oaednews

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Oι διευκολύνσεις μητρότητας και ανατροφής τέκνου για τους δημοσίους υπαλλήλους

Μια σειρά από διευκολύνσεις παρέχονται σε γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους για τη μητρότητα αλλά και σε γονείς που εργάζονται στο δημόσιο τομέα για την ανατροφή τέκνων.
Συγκεκριμένα:
• Στις υπαλλήλους οι οποίες κυοφορούν, χορηγείται άδεια μητρότητας με πλήρεις αποδοχές δύο (2) μήνες πριν (άδεια κύησης) και τρεις (3) μήνες μετά (άδεια λοχείας) τον τοκετό. Η άδεια χορηγείται ύστερα από βεβαίωση του θεράποντος ιατρού για τον πιθανολογούμενο χρόνο τοκετού.

Ελεγκτικό Συνέδριο: “Μη νόμιμη η δαπάνη ανάθεσης υπηρεσίας δήμου σε ιδιώτη”

Μετά τις περιπτώσεις Δημοτικού Κολυμβητηρίου καιΔημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού, σήμερα, το epoli.grαποκαλύπτει άλλη μία περίπτωση μη έγκρισης παραχώρησης υπηρεσίας Δήμου σε ιδιώτη, αυτή της στελέχωσης Αθλητικών και Πολιτιστικών Χώρων.
Ειδικότερα, το Κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου στο VII Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου με Πράξη του(επισυνάπτεται), έκρινε μη νόμιμη τη δαπάνη ανάθεσης σε ιδιώτη τη «Στελέχωση Αθλητικών και Πολιτιστικών Χώρων» του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου, για τους εξής λόγους, κυριότερα:

Η σκοτεινή πλευρά του τουρισμού

Κάθε χρόνο η τουριστική κίνηση σπάει ρεκόρ. 1,3 δισ. άνθρωποι ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, ολοένα περισσότερο, ολοένα πιο μακριά. Ναι μεν ενισχύεται η ανάπτυξη και η πολιτιστική ανταλλαγή αλλά σε βάρος του οικοσυστήματος.
 

Σύγχρονη δουλεία ακόμη και στη Γερμανία

Tο δουλεμπόριο απαγορεύεται. Αλλά ακόμη και σε χώρες όπως η Γερμανία σύγχρονες μορφές δουλείας εξακολουθούν να υπάρχουν. Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Θύματα του Δουλεμπορίου είναι μια αφορμή για να συζητηθεί το θέμα.
Σύμφωνα με τον δείκτη Global Slavery Index της οργάνωσης Walk Free Foundation από την Αυστραλία πάνω από 40 εκατομ. άνθρωποι σήμερα ζουν υπό συνθήκες δουλείας. 167.000 εξ αυτών στη Γερμανία