oaednews

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΑΣΕΠ: 55 προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ σε 5 περιοχές

Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πενήντα πέντε (55) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των 2 Μονάδων της Διεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής (ΔΠΑ), που εδρεύουν στους Νομούς Αττικής και Κυκλάδων

48 θέσεις εργασίας στον δήμο Περιστερίου - Προσλήψεις 10 ειδικοτήτων

Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά σαράντα οκτώ (48) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Περιστερίου

ΕΦΚΑ: Πώς να συμπληρώσετε τα ένσημα που σας λείπουν για να συνταξιοδοτηθείτε

Μία αίτηση στον ΕΦΚΑ απαιτείται για να καλύψετε τον συντάξιμο χρόνο που σας λείπει μέσω της διαδικασίας της αυτασφάλισης, για όσους έχετε διακόψει την εργασία σας λόγω απόλυσης ή λόγω άλλης αιτίας. Ο ασφαλισμένος που σταματά την εργασία του, είτε γιατί απολύεται, είτε οικειοθελώς, έχει δικαίωμα να ζητήσει συνέχιση της ασφάλισης προαιρετικά για σύνταξη ή περίθαλψη ή και τα δύο μαζί.

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.000 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους – Πότε βγαίνει η προκήρυξη

Εντός του Δεκεμβρίου εκτιμάται ότι θα έχει εκδοθεί από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για τον νέο μεγάλο διαγωνισμό του υπουργείου Εσωτερικών, που θα αφορά στη πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις.
Πρόκειται για την περιβόητη ουρά της «3Κ». Οι θέσεις θα αφορούν σε ανάγκες κυρίως στον τομέα της ύδρευσης – αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Τα αιτήματα των ΟΤΑ που έχουν συσσωρευθεί στο υπουργείο Εσωτερικών έχουν ξεπεράσει τις 1.000 θέσεις, στις αρχές Οκτωβρίου όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, ήταν περίπου 900.  Πλέον ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ενέκρινε να προχωρήσει ο διαγωνισμός από μέρα σε μέρα και αφού καταγραφεί πλήρως η συμπλήρωση των σχετικών αιτημάτων.

Συμβασιούχοι δασικών υπηρεσιών: Ο αγώνας συνεχίζεται

 Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Συμβασιούχων Εργαζομένων στις Δασικές Υπηρεσίες και η ΟΣΕΑΔΕ, με ανακοίνωσή τους, χαιρετίζουν «τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν αγωνιστικά στην πανελλαδική συγκέντρωση στο ΥΠΕΝ, διεκδικώντας 12μηνη παράταση των συμβάσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».
Με συνθήματα μεταξύ άλλων όπως  «Τα δάση θέλουν προστασία – θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία», «Φροντίστε τα δάση κι αφήστε το ραχάτι, να μην το ξαναζήσουμε ένα καινούργιο Μάτι»,  διαδήλωσαν υπέρ της προστασίας των δασών.
Η ανακοίνωση περιγράφει τις κινήσεις που έγιναν και τις απαντήσεις που δόθηκαν:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ την ΤΡΙΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ την ΤΡΙΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ώρα: 18.00, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Ξενοδοχείο Mediterranean Palace
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πολύκεντρο και την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (Ε.Δ.Ο.Θ.)μια μεγάλη εκδήλωση, στη Θεσσαλονίκη, για το ασφαλιστικό, με στόχο την ενημέρωση των συνδικαλιστικών στελεχών και των εργαζομένων της Κεντρικής Μακεδονίας για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό ζήτημα.

Τραγωδία στη ΛΑΡΚΟ: Νεκρός 55χρονος πατέρας τριών παιδιών ύστερα από έκρηξη

Τραγικό εργατικό δυστύχημα, με ένα νεκρό, πατέρα τριών παιδιών, μια μέρα μετά απο καταγγελια -βόμβα των εργαζομένων.       Αναλυτικά η καταγγελία: 
«Καταγγελία – Κάλεσμα για το παραλίγο ομαδικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ
40 χρόνια από το μαζικό εργατικό δυστύχημα του 1979 που στοίχισε τη ζωή σε έξι εργαζόμενους και τραυμάτισε δεκάδες.
Δεν είμαστε προκαταληπτικοί, θα μπορούσε το συγκεκριμένο συμβάν να συνέπιπτε κοντά στις 10αδες ημερομηνίες που καταγράφουν δυστυχήματα.

Τέλος καλό για τους 4 σπουδαστές της Διατροφολογίας του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Λάρισας

Τέλος καλό, όλα καλά για τους τέσσερις σπουδαστές του τμήματος Διατροφής Διαιτολογίας του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Λάρισας, που βρέθηκαν ξαφνικά από τη Λάρισα να σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη!
 Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος το περασμένο Σάββατο, ήρθε και η απάντηση για την επαναλειτουργία του τμήματος ως ολιγομελές. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι τέσσερις σπουδαστές ενημερώθηκαν λίγες μέρες πριν την έναρξη του εξαμήνου τους, για το κλείσιμο του τμήματος λόγω μειωμένου αριθμού σπουδαστών και πως αν εκείνοι επιθυμούσαν να συνεχίσουν για να πάρουν το πτυχίο, θα έπρεπε να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία μέριμνα για το οικονομικό βάρος που θα έπρεπε να σηκώσουν, αφού από τη μια στιγμή στην άλλη, ενώ σπούδαζαν στη πόλη τους θα έπρεπε να μετακομίσουν στη Θεσσαλονίκη.
Χθες , η διοίκηση του ΟΑΕΔ στην Αθήνα ανακοίνωσε ότι το τμήμα θα λειτουργήσει τελικά ως ολιγομελές. Σε ανακοίνωση μάλιστα, επισημαίνονται τα εξής: « Με πρωτοβουλία του διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη και μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Α2 του Οργανισμού,

Α21: Έως 08.11 οι αιτήσεις για την 5η δόση του επιδόματος παιδιού 2019

Σύνταξη πριν τα 60 και με αύξηση για τους δημοσίους υπαλλήλους - Ποιοι άλλοι ωφελούνται

Σύνταξη με όρια ηλικίας κάτω των 60 ετών και με αυξήσεις που θα «μετρούν» αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2019, έρχονται για δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που έχουν τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση έως το τέλος της χρονιάς.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», διπλά ωφελημένοι, σε όρια ηλικίας και αναδρομική αύξηση σύνταξης με αίτηση έως τις 31/12/2019, βγαίνουν οι ασφαλισμένοι που πρωτοέβαλαν ένσημα πριν από το 2003 και προέρχονται από όλα σχεδόν τα Ταμεία που είναι ενταγμένα στον ΕΦΚΑ. Δηλαδή το ΙΚΑ, το Δημόσιο, τον ΟΑΕΕ, τα Ειδικά Ταμεία (ΔΕΚΟ, τραπεζών, Τύπου) και τα Ταμεία του ΕΤΑΑ για μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και δικαστές.

Δήμος Καλαμαριάς: Συνεργασία με τον ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με έμφαση στην απασχόληση των ανέργων κατοίκων αποτελούν προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής Καλαμαριάς, Προς αυτή την κατεύθυνση ξεκινά ένας  σχεδιασμός ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης που θα αφορά στην υλοποίηση προγραμμάτων, με στόχο τη δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης.