oaednews

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Νέες θέσεις εργασίας στα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας - 152 συμβάσεις αορίστου χρόνου

Την κάλυψη 152 νέων θέσεων εργασίας με συμβάσεις αορίστου χρόνου σε ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, ανακοίνωσε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων (11/1/19) ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης.

Καταγγελία για ξυλοδαρμό διανομέα φαγητού

Μία νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό εργαζομένου ως διανομέα φαγητού βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά στο Περιστέρι, τρεις εβδομάδες μετά το περιστατικό που είχε σημειωθεί στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), ο SHAKIL CHAUDHRY MOHAMMAD εργαζόταν σε επισιτιστική επιχείρηση στο Περιστέρι ως διανομέας, υποασφαλισμένος σε σχέση με τη πραγματική απασχόληση (από 29/08/2017 έως 24/09/2018 και ωράριο εργασίας έξι ώρες το λιγότερο έως 12 ώρες το ανώτερο ημερησίως).
Όταν διαπίστωσε ότι τα ελάχιστα ένσημα που τον ασφάλιζαν δεν επαρκούσαν για την ανανέωση της άδειας παραμονής, κατέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας και, σύμφωνα με την καταγγελία, τότε απολύθηκε από τον εργοδότη του, αλλά και από την επόμενη επιχείρηση όταν «ενημερώθηκαν» ότι είχε καταγγείλει τον προηγούμενο. Δεχόταν απειλητικά μηνύματα να προσέλθει να υπογράψει ότι δήθεν εξοφλήθηκε και να αποσύρει την καταγγελία του. Κατάφερε να βρει μια ακόμη εργασία και το βράδυ της Παρασκευής τον έστειλαν με παραγγελία σε μια διεύθυνση όπου του επισημάνθηκε να μη χτυπήσει το κουδούνι, αλλά να πατήσει τη κόρνα του δικύκλου.

Στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 13:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου

Καταδίκη της βίας και της καταστολής
Συγκέντρωση Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019, ώρα 15:00, στη Βουλή
Οι εκπαιδευτικοί έδωσαν χθες, Παρασκευή 11 του Γενάρη 2019, δυναμικό «παρών» στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο απαράδεκτο «σύστημα διορισμών», που προωθεί για ψήφιση στη Bουλή η Κυβέρνηση, ένα σύστημα που οδηγεί σε απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και προωθεί ένα αέναο κυνήγι τίτλων με όρους ανισότητας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εξαπέλυσε άγρια καταστολή με χημικά, γκλομπ και κρότου λάμψης και που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό της Θεοδώρας Δριμάλα, μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ και του εκπαιδευτικού Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ και πρώην μέλους του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Υπουργείο Παιδείας: 152 προσλήψεις με νέα προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠ: Την κάλυψη 152 νέων θέσεων εργασίας με συμβάσεις αορίστου χρόνου σε ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, ανακοίνωσε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων (11/1/19) ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης.

Ερχονται 55 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Ιδρυμα της Βουλής

Σε υπερ-διπλασιασμό του μόνιμου προσωπικού που απασχολείται στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία προχωρά η επιτροπή του κανονισμού του κοινοβουλίου μετά από εισήγηση του Νίκου Βούτση
Εκτός αυτού το νέο οργανόγραμμα του Ιδρύματος προβλέπει απεριόριστο αριθμό προσλήψεων συμβασιούχων ως έκτακτο προσωπικό.