oaednews

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΟΟΣΑ προς Ελλάδα: Αναδιάρθρωση ΟΑΕΔ, βελτίωση εκπαιδευτικού συστήματος

Στις μεταρρυθμίσεις στις οποίες πρέπει να δώσει προτεραιότητα η Ελλάδα αναφέρεται έκθεση του ΟΟΣΑ.






H ενίσχυση των ενεργητικών πολιτικών στην αγορά εργασίας και του δικτύου κοινωνικής ασφάλειας για να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της κρίσης στην ανεργία και οι κοινωνικές επιπτώσεις της, η περαιτέρω κατάργηση των εμποδίων στον ανταγωνισμό, η βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, η αύξηση της αποτελεσματικότητας του φορολογικού συστήματος και η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης είναι οι βασικές συστάσεις μεταρρυθμίσεων που απευθύνει στην Ελλάδα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ειδικότερα, οι προτεραιότητες που καταγράφει η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα είναι οι ακόλουθες:

«Αυξήστε την αποτελεσματικότητα των ενεργών πολιτικών στην αγορά εργασίας και του δικτύου κοινωνικής ασφάλειας». 

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
Για άλλη μια φορά φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, οι σχολές ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, στελεχώθηκαν με ωρομισθίους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, με μεγάλη καθυστέρηση. 
Οι σχολές άνοιξαν  στις αρχές του Σεπτέμβρη, αλλά οι πρώτοι ωρομίσθιοι...προσεληφθήκαν στις 10 Νοέμβρη και κάποιοι  στα  μέσα Δεκέμβρη.
Από τότε, όλοι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί παραμένουν απλήρωτοι και έρχονται αντιμέτωποι με την εξαθλίωση, καθώς δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.
Σαν να μην έφτανε αυτό, ο αρμόδιος Πάρεδρος (ελεγκτικό συνέδριο- υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών), αρνήθηκε να εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής των ωρομισθίων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ, με το «αιτιολογικό» ότι δεν έχει προβλεφθεί μείωση στο ωρομίσθιό τους, αντίστοιχη με τη μείωση των μισθών που προέβλεπε το νέο μισθολόγιο για τους μόνιμους, δημόσιους υπάλληλους!
Δηλαδή και σε έχω απλήρωτο και σε εκβιάζω, ώστε να δεχθείς μείωση του μισθού!
Πρόκειται κυριολεκτικά για αίσχος!