oaednews

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ σχετικά με την έναρξη του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 165 / 18-5 – 2015
Προς Διοικήτρια ΟΑΕΔ,
Κα Καραμεσίνη Μαρία
Θέμα: «Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2015»
Αναφορικά με την έναρξη του  προγράμματος κοινωνικού τουρισμού και έχοντας υπόψη την εμπειρία από το προηγούμενο έτος και τις δυσλειτουργίες που εμφανίστηκαν  θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον χρόνο υποδοχής από τις υπηρεσίες μας των αιτήσεων των ωφελουμένων, αλλά και του τρόπου με τον οποίο συνολικά οι υπηρεσίες χειρίζονται το πρόγραμμα.

Δήλωση Αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη, σχετικά με το ΕΤΕΑ

«Η εισήγηση προς το Δ.Σ του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης , με την οποία προτεινόταν ως ενδεχόμενο η υποβολή αιτήματος για απόληψη τμήματος χρηματικών ποσών από τα πλεονάζοντα κεφάλαια -που είχαν μεταφερθεί υποχρεωτικά στο παρελθόν στο λογαριασμό των διαθεσίμων κεφαλαίων στην Τράπεζα της Ελλάδος- αποσύρεται και δεν θα συζητηθεί μετά από συνεννόηση μου και τη σύμφωνη γνώμη του Γεν.Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Ρωμανιά και του Διοικητή του ΕΤΕΑ, Θανάση Καποτά.

Γ. Κατρούγκαλος: «ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ Δημοσίου Υπαλλήλου μέσα στο 2015»

«Ιδεολογικά ζητήματα και όχι τεχνικές διαφορές» χαρακτήρισε τα όσα αναφέρονται στο απόρρητο δισέλιδο του ΔΝΤ, που διέρρευσε στον Τύπο, ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου, και στο οποίο εμφανίζεται να "κολλάει" η συμφωνία με τους δανειστές, μεταξύ άλλων, και στην επαναπρόσληψη απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ο κ. Κατρούγκαλος για το ίδιο θέμα επισήμανε, πως η επαναφορά των «αδίκως» απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων γίνεται σε συμφωνία με τους Θεσμούς, και πως το όλο το θέμα ανέκυψε από την εσωτερική αντιπολίτευση - την οποία χαρακτήρισε "λαγό" - «και μετά ακολούθησαν οι Θεσμοί», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, μιλώντας, σήμερα το πρωί, στο STAR και τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τις συλλήψεις τεσσάρων Τούρκων αγωνιστών, του Gültekin Erol, του Kaya Turgut, του Pektaş Deniz και της Ozdemir Arzu, που έγιναν στις 15 και 18 Απρίλη, από τη λεγόμενη «αντιτρομοκρατική» υπηρεσία η οποία εισέβαλε στα σπίτια τους.
Ο Gültekin Erol, ο Kaya Turgut και η Ozdemir Arzu έχουν άδεια εξάμηνης παραμονής στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο, καθώς διώκονται από την τούρκικη Κυβέρνηση λόγω των δημοκρατικών τους αγώνων, ενώ ο Pektaş Deniz είναι Γερμανός υπήκοος. Η Ozdemir Arzu απαλλάχθηκε στις 30/4 από κάθε κατηγορία και περιμένει να προχωρήσει η διαδικασία ασύλου.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλει το Δημόσιο για να πληρώσει εργαζόμενους με προγράμματα του ΟΑΕΔ.


«Βαθιά το χέρι στην τσέπη» θα υποχρεωθούν να βάλουν πολλοί κρατικοί φορείς (νοσοκομεία, δήμοι κ.λπ.) για να πληρώσουν πολύ ακριβότερα και μάλιστα αναδρομικά,

Πότε ξεκινάει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ κοινωνικός τουρισμός 2015 - Περισσότεροι οι δικαιούχοι κατά 20.000 .


.Από 1η Οκτωβρίου 2015 μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου 2016 θα έχουν την δυνατότητα οι δικαιούχοι να κάνουν διακοπές με τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΑΕΔ για το 2015 -2016.

Μέσα στην εβδομάδα τα αποτελέσματα Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ, πως θα γίνουν οι ενστάσεις .


Στο τέλος της  εβδομάδας αναμένεται να αναρτηθούν τα αποτελέσματα και οι προσωρινοί πίνακες του ΟΑΕΔ για την Κοινωφελή Εργασία 2015,