oaednews

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

‘’Η κατάρτιση ανέργων δεν μπορεί να αφορά μόνο τα ΚΕΚ των Αθηνών με φωτογραφικές προκηρύξεις’’

Ζητήματα που αφορούν την προκήρυξη του Υπουργείου Εργασίας για την επιδοτούμενη κατάρτιση και απασχόληση ανέργων, αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας.
Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι με φωτογραφικούς όρους αποκλείονται από τον διαγωνισμό ΚΕΚ της περιφέρειας και των μικρών νησιών, αφού τίθεται ως όρος ότι ο πάροχος κατάρτισης, δηλαδή τα ΚΕΚ, πρέπει να απασχολεί 6 εργαζόμενους και να έχει τζίρο 1.200.000 ευρώ από επιδοτούμενα προγράμματα.

Αναγνωρίζεται η συνάφεια διδακτορικών και μεταπτυχιακών στο δημόσιο.



 Σε εφαρμογή μπαίνει η αναγνώριση συνάφειας διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών πριν την έναρξη ισχύος του νέου Βαθμολογίου-Μισθολογίου,

Οι απολύσεις στο δημόσιο θα έχουν ως «θύματα» 5.500 χιλιάδες διαθέσιμους.




 Κανένα περιθώριο αναβολής των απαιτούμενων απο μνημόνιο απολύσεων στο δημόσιο δεν άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΙΚΑ: Πως θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ .



Εγκύκλιο σχετικά με την μετάβαση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του πρώην ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ εξέδωσε η διοίκηση του Ιδρύματος ώστε να υπάρξουν όλες οι διευκρινίσεις σχετικά με τις παροχές που δικαιούνται πλέον οι παραπάνω ασφαλισμένοι αλλά και τις προϋποθέσεις χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας.

«Βροχή» προστίμων για αδήλωτη εργασία το καλοκαίρι





Σημαντική αύξηση εμφανίζουν οι παραβάσεις εργοδοτών για αδήλωτη εργασία, κατά τους θερινούς μήνες, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις» του υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ


Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014
24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Εμπόριο
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τον αγώνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) ενάντια στο καταστροφικό για τον κλάδο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Η μέχρι τώρα εμπειρία από την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων με τεκμηριωμένα στοιχεία αποδεικνύει ότι: