oaednews

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΓΑ:ΕΝΤΑΞΗ ΟΓΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΕΠΑ.Λ-ΕΠΑ.Σ-ΙΕΚ) ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΑΕΔ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Ο.Γ.Α.

Δελτίο Τύπου

Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΝΤΑΞΗ ΟΓΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΕΠΑ.Λ-ΕΠΑ.Σ-ΙΕΚ) ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΑΕΔ.
33 ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΓΑ

Το ΔΣ του ΟΓΑ αποφάσισε την ένταξη του Οργανισμού στους φορείς που θα συμμετάσχουν στα Προγράμματα Μαθητείας για μαθητευόμενους και σπουδαστές των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΠΑ.Λ- ΕΠΑ.Σ- Ι.Ε.Κ) που υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.

Ενημέρωση Ομοσπονδίας για Δάνεια Υπαλλήλων

Σας ενημερώνουμε ότι στις 30/8/2017 υπεγράφη από την Υπουργό Εργασίας κ. Αχτσιόγλου το αίτημα της Ομοσπονδίας υπαλλήλων ΟΑΕΔ το οποίο είχε εγκριθεί από το ΔΣ του ΟΑΕΔ για τον διπλασιασμό  των δόσεων της διάρκειας αποπληρωμής των προσωπικών δανείων των υπαλλήλων.

Παράσταση πολιτικής αγωγής από τον ίδιο τον εργαζόμενο για την διεκδίκηση δεδουλευμένων

Τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, προβλέπει τη συγκεκριμένη ευνοϊκή ρύθμιση, αφού με τον τρόπο αυτό εκτιμάται από δικηγορικούς κύκλους ότι θα μπορεί εφεξής ο εργαζόμενος να συνδράμει ουσιαστικά στην εκδίκαση της δικής του υπόθεσης. Σημειώνεται ότι έως τώρα ο εργαζόμενος που θα προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια για να διεκδικήσει δεδουλευμένους μισθούς, μπορεί να παραστεί στη δίκη που θα γίνει, μόνο ως μάρτυρας κατηγορίας. Με την σχετική τροπολογία ο εργαζόμενος αποκτά πιο ενεργό ρόλο στη δίκη και θα μπορεί να παρίσταται και ως πολιτική αγωγή.

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Τηλ.9989661,9989686

ΑΘΗΝΑ  4-9-2017
ΑΡ.ΠΡΩΤ 115

                                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                                                                       
            Συναδέλφισσες /οι
           
Ευχόμαστε σε όλους μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Με ανακοίνωση μας τον περασμένο Ιούνιο είχαμε εντοπίσει σημαντικά προβλήματα για την προοπτική λειτουργίας τω ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. μετά την εφαρμογή του πλαισίου ποιότητας της Μαθητείας. Δυστυχώς με έκπληξή μας ενημερωθήκαμε για την εγκύκλιο εισαγωγής μαθητών στις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας των σχολικών μας μονάδων σχετικά με τα όρια εγγραφών νέων μαθητών. Πρόκειται για ενέργεια που έρχεται σε αντίθεση με τον κανονισμό λειτουργίας των ΕΠΑ.Σ. που προβλέπει έναρξη μαθημάτων στις 21-9 κάθε σχολικού έτους. Η εγκύκλιος περιορίζει το δικαίωμα αυτό και για πρώτη φορά στα χρονικά επιχειρεί να στερήσει το δικαίωμα σε νέους να εγγραφούν προσδιορίζοντας ως καταληκτική ημερομηνία την 8-9-2017.

Χωρίς προκαταβολές για τις μετακινήσεις τους οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Θεσσαλίας.ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10                                                     
ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ                    
ΤΗΛ FAX 2410-564501                                              Αριθμ Πρωτ. 113. 04-09-2017
email: eyoaedke@oaed.gr
                                                                                Προς : Γραμματεία της Διοικήτριας
                                                                                    
                                                                                      Κοιν :Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών  
                                                                      
                                                                                                                                                                            
Χωρίς προκαταβολές για τις μετακινήσεις τους οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Θεσσαλίας.

Οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Δ/νσης του ΟΑΕΔ της Θεσσαλίας είναι υποχρεωμένοι από δώ και στο εξής, να υποστούν, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή γιαυτούς  μια ιδιαίτερα δυσμενή εξέλιξη.
Ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν υπογράφει πλέον χρηματικά εντάλματα προκαταβολών για μετακινήσεις.

Λαρισαίος επιχειρηματίας έδωσε μπόνους 18.000 ευρώ στο προσωπικό του!

Τι κι αν βιώνουμε τους χαλεπούς καιρούς της οικονομικής κρίσης όπου οι εργασιακές συνθήκες έχουν θυσιαστεί στο βωμό της διατήρησης – έστω και υποτυπωδώς – των θέσεων εργασίας, υπάρχουν ακόμη ανάμεσά μας επιχειρηματίες που σκέφτονται διαφορετικά.
Την ώρα που κάποιοι με αφορμή την οικονομική συγκυρία εκμεταλλεύονται στο έπακρο το εργατικό τους δυναμικό, κάποιοι άλλοι δε διστάζουν να δίνουν ακόμη και… μπόνους στους εργαζομένους τους!