oaednews

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών, με αλλαγές, νομοτεχνικές βελτιώσεις και απόσυρση των άρθρων που προκάλεσαν αντιδράσεις.
Σύμφωνα με τις αλλαγές που προκάλεσε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, από την αμοιβή που κατανέμεται στους πνευματικούς δημιουργούς εξαιρούνται τα smart phone και τα κινητά, ενώ σε ό,τι αφορά στα tablets και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, η αμοιβή ορίζεται στο 2% της αξίας τους.

Aλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο: Οι ανατροπές για την κήρυξη απεργίας



Αποφασισμένη να προχωρήσει στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που αφορά τον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργίες στα πρωτοβάθμια σωματεία είναι η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε προς το ΔΝΤ, προκειμένου αυτό να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, δεσμεύθηκε μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να υπάρξουν αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982, που θα προβλέπουν ότι προκειμένου να υπάρχει απαρτία για να αποφασιστεί απεργία θα πρέπει να συμμετέχει το 51% των εργαζομένων που εκπροσωπούνται στα σωματεία.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πληρώνονται οι συμβασιούχοι -Το Ελεγκτικό Συνέδριο δέχθηκε την “συγγνωστή πλάνη”

Να θεωρηθούν όλα τα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων – «παρατασιούχων» των δήμων ζητά με την πολυαναμενόμενη ΑΠΟΦΑΣΗ του το Κλιμάκιο του 1ουΤμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Στην απόφαση που δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα η aftodioikisi.gr, τονίζεται μεν ότι με βάση την απόφαση της Ολομέλειας του Δικαστηρίου η συγκεκριμένη δαπάνη (σ.σ. αφορά ένταλμα πληρωμής συνολικού ποσού 1.318,36 ευρώ για την καταβολή αποδοχών περιόδου 16 έως 30.11.2016 δύο υπαλλήλων της υπηρεσίας καθαριότητας δήμου) αλλά ότι πρέπει να θεωρηθεί λόγω συγγνωστής πλάνης.

Εξοικονομώ κατ’ Οίκον: Άνοιξε ο δρόμος για την έναρξη προγράμματος

Με τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της έγκρισης του νέου Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) από τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»τον Σεπτέμβριο και την επιδότηση της αναβάθμισης δεκάδων χιλιάδων διαμερισμάτων και πολυκατοικιών στη χώρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ για την καθαίρεση της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας

για την καθαίρεση της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την καθαίρεση από το ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας της Διευθύντριας του ΕΠΑΛ Δυτικής Φραγκίστας η οποία κατηγορήθηκε από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Ευρυτανίας ότι δήλωσε ψευδή αριθμό μαθητών για να μην κλείσει το σχολείο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Ιδρύματος «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» ανακοινώνει ότι την ακαδημαϊκή χρονιά 2017 – 2018 θα φιλοξενήσει φοιτητές – σπουδαστές των ΑΕΙ, ΤΕΙ και Ιδιωτικών Σχολών.
Η διαμονή των φοιτητών πραγματοποιείται στις  σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, σε δίκλινα δωμάτια  και περιλαμβάνει: καθημερινή σίτιση (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό), δωρεάν internet, αναγνωστήριο, πλούσια βιβλιοθήκη καθώς και  24ωρη φύλαξη χώρου.