oaednews

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Υπάλληλοι στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης «τσέπωναν» επιχορηγήσεις για εκπαίδευση

Παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία σε βάρος υπαλλήλων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ότι εκταμιεύουν κονδύλια του ΟΑΕΔ που υποτίθεται ότι προορίζονται για την εκπαίδευση επιστημονικού προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά τελικά καταλήγουν στις τσέπες τους.

Στον καιρό των Τσιγγάνων

Η συγκλονιστική ιστορία της μικρής Μαρίας, του ξανθού τετράχρονου κοριτσιού με τα μπλε μάτια, που ανακαλύφθηκε σε οικισμό Ρομά (Τσιγγάνων) στα Φάρσαλα της Θεσσαλίας, εκτός του ότι έφερε στο προσκήνιο τις υποθέσεις απαγωγών, παράνομων υιοθεσιών και άλλων εγκληματικών πράξεων που αφορούν μικρά παιδιά, επανέφερε επίσης και το πρόβλημα της κατάστασης διαβίωσης των Ελλήνων Ρομά, που αποτελούσαν πάντοτε πολίτες β' κατηγορίας στην Ελλάδα. Του Γιώργου Στάμκου

Στα γκισέ του ΟΑΕΔ...

Συνέβη σήμερα σε ΚΠΑ της Αττικής κατά την εγγραφή ανέργου:
Καλημέρα!! 
ΥπάλληλοςΟικογενειακή κατάσταση?
Συναλλασσόμενος: Α, καλή!!!!!!!!!
-... 

Οικονομικά δεδομένα της 4ετίας και όχι του έτους για τον υπολογισμό του εφάπαξ των Δ.Υ.

Ρύθμιση «φρένο» στις μειώσεις στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων προωθείται άμεσα, ώστε να περιοριστεί η έκταση των ανατροπών το 2014. Ο μαθηματικός τύπος με τον οποίο θα υπολογίζεται από τη νέα χρονιά το βοήθημα θα βελτιωθεί, προκειμένου το κύμα φυγής από το Δημόσιο να μην «εξαφανίσει» το εφάπαξ του Δημοσίου.

Κοινωφελής Εργασία: «Ανοίγουν» άλλες 28.000 θέσεις σε δήμους, Ταμεία, δικαστήρια

Επιπλέον 28.000 θέσεις 5μηνης απασχόλησης για άνεργους - εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ “ανοίγουν” μέσα στο Νοέμβριο σε δήμους, ασφαλιστικά ταμεία, ΚΕΠ, δικαστήρια, μουσεία κ.α στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ξεκίνησε τον Οκτώβριο με τις πρώτες 10.000 θέσεις (για τις οποίες υποβλήθηκαν πάνω από 160.000 αιτήσεις).

Τράπεζες και τραπεζίτες


Αν νομίζετε ότι σε όλες τις επιχειρήσεις υπάρχουν βαθιά τα αποτυπώματα της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης κάνετε λάθος. Υπάρχουν επιχειρήσεις που τα πάνε μια χαρά, οι τράπεζες για παράδειγμα.
Γράφει ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος

Οι μεγάλοι κερδισμένοι της κρίσης στην Ελλάδα: 505 δισεκατομμυριούχοι και 8.000 εκατομμυριούχοι

Περιουσία που αγγίζει τα 60 δισ. ευρώ διαθέτουν μόλις 505 Έλληνες σύμφωνα με στοιχεία της Wealth-X που δημοσιεύει το ‘Βήμα της Κυριακής”.

«Καταζητούνται» 4.000 για απόλυση μέχρι το τέλος του χρόνου

Στον αέρα παραμένουν ωστόσο ακόμη οι αριθμοί και οι προσμετρήσεις υπαλλήλων προκειμένου να συμπληρωθεί η μνημονιακή υποχρέωση της χώρας για 4.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου και άλλες 11.000 μέχρι το τέλος του 2014.