oaednews

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

"Η έξοδος της Ελλάδας θα εκτίναζε την ανεργία ακόμα και στην Γερμανία" Πηγή:www.capital.gr

Tην αντίθεσή του σε σειρά μεταρρυθμίσεων που προωθούνται στην Ελλάδα, όπως η εισαγωγή μεγαλύτερης ευελιξίας στις εργασιακές διαπραγματεύσεις και στο σύστημα κατώτατων αμοιβών ή η μείωση μισθών προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα, εκφράζει σε συνέντευξή του στο δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα «Agence Europe» ο νέος διευθυντής του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (International Labour Office- ILO) Γκι Ριντέρ.

ILO: Το Grexit θα αυξήσει ανεργία στην ευρωζώνη

Aν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, το ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και στην Γερμανία, εκτιμά ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ΙLO). 

Απολύσεις εδώ και τώρα


Ούτε μια ώρα δεν κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Τρόικα.Στην σύσκεψη ήταν παρών και ο υπουργός Οικονομικών.Η Τρόικα ζήτησε να προχωρήσουν τα μέτρα με αιχμή της απολύσεις στο δημόσιο δείχνοντας την πόρτα της εξόδου σε 35.000 εργαζόμενους.Δεν δέχονται μέτρα εφεδρείας και πρόωρης συνταξιοδότησης

Αφρικανικά ποσοστά στην ανεργία Ελλάδας-Ισπανίας

Ρεπορτάζ το οποίο αναφέρει ότι η Νοτιοανατολική Ευρώπη έχει την υψηλότερη ανεργία στον κόσμο και ότι η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας περιμένει μικρή μόνο βελτίωση παρουσιάζει η Financial Times Deutschland.

«Πρωταθλήτρια» η Ελλάδα στην ανεργία των νέων 15-24


Αυξημένη κατά 50% σε σχέση με το 2008 εμφανίζεται η ανεργία των νέων 15-24 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νεολαία, που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Απολύσεις στο δημόσιο ζητά η τροικα

Με δύο λίστες εμφανίστηκε στη σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα η τρόικα: στη μία περιλαμβάνονταν τα μέτρα που δέχεται, δηλαδή τις περικοπές μισθών και συντάξεων ύψους 5,5 δισ. ευρώ και στη δεύτερη τα μέτρα για τα οποία ζητά διευκρινίσεις, ύψους 3,5 δισ. ευρώ. Όλα τα υπόλοιπα μέτρα που έχει παρουσιάσει το οικονομικό επιτελείο ήταν στη «μαύρη λίστα». Ενδεικτικά, η τρόικα απέρριψε το δημοσιονομικό όφελος που θα έχει η διοικητική μεταρρύθμιση αν δεν συνοδεύεται από απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ενώ χαρακτήρισε πολύ ακριβό το σχέδιο για τη διαθεσιμότητα.