oaednews

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

«Βούλιαξε» η πλατεία από Καρδιτσιώτες


ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 

Πλήθος Καρδιτσιωτών βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία και ζήτησε στήριξη των πλημμυροπαθών μετά τη θεομηνία που έπληξε όλο το νομό.

Η κεντρική πλατεία της πόλης, δεν… πλημμύρισε από λάσπη, αλλά από αγανακτισμένους πολίτες, που βγήκαν να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν.

Η τοπική κοινωνία του Νομού που έχει υποστεί πρωτοφανές πλήγμα από τις καταστροφικές πλημμύρες, απαιτεί ουσιαστικές αποζημιώσεις και μέτρα στήριξης.

Συνάντηση Βαρδάκη με Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κρήτης

 

Σ. Βαρδάκης: «Η Κυβέρνηση με τις πολιτικές που εφαρμόζει συνεχίζει να αποδυναμώνει και να απαξιώνει τον μοναδικό οργανισμό κοινωνικής ωφέλειας»

 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του μοναδικού πλέον φορέα κοινής ωφέλειας της χώρας του Ο.Α.Ε.Δ. συζητήθηκαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του προέδρου και της γ.γ. του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΑΕΔ κ. Νίκο Σπανό και Παναγιώτα Παπαϊωάνου, του Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης κ. Γιάννη Πάγκαλου με τον βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Βαρδάκη.

Τέλος οι πληρωμένες υπερωρίες - Ρεπό ή έξτρα άδεια για όσους δουλεύουν παραπάνω, ριζικές αλλαγές στην εργασία

Σημαντικές αλλαγές έρχονται στις υπερωρίες με το νέο εργασιακό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ που θα κατατεθεί τέλος Οκτωβρίου.

Στο σχέδιο νόμου σε συνδυασμό με την αλλαγή του καθεστώτος των υπερωριών, μέσω της αύξησης και της δήλωσης τους στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ σε πραγματικό χρόνο, θα προβλέπεται η προσαρμογή του χρόνου εργασίας στις ανάγκες του εργαζομένου και της επιχείρησης. Θα μπορεί δηλαδή ο εργοδότης με τον εργαζόμενο να συμφωνήσουν στις ώρες που θα δουλεύει ο εργαζόμενος μέσα στην ημέρα.

Κέρκυρα: Επιστολή προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ από τους Δικαιούχους των Εργατικών Κατοικιών

 10 χρόνια μετά την δημόσια κλήρωση των εργατικών κατοικιών, το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί!!!

Κέρκυρα: Επιστολή προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ από τους Δικαιούχους των Εργατικών Κατοικιών

Η επιστολή έχει ως εξής:

Την 19 Οκτωβρίου 2010 , διεξήχθη δημόσια κλήρωση 176 εργατικών κατοικιών στο συγκρότημα Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας , παρ’ όλο που το έργο δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί. Κάποιους μήνες μετά, οι δικαιούχοι κληθήκαμε από τον ΟΕΚ να παραλάβουμε ένα έγγραφο στο οποίο αναγραφόταν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία έπρεπε να προσκομίσουμε εντός ορισμένης προθεσμίας, για να τεκμηριώσουμε την ακρίβεια των δηλωθέντων στις αιτήσεις μας και να εγκριθεί το δικαίωμα μας στις κληρωθέντες κατοικίες.