oaednews

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Έρχεται η κινητικότητα στο Δημόσιο: Οι 4 άξονες της κυβέρνησης

Mέχρι τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Eσωτερικών και Διοικητικής Mεταρρύθμισης θα πρέπει να προχωρήσει σε ένα νέο σύστημα μόνιμης κινητικότητας.
Tο σύστημα θα προωθήσει τη χρήση της περιγραφής καθηκόντων και θα συνδέεται με μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, που θα περιλαμβάνει όλες τις κενές θέσεις.
Αναλυτικά η κυβέρνηση έχει στο πλάνο της τέσσερις βασικούς άξονες:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΡΟΜΠΟΛΗ, ΟΜΟΤΙΜΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Αδιέξοδη η πολιτική της μείωσης των συντάξεων

Με το ασφαλιστικό ζήτημα πάλι στο προσκήνιο, όχι μόνο λόγω μνημονίου, τα ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα της εφαρμοζόμενης πολιτικής και τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις επανέρχονται στην επικαιρότητα.

τη συνέντευξη πήρε ο Παύλος Κλαυδιανός


Έχει ανοίξει ξανά το ασφαλιστικό ζήτημα. Η πρόταση των δανειστών, όπως προκύπτει, είναι τα ελλείμματα που προκύπτουν από την αυξημένη ανεργία και μειωμένη απασχόληση, τη δημογραφική καχεξία και τη μείωση του ΑΕΠ, να καλύπτονται από την περαιτέρω μείωση των παροχών, αύξηση εισφορών, αύξηση ηλικίας συνταξιοδότησης. Είναι όντως έτσι, και πού οδηγεί αυτό;

Προσβλητική απάντηση του Συμβουλίου της Ε.Ε. για την Άδεια Μητρότητας

Κωνσταντίνα Κούνεβα
Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- GUE/NGL

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25/09/2015
Προσβλητική απάντηση του Συμβουλίου της Ε.Ε. για την Άδεια Μητρότητας
Άκρως προσβλητική για την κοινωνία, τις γυναίκες αλλά και για την ίδια την κοινοβουλευτική διαδικασία είναι η απάντηση του Συμβουλίου της Ε.Ε.  σε ερώτηση των ευρωβουλευτών Δ. Παπαδημούλη, Κ. Κούνεβα και Σ. Σακοράφα σχετικά με την αναθεώρηση της Οδηγίας για την Άδεια Μητρότητας.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Προτάσεις του αναπηρικού κινήματος στη νέα Κυβέρνηση

Eπιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στη νέα Κυβέρνηση απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), για την άρση των αδικιών που έχουν υποστεί τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές σας και για την εκπόνηση και εφαρμογή ενός Εθνικού Προγράμματος για την κοινωνική ένταξη, την κοινωνική προστασία των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, την άμεση ενίσχυση των εισοδημάτων τους και την άρση όλων των αδικιών και μορφών διάκρισης σε βάρος τους.

Ανακοίνωση Ο. Υ. ΟΑΕΔ: Είμαστε όλοι πρόσφυγες


Αρ. Πρωτ. 179/28-9-2015
Προς: Όλες τις Υπηρεσίες 
Ενώσεις -Μέλη μας 

Στηρίζουμε τις δράσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με συγκέντρωση και διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Το ΔΣ της  Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες που αναζητούν και διεκδικούν μια καλύτερη ζωή αποφάσισε ομόφωνα να συμβάλει έμπρακτα στην υποστήριξη των συνανθρώπων μας.

Δημόσιοι υπάλληλοι: Μισθός ανάλογα με την απόδοση στην υπηρεσία!

Tης Eλένης Πετροπούλου
Tα δύσκολα νομοσχέδια για την εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, καθώς για την αξιολόγηση και την κινητικότητα των δημόσιων υπαλλήλων, πρέπει να φέρει το προσεχές διάστημα στη Bουλή η νέα ηγεσία του υπουργείου Eσωτερικών και Διοικητικής Mεταρρύθμισης.

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ

Δελτίο Τύπου


Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση! Δεν περιμένουμε καμία «επιτροπή σοφών». Τέρμα στην κοροϊδία!

Οι αντιασφαλιστικές αποφάσεις είναι δρομολογημένες με βάση τη συμφωνία του 3ου μνημονίου. Επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, φέρνουν νέες επώδυνες ανατροπές στις συντάξεις, στην υγεία και την πρόνοια, συνεχίζουν και ολοκληρώνουν το έγκλημα σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Είναι στο χέρι μας να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς!

Μικρά παιδιά κοιμούνται στα δάση της Ευρώπης - Μόνα μετά το θάνατο των οικογενειών τους [εικόνες]

Από το 2011 έως και σήμερα περισσότεροι από 4 εκατ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Συρία λόγω του πολέμου. Χιλιάδες είναι τα μικρά παιδιά που βρίσκουν καταφύγιο όπου μπορούν στην Ευρώπη και κοιμούνται τις νύχτες στα δάση, στα παγκάκια, στην άσφαλτο.

Άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία

Την άμεση κάλυψη των κενών στην εκπαίδευση με την πρόσληψη 25.000 αναπληρωτών, καθώς και τη δρομολόγηση της διαδικασίας για μόνιμους διορισμούς σε όλα τα οργανικά κενά, ζητά η ΑΔΕΔΥ από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι έχει περάσει ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και εκατοντάδες σχολεία παραμένουν κλειστά, χιλιάδες είναι τα κενά, επειδή η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν έκαναν έγκαιρα τις προσλήψεις του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Συνδικάτο ΟΤΑ: «Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση» – Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα έξω από το Υπ.Εργασίας

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, τη Δευτέρα στις 2μμ, την ώρα που θα συνεδριάζει η «Επιτροπή των Σοφών», καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής τα σωματεία και τους εργαζόμενους των Δήμων.
«Είναι στο χέρι μας να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς! Να βροντοφωνάξουμε κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση! Δεν περιμένουμε καμία «επιτροπή σοφών». Τέρμα στην κοροϊδία!», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά του το Συνδικάτο.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Οι προτάσεις Μανιτάκη για τις αλλαγές στο Κράτος και στο Μισθολόγιο – Τι περιγράφει στους φακέλους που παρέδωσε σε Κουρουμπλή και στην επιστολή προς Βερβέι

Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής την περασμένη Τετάρτη, ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης ανέφερε στους διαδόχους του ότι η χώρα διαθέτει «ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, στρατηγική μακράς πνοής για την αναδιοργάνωση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης». Ο κ. Μανιτάκης μάλιστα παρέδωσε στον διάδοχό του Παναγιώτη Κουρουμπλή δύο φακέλους με τον απολογισμό των δράσεων του υπουργείου στη σύντομη περίοδο της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Απίστευτο: Μηνύουν αντί να επιβραβέυσουν τον οδηγό του ΟΑΣΑ Αποστόλη Κασιμέρη που προσπάθησε να μεταφέρει μετανάστες εν μέσω καταιγίδας

Αντιμέτωπος με τη διοίκηση της εταιρίας βρίσκεται ένας οδηγός λεωφορείων και συνδικαλιστής της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής προσπάθησε να μεταφέρει με λεωφορείο οικογένειες προσφύγων από την πλατεία Βικτωρίας σε χώρο προστατευμένο από την καταιγίδα που μαινόταν εκείνη την ώρα.Οι προιστάμενοί του, σύμφωνα με τις καταγγελίες του, αρνήθηκαν να δώσουν το πράσινο φως για τη μεταφορά παρά το γεγονός ότι από τις 26 του μήνα υπήρχε σχετική εντολή από το υπουργείο Υποδομών.
Ο ίδιος, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μήνυσης για αρπαγή λεωφορείου και γλύτωσε τη σύλληψη μόνο και μόνο γιατί στο σημείο βρέθηκε τα ξημερώματα ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος και έδωσε εντολή να ανοίξει ο σταθμός της Βικτώριας για να βρουν καταφύγιο οι πρόσφυγες.
Απόστολος Κασιμέρης

Η ασυδοσία στους ΟΤΑ με θύματα τους εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας

Βροχή πέφτουν οι καταγγελίες από εργαζόμενους της κονωφελούς απασχόλησης στις ειδικότητες Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου από τους ΟΤΑ, με τα σκήπτρα να κρατά , μια καταγγελία για ένα σοβαρό περιστατικό εργοδοτικής βίας σε δήμο της Αττικής που συνδέεται με τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας σε ΟΤΑ, αλλά και άλλες συνεχείς καταγγελίες.
Πρόκειται για περιστατικό χειροδικίας του επιστάτη προς τρεις εργαζόμςνους, επειδή αρνήθηκαν να κάνουν τη δουλειά που τους ζητήθηκε.
Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι, με τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, να αντιδράσει προς διερεύνηση των καταγγελιών μέσω ελέγχων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), σε όλους τους δήμους που απασχολούν ανέργους σε Κοινωφελή Εργασία, αφού σε άλλες περιπτώσεις αρνήθηκαν να τους παρέχουν βασικά υλικά για την εργασία τους όπως μπότες,στολές,γάντια, ενώ υπάρχει η απαίτηση να εργάζονται περισσότερες ώρες από τις προβλεπόμενες, με την πρόκληση μέχρι και εργατικού ατυχήματος.