oaednews

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης ΛΑΕΚ από τον ΟΑΕΔ

O ΟΑΕΔ προκηρύσσει πρόγραμμα κατάρτισης ΛΑΕΚ έτους 2012, υλοποιούμενο από φορείς εκπροσώπησης των εργοδοτών και απευθύνεται σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-25 άτομα.

Εφτασε η ώρα των ΑΤΜ

Εφτασε η ώρα της αλήθειας για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Μπορεί η εικόνα να είναι θολή γύρω από το πόσοι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου και από ποιους φορείς βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, το ποσό του μισθού όμως που καταβάλλεται σήμερα ή τη Δευτέρα θα δείξει τι έχει συμβεί. Εάν μάλιστα είναι μηδενικό, θα σημαίνει κάτι παραπάνω…

Η άμυνα του εργαζόμενου στη μονομερή εξουσία του εργοδότη


Διαστάσεις επιδημίας έχουν λάβει τα τελευταία χρόνια οι μονομερείς βλαπτικές μεταβολές των όρων εργασίας πολλών εργαζομένων.
Πρόκειται στην ουσία για αποφάσεις του εργοδότη που γίνονται χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τον εργαζόμενο και οδηγούν σε αθέτηση της εργασιακής σύμβασης μέσω τροποποίησης της. Αυτές οι τροποποιήσεις προκαλούν βλάβη στα εργασιακά δικαιώματα του εργαζόμενου.

Έρευνα για τις απευθείας αναθέσεις από φορείς του Δημοσίου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο αναπληρωτής εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, Σπύρος Μουζακίτης, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για δεκάδες περιστατικά παράκαμψης της διαγωνιστικής διαδικασίας και απευθείας αναθέσεων εκτέλεσης έργων, με την επίκληση κατεπείγουσας ανάγκης, από φορείς του Δημοσίου.

Ιταλία: Το υψηλότερο ποσοστό σε νέους ανέργους από το 1992

 
Το υψηλότερο ποσοστό σε νέους ανέργους σημειώνει η Ιταλία τον Οκτώβριο του 2012 από το 1992, με το ποσοστό να εκτοξεύεται στο 36,5% για την κατηγορία 15 έως 24 ετών

Προς εξόφληση οδεύει το 50% των εκκρεμών εφάπαξ εντός του Δεκεμβρίου

Από τα εφάπαξ των συνταξιούχων του Δημοσίου θα αρχίσει η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους, όπως διαβεβαιώνει η κυβέρνηση. Σύμφωνα, δε, με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, 40.229 είναι αυτοί που περιμένουν από το 2009 για να λάβουν το εφάπαξ.
Οπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Τα Νέα, το σχέδιο που εξετάζεται από την κυβέρνηση είναι να δοθεί προκαταβολή 50% του εφάπαξ έως το τέλος του χρόνου και η πλήρης εξόφληση να γίνει το 2013.

Ποιοι παίρνουν ολόκληρη την αποζημίωση οταν συνταξιοδοτούνται

Με βάση τα χρόνια που είχαν οι εργαζόμενοι στον ίδιο εργοδότη στις 12 Νοεμβρίου και χωρίς το πλαφόν των 2.000 ευρώ θα υπολογίζεται οποτεδήποτε κι αν αποχωρήσουν ή απομακρυνθούν λόγω συμπλήρωσης προϋποθέσεων για πλήρη σύνταξη, η «έξτρα» αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης.

Ανακοίνωση ΠΕΥ-ΟΑΕΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνάδελφοι,

Α) Τη Δευτέρα, 3/12/2012 και ώρα 10:00πμ, θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Ένωσης (στη διοίκηση του ΟΑΕΔ), με ανοιχτή θεματολογία. Όποιος συνάδελφος επιθυμεί μπορεί να λάβει μέρος στη συνεδρίαση ή να μας καταθέσει απόψεις –προτάσεις με email, fax ή και τηλεφωνικώς.

Διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας

Διευρύνεται, από το 2014, ο αριθμός όσων δικαιούνται επίδομα μακροχρονίως ανέργου, καθώς διευρύνονται τα όρια ηλικίας τα οποία ορίζονται από τα 20 έως τα 66 χρόνια, από τα 45 έως τα 65 που είναι σήμερα.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
                   ΟΑΕΔ                                                                                ΑΘΗΝΑ: 29/11/2012



ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε στη πανελλαδική Στάση Εργασίας που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ πΑΡΑΣΚΕΥΉ, 30 Νοεμβρίου από τις 11: 30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και δίνουμε όλοι το παρόν στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Στην Αθήνα, την ίδια ημέρα, Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012, στις 12:30 μ.μ η ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις (ΠΟΕ - ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ) θα πραγματοποιήσουν κοινό απεργιακό συλλαλητήριο στην Πλατεία Καλυθμώνος. Η συμμετοχή όλων των εργαζομένων, στη στάση εργασίας και το Συλλαλητήριο είναι αποφασιστικός παράγοντας αντίστασης απέναντι στα αντεργατικά, αντιλαϊκά και ανάλγητα μέτρα κυβέρνησης και δανειστών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΡ. ΚΑΡΔΑΡΗΣ                                                                              ΑΠΟΣΤ. ΤΣΑΛΑΒΟΣ