oaednews

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Εργαστήρι ενεργοποίησης ανέργων στη Θεσ/νίκη από ΟΑΕΔ

Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί Τετάρτη 28/9/2016 από τις 09.30 έως τις 14.30. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μετά τη διεξαγωγή του, οι ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε ολοκληρωμένα προγράμματα συμβουλευτικής

Ο ΟΑΕΔ θέτοντας ως στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους, προτίθεται να υλοποιήσει Εργαστήριo Ενεργοποίησης-Κινητοποίησης Ανέργων στον Νομό Θεσσαλονίκης.

Χαμένες 100ντάδες εργατοώρες εξαιτίας των ακριβοπληρωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων

Ενώ τα dead lines έρχονται το ένα μετά το άλλο για τη διεκπεραίωση εργασιών ΕΣΠΑ και ενώ οι εργασίες διεκπεραιώνονται,  το ηλεκτρονικό σύστημα έχει για άλλη μια φορά και παρά τις δεκάδες επισημάνσεις, άλλη άποψη. Το σύστημα έπεσε και εξαφάνισε αναδρομικά τη δουλειά των συναδέλφων.... Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη....μιας και δεν ευθύνονται οι χρήστες για την "πτώση του συστήματος"

Βερναρδάκης: Κόβω κάθε κρατική χρηματοδότηση στα συνδικάτα –Επιστολή στην ΑΔΕΔΥ

ην περικοπή κάθε κρατικής χρηματοδότησης προς τα συνδικάτα, προαναγγέλλει με επιστολή – απάντηση του προς την ΑΔΕΔΥ ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης. Αφορμή στάθηκε η επιστολή του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσίων υπαλλήλων σύμφωνα με την οποία  «οι εργαζόμενοι στο δημόσιο έχουν εργοδότη εσάς και όχι τον ΣΕΒ»

ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΑ



ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                             15/ 09  /2016
ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10
 ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ                                                                       αρ. πρωτ. 43
ΤΗΛ FAX 2410-564501
Τηλ επικοινωνίας: 2431022099
εmail:eyoaedke@oaed.gr                   Προς :  1) Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ 
                                                                              
                                                                             .
                                                                                   Κοιν:
                                                                                 1) Γραμματεία Διοικήτριας ΟΑΕΔ

                                                                                   2) Τα μέλη της Ένωσής μας
                            Έδρες τους




Θέμα: «Μετεγκατάσταση Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ σε ιδιόκτητα κτίρια»


Συνάδελφοι

Πάγια θέση  και αίτημα  της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας  είναι, αν θέλουμε να είμαστε συνεπής στον ρόλο μας ως εκφραστές των συμφερόντων των συναδέλφων μας, όλες οι Υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας  να στεγάζονται σε Ιδιόκτητα κτίρια ή τουλάχιστον σε κτίρια τα οποία επιτρέπουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εργασίας.

Συμμετοχή στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Έχουν, ήδη, περάσει τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν η κορύφωση μιας σειράς δολοφονιών, όπως του Λουκμάν στα Πετράλωνα και επιθέσεων όπως εναντίον των Αιγύπτιων ψαράδων στο Κερατσίνι. Τρία χρόνια μετά οι εμπλεκόμενοι στις δολοφονικές επιθέσεις χρυσαυγίτες κυκλοφορούν ελεύθεροι, λόγω της αργοπορίας των μηχανισμών της δικαιοσύνης και μετά τηνπαρέλευση του δεκαοκταμήνου.

Πεθαίνοντας στη δουλειά

Τι είναι προτιμότερο; Να πεθάνει κανείς από ανεργία ή από υπερεργασία; Η σωστή απάντηση είναι «εξαρτάται σε ποια χώρα ζεις». Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, όπου ψάχνει κανείς δουλειά με το κιάλι, έστω και 5μηνη των 400 ευρώ, πολλοί θα ρίσκαραν τη ζωή τους για να συντηρήσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους.
Στην Ιαπωνία πάλι, όπου πρακτικά μένεις άνεργος μόνο οικειοθελώς (επίσημη ανεργία 3,2%), η κοινωνική μάστιγα ακούει στο όνομα «υπερεργασία». Οι Ιάπωνες έχουν μια ειδική λέξη για το φαινόμενο. Το ονομάζουν «καρόσι», που σημαίνει κατά κυριολεξία «θάνατος από υπερεργασία». Πρόκειται όμως για πραγματικό πρόβλημα ή για αστικό μύθο των «καθ’ έξιν τεμπέληδων του ευρωπαϊκού Νότου»; Την απάντηση έχει δώσει προ πολλού το ιαπωνικό κράτος.

Ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων ΙΔΟΧ σε ΟΤΑ - Οι περιπτώσεις

Με το Α.Π. οικ.44835/21-12-2015 έγγραφο του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α., µε τις διατάξεις της παρ.5 του άρθρου 72 του ν.4342/2015 «Συνταξιοδοτικές ρυθµίσεις, ενσωµάτωση στο Ελληνικό ∆ίκαιο ……… και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 143/Α΄), οι ανανεώσεις ή παρατάσεις των συµβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ.3 του ν.2190/1994 όπως ισχύει, στο πλαίσιο της υλοποίησης προγραµµάτων ή έργων που χρηµατοδοτούνται ή επιδοτούνται από διεθνείς οργανισµούς ή ερευνητικών προγραµµάτων ή προγραµµάτων τεχνικής βοήθειας ή για την εκπλήρωση υποχρεώσεων από συµβάσεις µε διεθνείς οργανισµούς,εξαιρέθηκαν από την έγκριση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει, και πραγµατοποιούνται πλέον µε απόφαση των αρµοδίων για την πρόσληψη οργάνων, µε τη λήξη των προηγούµενων συµβάσεων.

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔιΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου επαναπροκηρύσσει περιορισμένο αριθμό θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών για τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Τα ΠΜΣ είναι:

  1. «Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές» (σε συνεργασία με το Rutgers University in Newark - School of Public Affairs and Administration)
Κατευθύνσεις:  α. Διακυβέρνησηβ. Δημόσιες Πολιτικές