oaednews

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ.



Σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια προέβη η Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ. την περασμένη Τρίτη, κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού. Όσο πίσω και αν κοιτάξουμε δεν μπορούμε να θυμηθούμε κάτι ανάλογο. Κανένας από τους προηγούμενους Διοικητές του Ο.Α.Ε.Δ., ποτέ, δεν κάλεσε την Αστυνομία να μπει στον χώρο συνεδρίασης του Δ.Σ. του Οργανισμού για να ελέγξει και να εμποδίσει εργαζόμενους του Ο.Α.Ε.Δ. να θέσουν προβλήματα και αιτήματά τους ενώπιον των μελών του Δ.Σ.
Μόνο ο κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, πρώτη φορά στην ιστορία του Ο.Α.Ε.Δ., κάλεσε την Αστυνομία να ‘‘περιφρουρήσει’’ την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού από τους ίδιους τους εργαζόμενους σ’ αυτόν!
Συγχαρητήρια κ. Διοικητά! Και σ’ ανώτερα!

Τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν πριν από λίγο στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ www.oaed.gr ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων για την Κοινωφελή Εργασία για το Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων», για 36.500 θέσεις εργασίας θέσεις πλήρους απασχόλησης, καθώς και ο Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων. Τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Πανδημία αντιδράσεων για την αστυνομική παρουσία εντός του ΟΑΕΔ

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. 

 

Αθήνα 23 Ιουλίου 2020

 

 

Συναδέλφισσες/οι,

Ενημερωθήκαμε από τα συνδικαλιστικά μας όργανα των Διοικητικών Υπαλλήλων για το γεγονός που συνέβη την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 στο κτίριο της Διοίκησης του Ο.Α.Ε.Δ., λόγω της προγραμματισμένης στάσης εργασίας που προκηρύχθηκε από τις Ομοσπονδίες Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ., Π.Ο. ΕΜΥΔΑΣ και ΠΟΠΚΠ. 

Η παρουσία αστυνομικών οργάνων στο χώρο εργασίας σε ρόλο τοποτηρητή, ελεγκτή και εν δυνάμει “θεσμό προστασίας” της Διοίκησης του Ο.Α.Ε.Δ. από τους εργαζόμενους που η ίδια αποκαλεί συνεργάτες, προσβάλει τη Δημοκρατία και τους αγώνες του εργατικού κινήματος σε ένα χώρο ο οποίος κατά νόμο προστατεύει και προασπίζεται το δίκαιο της εργασίας.

Η ενέργεια αυτή είναι καταδικαστέα και καταγγέλλεται ως απαράδεκτη και αήθης. Δυστυχώς όμως φέρνει στην επιφάνεια συμπεριφορές αδυναμίας ουσιαστικής επικοινωνίας και συνεργασίας της Διοίκησης του Ο.Α.Ε.Δ., με τους αποκαλούμενους συνεργάτες – εργαζόμενους που είναι οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό και οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι τους. Ο κ. Πρωτοψάλτης τόσο ίδιος ως Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ όσο και οι συνεργάτες του πρωτοτύπησαν επιλέγοντας πιθανότατα να ενταχθούν στο γενικότερο κλίμα αστυνομοκρατίας και τρομοκράτησης που βιώνει το συνδικαλιστικό κίνημα τις τελευταίες ημέρες ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του νόμου για τις διαδηλώσεις. Η πρόβα έγινε και ακολουθούν τα χειρότερα!

Πιστεύουμε ότι η ακραία αυτή αντιδημοκρατική ενέργεια πρέπει να τύχει της καταδίκης και από την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών του Ο.Α.Ε.Δ..

Αγωνιζόμαστε συντεταγμένα με διαφάνεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. 

Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τις δημοκρατικές μας κατακτήσεις χωρίς εκπτώσεις.

Συντασσόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας.  

 

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ο.Α.Ε.Δ.                                         

                                 

Πρωτοφανές, Ο Βρούτσης εκδίδει ΔΤ για λογαριασμό του ΟΑΕΔ!

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να εκδίδονται ΔΤ από τον ΟΑΕΔ για τον ΟΑΕΔ.  Χθες όμως είδαμε το πρωτοφανές: Να εκδίδει ΔΤ για έναρξη προγραμμάτων του  ΟΑΕΔ ο Υπουργός Εργασίας.... ε να πάρει κι αυτός λίγη  δόξα! Υπενθυμίζουμε για τον Υπουργό Εργασίας ότι είναι ο άνθρωπος που υπονομεύει στην πράξη τον Οργανισμό μειώνοντας τις εισφορές υπέρ  ΟΑΕΔ.