oaednews

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

''Μετά από 6 μήνες lockdown ο ΟΑΕΔ εμφανίζεται ….λίγος''. Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδος

 ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 05/ 05 /2021

ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10

ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ αρ. πρωτ. 15

ΤΗΛ FAX 2410-564501

Τηλ επικοινωνίας: 2431022099

email:eyoaedke@oaed.gr Πρoς:

Όλα τα μέλη μας συναδέλφους, Υπηρεσίες


Θέμα: ‘ Μετά από 6 μήνες lockdown ο ΟΑΕΔ εμφανίζεται ….λίγος’’Την Δευτέρα 3 Μαΐου ήταν η πρώτη ημέρα έναρξης λειτουργίας της εστίασης μετά από ένα πολύμηνο lockdown. Ένας κλάδος που απασχολεί σχεδόν το 30% του εργατικού δυναμικού της χώρας και κρίσιμος όσο κανένας άλλος για την πορεία των ποσοστών της ανεργίας.

Και ενώ κάποιος θα περίμενε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού να είναι εδώ δυναμικά, με οργανωμένο σχέδιο, το μόνο που έχει να προσφέρει είναι την αναδημοσίευση ενός προγράμματος για μόνο 2.000 θέσεις εργασίας και μόνο στις περιφέρειες της Αττικής και Νοτίου Αιγαίου. Οι υπόλοιπες Περιφέρειες;!! Όσο και να ψάχνουν οι εργοδότες των άλλων περιφερειών σήμερα, δεν θα βρουν ανοικτό πρόγραμμα.

Δεν περνά απαρατήρητη όμως και η πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ ειδικά αυτή την εποχή, για την σύναψη συνεργασίας με την Amazon για την παροχή κατάρτισης σε άνεργους. Σίγουρα οι ανάγκες του κλάδου της εστίασης δεν περνάνε μέσα από την συνεργασία του ΟΑΕΔ με την Amazon ή την Google. Δεν περνά απαρατήρητη δυστυχώς για τις μελλοντικές πολιτικές απασχόλησης στην χώρα μας η κατεύθυνση που έχει πάρει πλέον ο ΟΑΕΔ.

Προφανώς όμως εμείς δεν αρμενίζουμε στραβά. Στα πρόσφατα δύσκολα χρόνια της χώρας μας έχει αποδειχθεί ότι η ανεργία των σημερινών υψηλών επιπέδων μπορεί να συγκρατηθεί και να μειωθεί με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η κατάρτιση ότι και να λένε οι μελέτες του ΣΕΒ και η έκθεση Πισσαρίδη, δεν μπορεί παρά να είναι ένα εργαλείο των πολιτικών απασχόλησης, όχι η κυρίαρχη επιλογή.


Αλλά προφανώς ο γιαλός είναι στραβός…..
Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας


Μπαζιάνας Γεώργιος Μακρή Κλεονίκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. Σχολές Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ.. Από την Υποβάθμιση στην Απαξίωση και τον Εμπαιγμό

5 Μαΐου 2021

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Τέσσερις μήνες την ψήφιση του νόμου 4763/2020 και από την εφαρμογή του εισπράξαμε την αναδρομική κατάργηση εγγραφών και κατατάξεων αποφοίτων ΕΠΑ.Σ. στα Ι.Ε.Κ. και μάλιστα αναδρομικά! Πέραν τούτου ουδέν νεότερο από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ!

Πως λειτουργούν τα σχολεία (ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας- Ι.Ε.Κ.) χωρίς μεταβατικές διατάξεις και χωρίς εφαρμοστικές του νέου νόμου;

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε η διαδικασία συνεδριάσεων των Συμβουλίων Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Εργασία (ΣΣΠΑΕ) σε όλες τις Εκπαιδευτικές Περιφέρειες, με σκοπό την υποβολή προτάσεων για τομείς και ειδικότητες των δομών ΕΣΚ, ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, ΕΠΑ.Λ., Τάξη μαθητείας ΕΠΑ.Λ. και Ι.Ε.Κ.. Για μεν τα ΕΠΑ.Λ. οι ειδικότητες είχαν ήδη επιλεγεί, για δε την τάξη Μαθητείας και τα ΙΕΚ δεν τίθεται θέμα δεδομένου ότι θα λειτουργήσουν το σχολικό έτος 2021-2022 με τις ήδη υπάρχουσες, αφού ο ν.4763/2020 προβλέπει μεταβατικές διατάξεις. Μέρες πριν τις συνεδριάσεις των ΣΣΠΑΕ το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει με το ΦΕΚ 1315/ΤΒ΄/5-4-2021 την ίδρυση 20 νέων ειδικότητες για τα Ι.Ε.Κ..!

Χωρίς πρόσβαση σε δωρεάν self test, εργαζόμενοι με δικαστικές αποφάσεις στον ΟΑΕΔ

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal @oaed.gr                                                     
                                                                     Αρ. Πρωτ. 484 / 5-5-2021

                                                                    Προς:  Διοικητή ΟΑΕΔ

Θέμα: «Χορήγηση self test  σε εργαζόμενους με δικαστικές αποφάσεις»

        Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στον Οργανισμό μας, αρκετοί εργαζόμενοι με δικαστικές αποφάσεις δεν έχουν πρόσβαση σε δωρεάν self test.

Επειδή σε ζητήματα υγείας και εργασιακών δικαιωμάτων δεν χωράνε διακρίσεις, παρακαλούμε να μεριμνήσετε άμεσα, έτσι ώστε να αποκτήσουν οι συνάδελφοι αυτοί πρόσβαση στα δωρεάν self test.

Από Παρασκευή οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιδοτούμενων νέων θέσεων εργασίας για 2.000 ανέργους 30 ετών και άνω στην Αττική και στο Ν. Αιγαίο

 

Την Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021 και ώρα 13:00, θα ενεργοποιηθεί το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για την πρόσληψη 2.000 ανέργων στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 2.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης και δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιφέρειες.


Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ανέρχεται στα 450 € για την πρόσληψη ανέργων και 550 € για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (άνω των 12 μηνών).