζήτημα, το ΕΚΖ φαίνεται θετικό σε μια τέτοια προοπτική, υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλιστεί η χρήση του κτηρίου προς όφελος των εργαζομένων στους οποίους ανήκει. 

Ανακοίνωση της ΠΕΥ ΟΑΕΔ για το ΠΣΚΕ

Παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει ένα περίπου έτος από την προκήρυξη του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών (Δημόσια Πρόσκληση Νο 12/2016) και την ταυτόχρονη εισαγωγή του ΠΣΚΕ στη διαδικασία υλοποίησής του, παραμένουν σε εκκρεμότητα τόσο η διενέργεια των ελέγχων (Υπαγωγής και τριμήνου) που αφορούν τις ενταγμένες επιχειρήσεις, η διασύνδεση του ΠΣΚΕ με το ΟΠΣ ΟΑΕΔ, καθώς και η καταβολή πληρωμών τριμήνων στις συναλλασσόμενες επιχειρήσεις. Ως αποτέλεσμα ο Οργανισμός αποκτάει στην ευρύτερη κοινωνία την φήμη του “κακοπληρωτή”, ενώ καθημερινά οι συνάδελφοι έρχονται αντιμέτωποι με τη δυσαρέσκεια των συναλλασσόμενων επιχειρήσεων.

Ενημέρωση για Santa Claus


    Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να παραλαμβάνετε τα εισιτήρια για το Santa Claus Kingdom από τα γραφεία της ΠΕΥ ΟΑΕΔ (γρ. 306)  σε ακόμα χαμηλότερη τιμή , 6 ευρώ για όλους, γονείς και παιδιά.