oaednews

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Από αύριο οι αιτήσεις για εγγραφές στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ

Από αύριο 19 Ιουνίου έως και την 3 Ιουλίου 2015 θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για εγγραφές – επανεγγραφές βρεφών–νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ για τη σχολική χρονιά 2015-2016.
Για να υποβάλλουν αίτηση οι γονείς – κηδεμόνες των βρεφών-νηπίων θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς τις εργάσιμες ημέρες από την 9.00 π.μ. μέχρι 14.00 μ.μ.:

Έρευνα για την ανεργία από το Πολυτεχνείο Κρήτης

Τι δείχνει η παγκρήτια δημοσκόπηση του Πολυτεχνείου Κρήτης και της Audencia School of Management, με θέμα την ανεργία
Λύση από το κράτος για την ενίσχυση της απασχόλησης περιμένουν οι πολίτες, ώστε να καταπολεμηθεί το οξύ πρόβλημα της ανεργίας. 6 στους 10 εκτιμούν ότι το κράτος οφείλει να συνεργαστεί με τις επιχειρήσεις προς την κατεύθυνση αυτή, ενώ 2 στους 10 προέταξαν ως καλύτερη λύση την κρατική στήριξη για τη δημιουργία επιχείρησης.

Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνονται στην Παγκρήτια δημοσκόπηση με θέμα την ανεργία, που διενεργήθηκε υπό την εποπτεία του Γιώργου.I.Ματαλλιωτάκη, διδάκτορα στην Ανάλυση Δεδομένων και του Κων/νου Ζοπουνίδη καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης και της Audencia School of Management.

Μπόνους έως και 6 έτη για σύνταξη-εξπρές από το Δημόσιο!

Κίνητρα συνταξιοδότησης για τους Δημοσίους Υπαλλήλους με την προσαύξηση των ετών υπηρεσίας, αλλά και την τελική τους σύνταξης ως και 6 έτη, προβλέπει "μίνι" ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. 
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, δίδεται η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους Δημοσίους Υπαλλήλους να αναγνωρίσουν έναντι εξαγοράς τους χρόνους αδειών άνευ αποδοχών, που πήραν από την Υπηρεσία τους, για οποιονδήποτε λόγο.