oaednews

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Ο "οδηγός" των εκλογών- Μάθε που ψηφίζεις και πόσους σταυρούς βάζεις

Λίγες ώρες απέμειναν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες και οι εκλογείς προετοιμάζονται για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Το υπουργείο Εσωτερικών με μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημερώνει τους πολίτες για το που ψηφίζουν ενώ σημαντικό είναι να γνωρίζουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας αλλά και τον αριθμό των σταυρών προτίμησης που θα βάλουν στα ψηφοδέλτια. Μάθε που ψηφίζεις, πως θα συμμετάσχεις στην εκλογική διαδικασία αλλά και πόσους σταυρούς προτίμησης επιλέγεις ανά εκλογική περιφέρεια.
Υπηρεσία ενημέρωσης όπου οι πολίτες μπορούν να μάθουν που ψηφίζουν λειτουργεί στο υπουργείο Εσωτερικών, για τη διευκόλυνση των εκλογέων.
Οι εκλογείς μπορούν να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 2131361500, για να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα και το σχολικό συγκρότημα στο οποίο ψηφίζουν,  την Τρίτη έως την Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 17:00, το Σάββατο από τις 9:00 έως τις 19:00 και την Κυριακή από τις 7:00 έως τις 19:00.

Η γυναίκα του Καίσαρα είναι από την... Νάξο

Του Βασίλη Αγγελόπουλου

Πριν από λίγες μέρες, στον ΟΑΕΔ δημιουργήθηκε ολόκληρο θέμα, επειδή εντελώς ξαφνικά, μπήκε στη συνέλευση του ΔΣ, θέμα για παραχώρηση έκτασης στη Νάξο, για να ανεγερθεί εκεί σχολικό κτίριο. Η έκταση που ανήκε στον πρώην ΟΕΚ, ήταν μάλιστα εκτός σχεδίου πόλης.