oaednews

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: Αφορολόγητο των ελέγχων, έξοδα κίνησης, υπερωρίες

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal @oaed.gr                                                         
                                                                                      Αρ. Πρωτ. 534 / 22-2-2022

                                                                        Προς: Υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη



ΘΕΜΑ: Αφορολόγητο των ελέγχων, έξοδα κίνησης, υπερωρίες

Κ. Υπουργέ

        Σε συνέχεια της από 16/1/2022 συνάντησής μας, σας υπενθυμίζουμε  εκ νέου το αίτημά μας για το αφορολόγητο των ελέγχων,  που υλοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ.

        Υπενθυμίζουμε ότι το σχετικό αίτημα, σας το έχουμε υποβάλει γραπτά και προφορικά με την ανάληψη των καθηκόντων σας, καθώς και στις συναντήσεις που ακολούθησαν. Για το συγκεκριμένο θέμα διαμαρτυρηθήκαμε και στην προηγούμενη Ηγεσία του Υπουργείου, η οποία, εντελώς αδικαιολόγητα, έφερε προνομιακή διάταξη νόμου στη βουλή για αφορολόγητο ελέγχων μόνο του ΣΕΠΕ.

        Κύριε Υπουργέ, στην τελευταία συνάντηση που είχαμε,   μας δηλώσατε ότι θα δείτε το θέμα άμεσα με το ΓΛΚ και θα μας ενημερώσετε. Επειδή έχει παρέλθει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και η αδικία αυτή σε βάρος των εργαζομένων του ΟΑΕΔ εξακολουθεί να υφίσταται, ζητούμε ενημέρωση και  άμεση επίλυση του ζητήματος.

        Είναι αυτονόητο ότι η διάταξη για το αφορολόγητο των  ελέγχων του ΣΕΠΕ είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά εμπεριέχει το στοιχείο της άνισης μεταχείρισης εργαζομένων.  Όπως αυτονόητο είναι ότι η αμοιβή των ελέγχων πρέπει να είναι αφορολόγητη, άλλο τόσο αυτονόητο είναι επίσης ότι δεν χωράει καμιά διάκριση ανάμεσα σε εργαζομένους.

ΟΙ ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «DEL MONTE» ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

 Τελικά, όπως δείχνουν οι εξελίξεις, ο «διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες»... Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από τις πανηγυρικές δηλώσεις κυβερνητικών και μη βουλευτών της Λάρισας για τις θετικές εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί με την καταβολή του επιδόματος ανεργίας στους 450 εποχικά εργαζόμενους των εργοστασίων κονσερβοποιίας του ν. Λάρισας «ΕΛΒΑΚ» και «Del Monte» και τα δεδομένα αίφνης αλλάζουν....

Η σχετική τροπολογία, που κατατέθηκε από τον Υπ. Εργασίας στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ και η οποία εισήγαγε ευνοϊκότερες προϋποθέσεις χαρακτηρισμού μιας επιχείρησης σε εποχική, φαινόταν πως διευθετούσε το θέμα καθώς αύξανε το ποσοστό απασχόλησης των εποχικά εργαζομένων κατά την περίοδο μη αιχμής της δραστηριότητας των εργοστασίων από 25 σε 27%.